Téli tájolóCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekÍzkalandVidéki víkend

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója

2 perces olvasási idő

Tokaj minden egyes évszakban tartogat valami újat számunkra, de az év ezen részén a gyerekes családoknak kifejezetten érdemes a városba látogatni, hiszen maga a Mikulás várja őket majd a Tiszán. Sok évnyi kihagyás után ugyanis idén ismét elindul Tokajban a Mikulás hajója.

A Mikulásnak saját hajója van? Bizony!

A helyszín elég egyedi! A Mikulás ezúttal ugyanis nem szánon érkezik, hanem egy hajó fedélzeten várja a kicsiket és nagyokat a szőke Tiszán! A vizet szelve varázslatos világba csöppenhetnek a programra látogató gyerekek és felnőttek.

Először a Szegedi miniszínház előadását nézhetjük végig, majd ezt követően minden gyermek személyesen találkozhat a Mikulással, és elmesélheti neki, hogyan viselkedett az évben. És mivel a Mikulás nagyon engedékeny, ezért biztos, hogy mindegyik gyerek kap csomagot, amit a hajójegy ára tartalmaz.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Mikuláshajó

Ha pedig ez nem lenne elég, az út végén még a szereplőkkel is készíthetünk egy képet, hogy örökre megmaradjon az emlék!

Merre keressük a hajót?

A hajó nem a szokványos kikötőből, hanem a Halra-Bor Étterem udvarán lévő pontonról indul, ami a tokaji közúti híd rakamazi hídfőjénél található.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Halra-Bor Étterem, Tokaj

Ha esetleg megéheznénk, az étteremben finom ételekkel várnak bennünket, a Szallas.hu-n foglalóknak pedig 10% kedvezmény is járRészletek >>

Mettől meddig tart a program?

A Mikulás hajója 2022. december 1. és december 6. között 9:00, 11:00, 13:00 és 15:00 órakor folyamatosan közlekedik. Ha az időjárás közbe szólna (sajnos köd esetén nem indulnak a hajók) sem kell megijedni, mivel az előadás akkor is megtartásra kerül, és az összes résztvevő egy jövő évben beváltható hajójegyet kap ajándékba. Érdemes tudni, hogy jegyet a Mikulás hajójára csak elővételben lehet vásárolni, a helyszínen nincs erre lehetőség.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója

A további részleteket a programról a Szallas.hu oldalán találtok >>

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Tisza-híd, Tokaj

Az biztosan nem lesz újdonság, hogy ha Tokajban járunk semmiképp ne menjünk haza egy vagy több finom bor nélkül, de mit is érdemes még a környéken megnézni?

Séta a belvárosban

Tokaj nem csak az egyik legszebb fekvésű észak-magyarországi település, de kulturális örökségekben is nagyon gazdag.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Tokaj belvárosa

A sétáló utcán barangolva a több száz éves épületek látványa varázsolja el az ide látogatókat. Itt helyezkedik el a polgármesteri hivatal és a neoromán stílusú Jézus Szíve-templom is.

Prés Borbár és Borszaküzlet

Ha mindenképpen megkóstolnánk a borvidék jellegzetes borát, a tokaji aszút, akkor látogassunk el a Prés Borbár és Borszaküzletbe, ahol igényes környezetben minőségi borokat kóstolhatunk. A hely különlegessége, hogy a kínálatban csak olyan borászatok termékei szerepelnek, amelyek tulajdonosai a tradicionális borkészítés elkötelezettjei.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Prés Borbár és Borszaküzlet, Tokaj

TIPP: A Szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény jár a számla végösszegéből! >>

A tokaji adventi vásár

A Mikulás hajójáról leszállva gyerekekkel kihagyhatatlan program a tokaji adventi forgatag. Karácsonyi műsorokkal, vidám térzenével, igehirdetéssel és rengeteg árussal találkozhatunk, ha a Kossuth tér felé vesszük az irányt.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Tokaji Advent

Tarcali bányató

Tokajtól mindössze negyedórányira helyezkedik el Tarcal. A falu központjától pár száz méterre találjuk a környék egyik legszebb természeti látnivalóját, az elképesztő türkizkék színben játszó bányatavat.

