Site icon Szallas.hu Blog

Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál 2022 – Gyúrj rá az idei programokra!


2022. október 20-23. között rendezik meg Békéscsabán, a CsabaParkban az ősz egyik legnépszerűbb gasztroeseményét, a Csabai Kolbászfesztivált. Az idén 25 éves fennállását ünneplő rendezvény ingyenes kolbászgyúrásokkal, főzőversenyekkel és a hazai könnyűzenei paletta nagyágyúival várja a látogatókat. Mutatunk egy kis ízelítőt a programokból, és melléjük szuper szállásokat is.

Vigyázz, kész, gyúrj!

A korábbi évekhez hasonlóan a család kisebb-nagyobb tagjai idén is benevezhetnek az ingyenes ifjúsági gyúrásokra, ahol korosztályokra bontva mérhetik össze kolbászgyúró – tudományukat az óvodások, az általános iskolások, a középiskolások és az egyetemisták. Érdemes lesz benevezni erre, mert a remek hangulat mellett értékes nyereményekkel is várják a versenyzőket. 

A 25. Jubileumi Kolbászfesztiválon első alkalommal rendezik meg a Vad-Ász gyúrást kifejezetten vadászok számára, ahol szarvashúsból készülnek majd a kolbászkülönlegességek. Emellett biztathatunk csapatokat a Nemzetközi, illetve a Mangalica Kolbászgyúró Versenyen is.  

Ha további részletek érdekelnek, vagy nevezni szeretnél, kattints az alábbi linkre >>

Kisebbek is részt vehetnek a kolbászgyúró versenyen

Káposzta, káposzta, hús is főtt benne

Óriási vetélkedés várható az idei Töltöttkáposzta-főző Versenyen is, ahol a 3 fős csapatok 4 kg darált húsból és a hozzá való, több kilónyi savanyú káposztából fantasztikus bográcsos töltött káposztát készítenek. Örömhír, hogy a látogatóknak sem kell beérniük az isteni illatokkal, hiszen kóstolójegy váltásával megízlelhetik a készülő finomságokat.

Töltöttkáposzta-főző verseny

Az Úristen és Diszkótor a Kolbászfesztiválon 

A rutinos látogatók már tudják, hogy a Csabai Kolbászfesztivál nemcsak az isteni ízekről, hanem gazdag zenei kínálatáról is híres. A délelőtti óráktól kezdve több helyszínen is éjszakába nyúlóan bulizhatunk, csak a kondinkon múlik, meddig bírjuk. Olyan sztároknak csápolhatunk majd, mint Rúzsa Magdi, Azariah, a Halott Pénz, a Bagossy Brothers Company, és nem hiányozhat a VALMAR sem.

Aki a Repteret szeretné teli torokból énekelni, Korda György és Balázs Klári koncertjén megteheti. Az élőzenei koncertek után a Diszkótor várja a partiarcokat, ahol népszerű DJ-k keverik a zenét. 

Koncertek a Csabai Kolbászfesztiválon

Kutyusok, táncosok, gyerekprogramok

A Kolbászfesztivál versenyei és esti koncertjei mellett számos érdekes programmal is készülnek a szervezők. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kutyás bemutatókkal örvendezteti meg a közönséget, a lendületes ritmusok kedvelőit pedig táncos fellépők – többek között az Energy Dance Cool Táncszínház és a Fitdance Center SE – várják. 

Kutyás bemutató a Csabai Kolbászfesztiválon

A fesztivál programja nem lenne teljes a gyerekeknek szóló rendezvények nélkül, így a legkisebbek is válogathatnak a szórakozási lehetőségek között. Az óvodások kolbászgyúró versenye mellett kézműves foglalkozások, gólyalábasok, táncház, valamint Tóbiás és Balambér is várják majd a gyerekeket.  

Gyerekeknek szóló rendezvények

Spórolj és szórakozz!


A Kolbászfesztiválra szóló belépőjegyedet az alábbi linken vásárolhatod meg >>

Idén érdemes vonattal érkezned, hiszen a MÁV kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy olcsóbban juss el a jubileumi Kolbászfesztiválra.
Bármely belföldi állomásról indulsz Békéscsaba állomásra október 20. és 23. között, a MÁV-START 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít számodra. A rendezvény helyszínén visszautazásra érvényesíteni kell a menetjegyet a fesztivál helyszínén kijelölt pultnál.

A Kolbászfesztivál mellett Békéscsaba több, mint 30 remek programmal vár, nézd meg őket itt >>

5 szuper szállás Békéscsabán

1. Arcanum Hotel Békéscsaba****

Békéscsaba csendes részén található a wellness élményeket is kínáló Arcanum Hotel, mely babagondozási felszerelései révén remek választás családoknak, de pároknak is. A panorámás elnöki lakosztály saját jacuzzival is rendelkezik, de szaunák, medencék és masszázs is segíti az ellazulást.

2. Maci Vendégház Békéscsaba

Erdő szélén, madárcsicsergős környezetben áll a Maci Vendégház, amely pompás lehetőség nagy családoknak, társaságoknak a közös pihenésre. Az óriási, zöld kertben játszótér és trambulin is van, a vendégeket pedig egy faragott maciszobor üdvözli.

3. Munkácsy Hotel Békéscsaba****

A Munkácsy Hotel különleges épületegyüttesének egyik szárnyát a város gyönyörűen felújított Serházában alakították ki, míg az új részben a hotel híres éttermét találod. Állatbarát szálláshely lévén szívesen fogadnak négylábú házi kedvencet is.

4. Nyugalom Szigete Vendégház Gyula

A Fehér-Körös partján, horgászási lehetőséggel vár a Nyugalom Szigete Vendégház, mely 75 méteres saját partszakasszal, kivilágított stéggel és fűtött dézsafürdővel is rendelkezik. Ha ez még nem lenne elég, eláruljuk, hogy a ház egyben vehető ki, így nem lesz más vendég rajtatok kívül. 

5. Németház Szabadkígyós

Saját horgásztó, játszótér és bográcsozóhely is vár titeket a szabadkígyósi Németházban, melyet pompás zöld park vesz körül.  Akár egyéni utazó vagy, akár párosan vagy családdal érkeznél, megtalálod a számodra legjobb szobát. 

Újra látogatható Békés megyében ez a mesebeli kastély >>

További szuper szállások Békéscsabán:

Vedd meg a jegyed a jubileumi Kolbászfesztiválra, és ha ezzel kész vagy, foglalj szállást Békéscsabára oldalainkon!

(Képek: Szallas.hu, csabaikolbaszfesztival.hu)


Exit mobile version