Site icon Szallas.hu Blog

Megsúgjuk neked: Ezek a legjobb programok és látnivalók a Balaton déli partján!


Ha a Balatonra gondolsz, azonnal a déli part jut eszedbe, mert odavagy a lassan mélyülő vízért, az északi part látványáért, és a legkedvesebb vízparti településeid is itt fekszenek? Nézzük, melyek a Balaton déli partján a legjobb kirándulóhelyek, látnivalók, gyermekbarát programok és kulináris élmények, amelyekről semmiképpen nem maradhatsz le! 

Siófok hajóállomás – Balaton Hajózás Zrt. 

Ha Balaton déli part, akkor hajózás! 

Az egyik legjobb dolog, amit a Balaton déli partján tehetsz, hogy jegyet váltasz egy menetrendi-, vagy sétahajóra, és megtapasztalod, mekkora élmény a hajózás a magyar tengeren. Ha szereted a sebességet, vár a gyorshajózás, de a gyerekhajó és bulihajó is nagyon népszerű a kirándulók körében. 

Siófokon pihennél? Ezek a legjobb siófoki programok

Siófokról, Földvárról, Szemesről, Lelléről, Fonyódról, Boglárról, és Máriafürdőről is indulnak hajójáratok. Hajózhatsz a naplementében, utazhatsz nosztalgiahajón, de csillaglesen is részt vehetsz. Nem rossz ajánlat, igaz?

Balatoni vendégházak medencével>>

Ezeket a balatoni strandokat ne hagyd ki a déli parton! 

Ha az összes szuper balatoni strandot fel szeretnénk sorolni, amelyet a déli parton találsz, bizony jó hosszú lenne a lista. A strandos élményhez nincs másra szükség, csak egy fürdőruhára, egy színes napernyőre, pár színes gumimatracra és persze a Balaton hűsítő vizére. A Balaton déli part strandolói körében az alábbi helyek eddig hatalmas sikert arattak: 

Fonyód, Kutyás strand

Balaton, déli part, látnivalók gyerekkel!

A Balatonról először nyilvánvalóan a strandolás és a hajózás jut eszedbe, azonban ha nem kánikulában tervezed a déli parton a kikapcsolódást, érdemes betárazni más jellegű programokról is. Főleg, ha gyerekekkel utazol. Mi tetszene a csemetéknek igazán? Kisvonatozás, állatsimogató, kalandpark, esetleg bobozás? 

Mindegyikhez találsz remek helyeket a déli parton, sőt, ha hosszú hétvégét tervezel, akár össze is kötheted a programokat egymással. 

Balatoni vendégházak, apartmanok saját játszótérrel >>

Kihagyhatatlan látnivalók gyerekekkel a balaton déli partján:

További siófoki programokat keresel? Ez a 6+1 családi program kerüljön fel a listádra! 

Kirándulnál? Ezek a Balaton déli partjának legjobb kilátói! 

Bár abban sokan nem értenek egyet egymással, hogy a Balaton északi vagy a déli partja izgalmasabb-e, de az biztos, hogy bármely kilátót keresed fel a tó körül, olyan panoráma vár, ami garantáltan lenyűgöz. Ha a déli partot veszed célba, az alábbi kilátók mindenképpen kerüljenek fel a listádra! 

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

Tipp! Ha Siófokon jársz, próbáld ki az Óriáskereket is, ami nem egyértelműen kilátó, de abban biztos lehetsz, hogy a tetejéről megcsodálhatod a völgyhidat, Badacsonyt, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot, sőt, a Tihanyi Apátságot is.

Ha különleges, a legkevésbé sem hétköznapi programot keresel, látogass el a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, a Fenyvespusztai Állatsimogatóba, vagy akár a Kányavári szigetre. Utóbbinál a Búbos Vöcsök tanösvény felkeresése mellett játszótér, szalonnasütő, és horgászati lehetőség is vár. 

Óriáskerék Siófok

Gasztroélmények – Ezek a legjobb helyek a Balaton déli partján!

Strandoltál, végigjártad a gyerekekkel az összes kalandparkot, és megmásztad a déli part kilátóit? Szuper! Akkor nincs más hátra, mint hogy közelebbről is megismerkedj a Balaton déli partjának kulináris élményeivel. 

Legjobb szállások a Balaton partján!>>

Ha egy jót akarsz enni, ha szereted az édességeket, és a jó borokat, akkor ezeket a helyeket mindenképpen keresd fel szép sorban. Az sem baj, ha vissza-visszatérsz valahova a legkedvesebb fogásaid kedvéért! Íme, a tippjeink!

Vígmolnár Csárda, Csopak

Balaton, déli part – Neked ajánljuk, ha…

Már pontosan tudod, milyen programokon vennél részt a déli parton? Foglald le hozzá a legjobb balatoni szállást a szállás.hu kínálatából! 


Exit mobile version