Idén is Tokajba látogat a Mikulás hajója
Tarcali Bányató

Érdemes a tó melleti dombra is felkaptatni, mert nemcsak fantasztikus panorámában lehet onnan részünk, hanem még a 8,5 méteres Krisztus-szobrot is megcsodálhatjuk a tetején.

Ha már az ország ezen felébe látogatunk, akkor érdemes a városban éjszakázni, hogy jusson mindenre elég idő. Íme néhány fantasztikus szállás egyenesen a tokaji Mikulás puttonyából!

TOP 10 szállás Tokajban

1. Mercure Tokaj Center****superior 

A Tisza és a Bodrog találkozásánál, káprázatos környezetben, egy teljesen új, az idei évben épült nagyszerű szállodában pihenhetjük ki a Mikulással való találkozás élményét. Mivel minden szobájuk erkélyes, így a nap bármely szakában gyönyörködhetünk a folyó látványában. A fantasztikus borbárral, játszószobával és izgalmas wellnessrészleggel rendelkező szállodában a család összes tagja megtalálhatja a számára ideális kikapcsolódást.

2. Angéla Vendégház

Az óváros központjához nagyon közel, az adventi forgatag kapujában, de mégis egy csendes utcában bonthatjuk ki a Mikulástól kapott ajándékokat az Angéla Vendégház valamelyik kedves, zuhanyzóval és konyhával is rendelkező szobájában. 

3. Hudák Apartman

Az egész évben nyitva tartó Hudák Apartman télen is várja szállóvendégeit. A szállás a Tisza és a Bodrog találkozásának közelében fekszik, így a természet szerelmeseinek kiváló választás lehet. A barátságos, 1,5 szobás lakás mindennel felszerelt, amire csak egy családnak szüksége lehet.

4. Pogácsás Apartman

A Bodrog folyó szomszédságban, az adventi vásártól 200 méterre várja a vendégeit a Pogácsás Apartman. A szálláson 6 főt tudnak kényelmesen elszállásolni, így nagycsaládosoknak vagy baráti társaságoknak mindenképpen ajánlanánk. 

5. Böne Vendégház és Borozó

Kényelmes jacuzzival, tágas szobákkal és közvetlen borkóstolási lehetőséggel kedveskedik a vendégeinek a Böne Vendégház és Borozó.  A vendégházban két teljesen felszerelt apartman és két kétágyas szoba is foglalható. 

6. Borálom Apartman

A kényelmes, önellátásra lehetőséget adó, külön bejáratú Borálom Apartaman Tokaj központjában található. A napfényes, egy légterű, stúdió jellegű apartmanból szinte rögtön a főtérre léphetünk ki.

7. É-Vaskó Panzió

Az É-Vaskó Panzió része a kényelmes szobák mellett egy tradicionális tokaji borpince is, ahol lehetősége van a vendégeknek egy kis borkóstolásra is. Ráadásul a panzió bor- és édességüzletében kedvezményesen vásárolhatunk be, mert szállóvendégként 10% kedvezményre vagyunk jogosultak.  

8. Fakapu Pince és Panzió

A Fakapu Pince és Panzió szobáinak nagy része a belső kerthelység felől nyílik, így biztosítva vendégeik számára a nyugodt pihenést. A panzió önálló, melegkonyhás bisztróval és saját borospincével is szolgálja a vendégek kényelmét.

9. Bogoly Apartman

A Bogoly Apartman tulajdonosai több mint 35 éve foglalkoznak vendéglátással. A hosszú évek tapasztalata és az apartman felszereltsége a garancia arra, hogy jól érezzük itt magunkat. 

10. Nefelejcs Vendégház

Két, akár egybenyitható apartmannal ideális szálláshely lehet a Nefelejcs Vendégház a Mikulással találkozni vágyó baráti társaságok számára. A szállás közelében borospincéket, az adventi vásárt és természeti látnivalókat is találunk. Sőt, ha kedvünk tartja, akár még egy jó bográcsost is összedobhatunk itt vacsorára.

Még több szálláslehetőség Tokajban >>

Ha pedig a fenti szuper programok után még mindig van energiátok újabb élményeket szerezni, szívből ajánlunk nektek 10 további tokaji látnivalót, amiért érdemes útra kelni >>

(Fotók: Szallas.hu, mikulashajo.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%