Site icon Szallas.hu Blog

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója


Tokaj minden egyes évszakban tartogat valami újat számunkra, de az év ezen részén miért is érdemes idelátogatni? A programok főként a gyerkőcöknek kedveznek, ugyanis idén kicsik és nagyok is találkozhatnak a Mikulással, nem máshol, mint a saját hajóján!

A Mikulásnak saját hajója van? Bizony!

A helyszín elég egyedi! A Mikulás ezúttal a fedélzeten várja a kicsiket és nagyokat a Tiszán! A vizet szelve varázslatos világba csöppenhetnek az ellátogató gyerekek és felnőttek. Először egy előadást nézhetnek végig, majd ezt követően minden gyemek személyesen találkozhat a Mikulással, és elmesélheti neki, hogyan viselkedett az évben.

Fotó: hajokirandulas.hu

Mivel ide csupa jó gyerek látogat, természetesen mindegyik gyerkőc kap csomagot! Ha pedig ez nem lenne elég, az út végén még a szereplőkkel is készíthetünk egy képet, hogy örökre megmaradjon az emlék!

Merre is keressük a hajót?

Tokajban a Halra-Bor Étterem udvarán lévő pontonról indul, ami a tokaji közúti híd rakamazi hídfőjénél található.

Halra-Bor Étterem, Tokaj

Ha esetleg megéheznénk, az étteremben finom ételekkel várnak bennünket, a szallas.hu-n foglalóknak 10% kedvezmény jár! Részletek >>

Mettől meddig tart a program?

2018. november 23. – december 6. között 09:30, 11:00, 13:00 és 15:00 órakor folyamatosan közlekedik. Ha az időjárás közbe szólna (sajnos köd esetén nem indulnak a hajók) sem kell megijedni, mivel az előadás akkor is megtartásra kerül, és az összes résztvevő egy jövő évben beváltható hajójegyet kap ajándékba.

TIPP: Tokaj mellett Szegeden is indulnak Mikulás-hajók, érdemes ellátogatni a másik Tisza-parti városba is!

További információ: www.hajokirandulas.hu

Az biztosan nem lesz újdonság, hogy ha Tokajban járunk semmiképp ne menjünk haza egy vagy több finom bor nélkül, de mit is érdemes itt és a környéken megnézni?

Séta a belvárosban

Tokaj nem csak az egyik legszebb fekvésű észak-magyarországi település, de kulturális örökségekben is a leggazdagabb.

Tokaj belvárosa

A sétáló utcán barangolva szinte elvarázsolódunk a több száz éves épületek látványától. Itt helyezkedik el a polgármesteri hivatal és a neoromán stílusú Jézus Szíve-templom.

Prés Borbár és Borszaküzlet

Van egy hely a városban, ahol két pincelátogatás között igényes környezetben minőségi borokat kóstolhatunk.

Prés Borbár és Borszaküzlet, Tokaj

A hely különlegessége, hogy a kínálatban csak olyan borászatok termékei szerepelnek, akiknek tulajdonosai tradíciót követnek a borkészítésben.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény jár a számla végöszegéből! >>

Tarcali bányató

Tokajtól mindössze negyedórányira helyezkedik el Tarcal, a falu központjától egy pár száz méteres sétával elérhető.

Tarcali bányató (fotó: shutterstock)

A tó melleti dombon található még a 8,5 méteres Krisztus- szobor, ahonnan csodás panoráma nyílik.

Szállás Tokajban

Ha a hosszú nap után szeretnénk valahol megpihenni, válasszuk a Hotel Kelepet! Tokaj egyetlen winestyle szállodája egy kéményen fészkelő gólyapárról kapta nevét.

Hotel Kelep Tokaj ***

A szobák három épületrészben helyezkednek el, és ezeket egy üveg függőhíd köti össze. A téli hidegben töltött napot követően átmelegedhetünk az infra- vagy a finnszaunában, utána pedig a jacuzziban ücsörögve beszélhetjük át a nap eseményeit.

További részletek a szálláshelyről >>

Hotel Kelep Tokaj ***

Ha találkoznátok a Mikulással kicsit egyedibb környezetben, akkor szívből ajánlom ezt a programot a Tiszán! Próbáljátok ki az élményt, és barangoljatok kicsit a Tokaji borvidék központjában!

Ha pedig a fenti szuper programok után még mindig van energiátok újabb élményeket szerezni, szívből ajánlunk nektek 10 további tokaji látnivalót, amiért érdemes útra kelni.

Még több szálláslehetőség Tokajban >>

/fotók: szallas.hu/

 


Exit mobile version