Téli tájolóCsaládi kiruccanásKülföldi kalandokRomantikus kikapcsolódás

Különleges adventi vásárok Európa nagyvárosaiban

2 perces olvasási idő

Karácsonyi fények, édes illatok, fahéjas borok és puncsok, betlehemi csengők, csilingelő szánok, óriási fenyőfák és megszámlálhatatlan gyermekkacaj vár rátok Európa 10 csodás adventi vásárában 2018. november 11 – 2019. február 7. között. A fényinstallációkon át a jégkorcsolya folyosókig számos élményelemmel, színes, adventi programokkal, remek gasztronómiai kínálattal kedveskednek az utazóknak Ausztriától Észtországig, Olaszországon át Angliáig. Ezért nincs is másra szükség, mint a bőröndre, a repülőjegyre, egy remek szálláshelyre és társaságra, hogy maradandó élmény legyen az adventi utazás.

Bécs, Ausztria – 2018. november 11. – december 26.

Az adventi csodák fővárosában kell kezdenünk a körutazást, hiszen Bécs minden évben nem csak látványában, hanem programkínálatában is lenyűgöző. Legforgalmasabb terei, köztük a Városháza tér, vagy a gyönyörű Schönbrunni kastély kertje ilyenkor a mennyország fényében pompázik.

Advent Bécsben

S természetesen nem hiányozhat a mesevilág kellékei közül a forralt bor vagy az édes puncs, a fantasztikus karácsonyfadíszek és a gasztronómiai különlegességek kínálata. S ha már a városba látogatunk, akkor érdemes sétát tenni a kisebb terek vásáraihoz, ahol kézműves termékek és szebbnél szebb karácsonyi ajándékok mellett a kandírozott finomságok, a sült gesztenye és a különböző sütemények kínálatában veszhetünk el.

Tölts el több napot Bécsben és foglalj szállást az osztrák fővárosban! >> 

Aachen, Németország – 2018. november 23. – december 23.

A belga és a holland határ közelében igazi gyöngyszemre bukkanunk, amely elnyerte Németország legszebb karácsonyi vására címet is. 2014-ben másfél millióan látogatták meg, ami nem csoda, hiszen ha sétára indulunk Aachen történelmi óvárosába, akkor rögtön megértjük, hogy ez a középkori hangulatot és pompát idéző település méltán érdemelte ki a megtisztelő rangot.

Aachen belvárosa advent idején

S mivel mégiscsak egy karácsonyi vásárban járunk, ezért az adventi koszorúk, lámpafüzérek, mézeskalácsszobrok, puncs és forralt bor mellett vár minket a bajor kolbász, a belga sült krumpli és a flammekueche lepény is, hogy megkóstoljuk.

Brüsszel, Belgium – 2018. november 30. – 2019. január 6.

Európa nyüzsgő szívében milyen is lehet a karácsonyi forgatag, mint pezsgő, lüktető és fiatalos. A főszerepet itt a korcsolya, a gyönyörű karácsonyfák, a fény- és hangversenyek, az ünnepi előadások, az óriáskerék és a sok édes, belga finomság kapja.

Karácsonyi forgatag Brüsszelben

S mivel északi országban járunk, nyilván nem fogtok meglepődni, hogy itt a tipikus, karácsonyi fogások között szerepel a kagyló és a különböző tenger gyümölcsei. A 2002 óta megrendezett vásáron a Plaisirs d’Hiver, vagyis a Téli Ünnep nevezetű rendezvény a leghíresebb. Ekkor hallgathatjátok meg az éjszakai fény- és hangjátékot a Grand-Place-on. A vásár a Fishmarketnél ér véget, amelyet minden évben egy hosszú jégkorcsolyapályává alakítanak, de ha nem korcsolyáztok, felszállhattok a közel 49 méter magas óriáskerékre is.

München, Németország – 2018. november 11. – december 24.

Ha München, akkor mindenkinek először a sör jut az eszébe, azonban bizonyított tény és a korabeli források tanúsítják, hogy már 1310-ben rendeztek itt karácsonyi vásárt.

Karácsonyi vásár Münchenben

De nem kell kétségbe esni, hogy csak bor és puncs lesz kapható, hiszen a sör fővárosában, a karácsonyi szezonban is a söré lesz a főszerep. Szóval, aki egy komló és búza ízű karácsonyi készületre vágyik, annak itt a helye!

Manchester, Egyesült Királyság – 2018. november 21. – december 22.

Egy kis kitérővel nagyon is különleges élményben lehet részetek Angliában. Egy modern és dizájn elemekkel tűzdelt, lendületes vásári forgatagba invitállak titeket. Az évente több mint 9 millió látogatót vonzó manchesteri eseményen mintegy 300 gyönyörű kialakítású stand, nemzeti ételek, italok és izgalmas ajándékok várják a látogatókat.

