Site icon Szallas.hu Blog

Hol együnk télen a Balatonnál? Ezek a legjobb nyitva tartó éttermek


A Balaton télen is nyitva tartó legjobb éttermeit, borházait hozom most nektek egy szubjektív válogatásban, érdemes megkóstolni a Balaton adta helyi ízeket, és élvezni a borok harmóniáját. Magyarország szerelmeseként hiszem, hogy ez a legjobb hely a pihenésre, kikapcsolódásra az év minden szakaszában. Itt a téli időszakban végre időnk van arra, hogy az ízlelőbimbóinkat is kényeztessük!

Kandallós, hosszú télestés, balatoni gasztronómiára fel!

Balaton télen – Hol együnk szezonon kívül?

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

A Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel. Az ételeiken és a boraikon keresztül megismerhetjük a régiót. A helyi hagyományokat és alapanyagokat tiszteletben tartják annak ellenére, hogy főleg a mediterrán területen szerzett tapasztalatokat igyekeznek beépíteni az étterem életébe. Innovatív és ütemesen fejlődő, igazi gasztrokultúrába csöppenünk bele.

Cím: Bajcsy Zs. u. 25., Balatonszemes,

Elérhetőségek: http://kistucsok.hu/, kistucsoketterem@t-online.hu, +3684360133

Piroska Csárda, Siófok

A Széplak-felső vasútállomásnál lévő sütő egész évben üzemel. A Piroska Csárda 1963 óta működik ma is fiatalosan, dinamikusan. Az étlapon a klasszikus csárdairányt, a hagyományos fogásokat, és a mai divatos food vonalakat is megtaláljuk.

Cím: 8600 Siófok, Zamárdi út, +36203726736 +3684350683

BL YachtClub, Balatonlelle

Hatalmas ősfák, pihenésre ösztönző, nyugodt, csendes környezettel, ízlésesen berendezett szobákkal és a kemencében sült finomságokkal várja a BL YachtClub & Apartments Balatonlelle a látogatókat. Egy fiatalos, modern hely, ahol jó lenni, és jó enni.

Cím: Köztársaság út 36-38., Balatonlelle

Elérhetőségek: http://blgarden.hu/, info@blyc.hu, +36304483199

Balaton télen – Hamburger kicsit másképp a BL Yacht Club éttermében

Baricska Csárda, Balatonfüred

Balatonfüred központjában, az ősszőlők szomszédságában, egy rendezett szőlőbirtok mellett találhatjuk a Baricska Csárdát. A teraszról fantasztikus kilátás nyílik a Balatonra, 1811. óta, az év bármely szakaszában. A Balaton kiváló halait és népi ízeit őrző ételeit kóstolhatjuk itt. A vendéglátóhely a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait.

Cím: Baricska dűlő, Balatonfüred

Elérhetőségek: www.baricskacsárda.hu , info@baricska.hu, +3687950738

Vitorlás Étterem, Balatonfüred

Az első balatoni vitorlásklub épületében működik a Tagore és a Zákonyi sétány találkozásánál ez a remek étterem. Itt szekérkerekek és muskátlik helyett hajók tervrajzai és alkatrészei lógnak az étterem falain. Az étlapon a hagyományos magyar konyha mellett pizzák és más olasz ételek is megtalálhatóak. A téli napokon a teraszon elfogyasztott kávé, Bujtor István szobra és a téli Balaton hangulata garantáltan elvarázsol.

Cím: 8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1,

Elérhetőségek: Vitorlás Étterem és Vitorlázeum a facebookon

Neked Főztem büfé & gasztrokocsma, Zánka

Kézműves borok, házi szörpök, felszabadult hangulat, otthonérzés, és csipet vagányság vár minket a Neked Főztemben. A Balaton-felvidék őstermelői által, szezonális alapanyagokból frissen készítik az ételeket, egy valódi kulináris kihívás, ha itt esztek 😉

Cím: Fő utca 7., Zánka

Elérhetőségek: gasztrokocsma@gmail.com, +36703651003

***

Télen is nyitva tartó, balatoni szálláshelyet keresel? Itt tudsz körülnézni ⇒

Ilyen szép a Balaton télen – Tihany

Borbarátok Panzió és Étterem Badacsonytomaj 

Egy családi üzemeltetésű, magyaros vendéglőbe érkezünk. Barátságos belső tér, pincehelyiség várja a látogatókat. Galériája alkalmas különböző összejövetelek, rendezvények lebonyolítására. A magyaros konyha mellett halból és vadból készült finomságok is szerepelnek az étlapon az évszakhoz igazodó választékkal és körettel. És ha már Badacsony, akkor bor is. Így segítenek kiválasztani az ételhez leginkább passzoló badacsonyi bort is.

