Site icon Szallas.hu Blog

Évtervezős tippek – Így oszthatod be hatékonyan a szabadságod


Sokat gondolkodsz azon, hogyan tehetnéd hosszabbá a pihenéseidet, hogyan varázsolhatnál magadnak több szabadnapot annál, mint ami hivatalosan jár? Ha te is szívesen bővítenéd a szabi-listádat, tarts velünk, mutatjuk, melyek a leghatékonyabb évtervezős tippek!

Évtervezős tippek – Így oszthatod be hatékonyan a szabadságod

A pihenőidő és a szabadnapok beosztása elengedhetetlen a mentális egészséged és jólléted szempontjából. 

Tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyaralást és a szabadnapokat érdemes már januárban, vagy februárban beütemezni, így biztosan nem marad bent egyetlen nap sem év végén, és nem is veszed ki őket túlságosan hamar. 

Miért ütemezd év elején a szabadságodat? 

Tervezd meg időben a szabadságod!

Tervezés és pénzügyi tudatosság fejlesztése

A pénzügyi tudatosság megmutatja, hogy mennyire tudsz jó döntéseket hozni különböző pénzügyi helyzetekben. Ennek természetesen része a nyaralás és az utazások tervezése is, hiszen ezekre is el kell különíteni a családi költségvetésből egy meghatározott összeget. 

Minél hamarabb tudod, hogy mikor mire veszel majd ki szabadságot, annál hatékonyabb pénzügyi döntéseket tudsz hozni, annál szabadabban tervezhetsz a családi kassza tartalékaival. 

Tipp: január és augusztus környékén mindenképpen érdemes betervezni egy kis pihenést, ugyanis az új projektek általában nem ezekben a hónapokban indulnak el. A munkaszüneti napok előtti és utáni napok szintén népszerű választásnak bizonyulnak. 

Fontos a pénzügyi tervezés is!

Évtervezős tippek és úti célok

Sokan már az év elején eltervezik, merre utaznak majd év közben. Ez egyrészt ösztönzően hat a hétköznapokban, hiszen ki ne örülne egy egyhetes pihenésnek az Adrián, vagy éppen egy különleges gasztronómiai kalandozásnak a Balaton-felvidéken? 

A másik hatalmas előny, hogy időben választhatod ki a szállást, és talán még olcsóbban foglalhatod le, mint a nyár közeledtével. Vannak persze last minute pihenések, de ehhez már nem biztos, hogy szabadnapot is ki tudsz majd venni.

Tervezd meg az úti célod, és időben foglalj szállást!

Próbáld ki! Írjatok közösen már év elején egy közös bakancslistát. Nézelődjetek a kedvenc úti célok között, és máris lecsaphattok a kedvezményes jegyekre, belépőjegyekre, esetleg utazási iroda által szervezett buszos utazásokra. 

Az évtervezős tippek mellé pedig nincs is másra szükséged, csak egy remek szálláshelyre. Válogass bátran a Szallas.hu kínálatából >>

5 hasznos applikáció, ami megkönnyíti az utazásod >>

(Képek: shutterstock.com)


Exit mobile version