Természetesen a gasztrotúra lesz a legizgalmasabb, hiszen megkóstolhatjátok a Manchester-tojást, amely pácolt tojás, kolbászhúsban, majd zsemlemorzsába forgatva, utána kisütve. Az éttermek és wine shoppok ekkor is a vendégek kényelmét tartják majd szem előtt, így számos, a nagyvilágból érkező, különleges bortételeket is kóstolhattok, ha Manchesterbe ellátogattok.

Tallinn, Észtország – 2018. november 11. – 2019. február 7.

Irány észak, és az egyik legszebb téli úti cél, Tallinn! A balti város a középkori hangulatával és eszméletlenül szép, színes karácsonyi vásárával rabolja el a szíveket évről évre. Egy kicsit olyan, mintha időgépbe ülnénk, mert a kis utcákon végigsétálva, a karácsonyi bódék között nézelődve igazán fejedelmi hangulat uralkodik a városi tereken.

Mint európai, adventi turnénk sokadik állomásán, itt is jelentős lesz a gasztronómiai kínálat élvezete. A hószobrok tövében ugyanis számos észt étel- és italkülönlegességeket kóstolhattok, miközben kandallók és utcai melegedők közelében beszélgethettek, s nézelődhettek.

Zágráb, Horvátország – 2018. november 26. – 2019. január 8.

Már 2016-ban is a legnépszerűbb adventi úti célok között szerepelt a horvát főváros, ám minden évben magasabbra teszi a lécet, mind szervezésben, mind programban, mind látnivalóban.

Zágráb adventi vására

A hagyományok talán itt a legerősebbek, ha arra gondolunk, hogy nem csak fenyőfa áll a Jelasic téren, hanem egy gyönyörű és óriási adventi koszorú is jelzi az adventi vásár központját. A tér körül található történelmi kisutcák pedig egyszerre megtelnek élettel, az árusoktól szinte mindent beszerezhetünk, amire vágyunk egy karácsonyi vásáron. S egy finom forralt bor mellett élvezhetjük a koncertek és a különböző kulturális programokat.

Tölts el egy hétvégét Zágrábban! >> 

Prága, Csehország – 2018. november 26. – 2019. január 6.

Prága egy álom, nem is kell, hogy karácsony legyen, hiszen anélkül is gyönyörű a város. De ettől függetlenül, ha igazán elvarázsolt világban szeretnénk átélni az adventi várakozás örömét, akkor ide kell utazni!

Az óváros fényei, a hagyományos díszekkel ékesített fenyőfák, az adventi koszorú lila és rózsaszín gyertyái, a kedves ajándékok a vásári standoknál, mind otthonunk melegét idézik. Pláne, ha hagyjuk, hogy a meleg sütemény és kalács illata és íze elvarázsolja a képzeletünket.

Hosszú hétvége Prágában? Találd meg a legjobb szálláshelyet! >>

Bolzano, Olaszország – 2018. november 23 – 2019. január 6.

Itália legnagyobb és talán legszebb adventi vásárába invitálunk mindenkit, ahol a havas hegycsúcsok, a színes lampionok, az éttermek kovácsoltvas kandallóiban lobogó tűz megmagyarázhatatlan, nosztalgikus, békés, romantikus hangulatba ejti az utazókat.

Bolzano

A Piazza Walther ilyenkor megtelik a fahéj, a forralt bor és a karácsonyi sütemények illatával, s a csábítóan illatozó kekszek, a kandírozott gyümölcsök hamisítatlan olasz életérzést hoznak magukkal. Emellett a gyönyörű kézműves fafaragások és ajándéktárgyak, karácsonyi díszek kínálata végtelen és haza sem szabad jönni, ha nem vásároltatok be a híres karácsonyi Panettonéból, a finom karácsonyi kalácsokból, hiszen ezek ízvilága hordozza a mesés bolzanói hangulatot.

Lyon, Franciaország – 2018. december 8-11.

Minden képzeletet felülmúló élményben lehet részetek, ha ellátogattok Lyonba. Kivételes alkalom lesz december második hétvégéje, amikor fényáradat önti el a város amúgy is romantikus tereit és utcáit.

Lyon a Fény Ünnepén

A Fête des Lumières, vagyis a Fény Ünnepe már 1999 óta kápráztatja el a látogatókat. Ha a mennyországot el kellene képzelni, ilyennek mondanám. Hiszen ez a december 8-11-ig tartó fesztivál, ez a négy éjszaka látványos fényinstallációkkal borítja be a város nevezetességeit, amelyek a karácsonyi momentumoknak és Szűz Máriának adják meg a tiszteletet.

Ennyi értékes város és adventi vásár közül nem könnyű választani, de van egy jó hírünk: bármelyikre is teszitek le a voksot, biztos, hogy felejthetetlen, adventi élményben lesz részetek.

(fotók: shutterstock)

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%