Cím: Római út 88., Badacsonytomaj

Elérhetőségek: http://borbaratok.hu/, info@borbaratok.hu, +36304673089

A Balaton télen is tartogat finom fogásokat!

 

Dobosi Pincészet, Szentantalfa

Egy családi vállalkozás, amely már az 1700-as évek óta működik Szentantalfán, a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű kistelepülésen. Itt valódi biobort készítenek. A pince mellett egy borkóstoló helységben várják a vendégeket borkóstolóra, rapid vacsorára vagy kemencés ételek kóstolására.

Cím: Szentantalfa, Fő u. 81, Szentantalfa

Elérhetőségek: http://dobosipinceszet.hu/, info@dobosipiceszet.hu, +36306402770

 

Balaton télen – A naplemente ilyenkor is gyönyörű

Paletta Keszthely

Hajók árbocai között a helyi értékeket és hagyományokat innovatív módon ötvöző bisztró vár minket Keszthelyen. A Palettában gondosan válogatott helyi alapanyagokból készült bisztró ételeket kóstolhatunk, mint pl. különleges Burgereket, Parasz’Tapaszt, de a vasárnapi ebéd is éppúgy hagyomány, mint otthon.

Cím: Libás strand u. 1, Keszthely

Elérhetőségek: https://www.palettabisztro.hu/, hello@palettabisztro.hu, +36704317413

Bezerics Borház, Keszthely

A borászat a Balaton és a Bakony ölelésében, egy lenyűgöző környezetben található. A Pannon beltavi üledék löszös, agyagos, vulkáni hamut tartalmazó talaja, a Balaton közelsége, a 250-300 méter tengerszint feletti magasság, és a 15 %-os délnyugati lejtő különleges adottságokat ad az itt művelt szőlőnek. A vidék varázsa, a borkészítés hagyománya, és a helyi alapanyagokból készülő házias ételek felidézik gyerekkori emlékeinket. Azt tartják, hogy innen mindenki barátként távozik.

Cím: Tomaji sor 40., Keszthely

Elérhetőségek: http://bezerics.com/, bezerics@bezerics.com, +36709475062

Balaton télen – befagyott tó, és jégtáblák várják az ide látogatókat

 

Fék Üzletház & Étterem, Balatonakali

Utazásaink során sokszor szembesülünk azzal, hogy egy adott városban hol találunk egy üzletházat, ami talán még hétvégén is nyitva van. Nos, a Balatonnál azért akad és jó ha tudjuk, hogy hol. Balatonakaliban közvetlenül a 71-es főút mellett a következő szolgáltatásokkal áll rendelkezésükre 1997 óta a Fék Üzletház és Étterem: Príma Élelmiszerbolt, Étterem, Cukrászda, Fagylaltozó, Dohánybolt.

Cím: Balatonakali, Pacsirta u. 1

Elérhetőségek: 87/544-044, http://fekabc.hu/

Hotel Bonvino Wine & Spa, Badacsonytomaj

A Hotel Bonvino Wine & Spa Magyarország első aktív borszállodája. A festői borvidéken, Badacsony központjában található. Bor, aktivitás, gasztronómia egy helyen. A Vulkánok völgye különleges kirándulásokra, nordic walking túrákra, pincelátogatásokra, borvacsorákra, lovaglásra, vártúrára és még számtalan különleges programra csábítja a pihenni vágyókat.

Cím: Park u. 22., Badacsonytomaj

Elérhetőségek: http://hotelbonvino.hu/, 0687532210

A Balaton télen is kínál gasztroélményeket- Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj **** borbárja

Amint említettem, a válogatás szubjektív alapon történt, de szívesen veszem, ha kommentben megírjátok a ti kedvenc, télen is nyitva tartó éttermetek nevét és címét a Balatonnál. Illetve indulás előtt azért érdemes a kiválasztott helyet felhívni, hogy a választott időpontban ne érjen senkit meglepetés.

Balaton télen- Itt érdemes szállást keresni:


Exit mobile version