Site icon Szallas.hu Blog

Relax helyek, ha már unod a fesztiválozást


Imádjuk a fesztiválokat, de néha jól esik kicsit elvonulni, eldugott helyeket felfedezni, élvezni a vidéki nyugalmat, és madárcsicsergést hallgatva relaxálni. Még javában zajlanak országszerte a különböző nagyszabású nyári rendezvények, de most ajánlunk néhány olyan relax helyet, ahol kicsit elbújhatunk a világ elől.

Relax helyek, ha unod a fesztiválozást

A mesebeli Noszvaj

A Bükk déli kapujában fekvő kis település teljesen elvarázsolja még azokat is, akik kifejezetten kritikus utazók, mert a környék hihetetlen nyugalma megfizethetetlen.

Noszvaj

Bájos kis házikók, a De la Motte-kastély hangulatos épülete, vagy éppen Síkfőkút idilli környezete segít kiszakadni a zsúfolt mindennapokból. És akkor a helybéliek vendégszeretetéről még szó sem esett!

De la Motte kastély, Noszvaj

Noszvaji szállások

Igazi relax hely a gyönyörű környezetben lévő Hotel Síkfőkút, aminek étterme és terasza közvetlenül a tóra néz, így meghitt ebédek és vacsorák helyszíne is lehet.

Nagyobb baráti társaságoknak, családoknak ajánljuk a szintén a tó közelében álló Erdei Kisházat, ahol akár 10 fő is kényelmesen elférhet.

Erdei Kisház Noszvaj

A személyes kedvencünk a Bodnár Vendégház, ami két különálló apartmannal rendelkezik, de berendezését tekintve mindkettő nagyon romantikus. Pároknak és családoknak is ideális, a házigazdák pedig nagyon kedvesek. Erzsike finomabbnál finomabb lekvárjait mindenképpen kóstoljátok meg!

Még több program Noszvajon és látnivaló Noszvajon >>

A világtól elzárt Salgóbánya

Salgóbánya hivatalosan Salgótarján legmagasabban fekvő városrésze, de megérkezve az emberben az az érzés támad, inkább egy elzárt kis település, ahová csak az utazik, akinek valami dolga van arra. Ennek megfelelően itt nincsenek nagy, sokcsillagos szállodák, vannak viszont helyettük hangulatos kis apartmanok, ahová elvonulhat az ember. A tömegturizmusnak itt nyoma sincs, a csend és kikapcsolódás viszont garantált.

Szállások Salgóbányán:

Vendégház a Zöld Kapuhoz, ahol még medence, és wellness részleg is található. Ez utóbbi külön foglalás esetén használható, így biztosítják a teljes relax élményt, mert ilyenkor más nem zavarja meg a nyugalmat.

Vendégház a Zöld Kapuhoz

Másik ajánlatunk a családoknak is ideális Ágnes Vendégház, ahol még a házi kedvenceinket is szívesen fogadják.

Látnivalók a környéken: 4 nap – 4 emlékezetes program a Karancs-Medves mesebeli vidékén

Aggtelek, a természeti kincsekben bővelkedő vidék

Akik leginkább a természetben tudnak feltöltődni, azok imádni fogják Aggteleket és környékét. Nem csupán a föld alatt rejtőző varázslatos cseppkőbarlangok miatt, hiszen a felszínen is számos gyönyörű túraútvonal található. Érdemes felkeresni a martonyi pálos kolostorromot, Jósvafőtől kiindulva egy körtúra keretében a tengerszemet, a Komlós-forrást, a Medve-sziklákat és a Vörös-tavat, vagy a Szögligettől megközelíthető Szádvár maradványait.

Szállásajánló >>

Mi a berendezését tekintve egyszerű, ám elhelyezkedésében nagyon praktikus és pénztárcabarát Bokros Vendégházat teszteltük le, ahonnét a Baradla-barlang akár gyalogosan is kényelmesen elérhető. Amiért megszerettük, hogy a vendéglátónk mindenre gondolt, így kérés nélkül biztosított bográcsot, nyársbotokat, és fát a kerti sütögetéshez, amivel mi éltünk is.

A Szallas.hu oldalán foglalóknak a Baradla-barlang túráiból kedvezmény jár! Részletek >>

Sárospatak

Bár Sárospatak nagyobb város, valamiért mégsem akkora a turistaáradat, mint a hozzá hasonló adottságokkal bíró társainál. Éppen ezért azoknak kitűnő választás, akik a nyüzsgést elkerülnék, de szeretnének mégis kicsit városiasabb környezetben pihenni, ahol éttermekből és szállásokból is nagyobb a választék.

A Huszár Panzió és Étterem pedig az egyik legjobb választás, ha az a cél, hogy a kettő egyben legyen, de akár csak egy vacsorára is érdemes betérni, mert nagyon finom, házias ételeket kínálnak.

További szállások >>

Programajánló a környéken: 3 vár, 3 túra és 3 hangulatos pincesor egyetlen zempléni hosszú hétvége alatt

Szentbékkálla és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Míg sokan Siófokon és Zamárdiban buliznak, addig mi elvonulhatunk az északi parton, és élvezhetjük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szebbnél szebb látnivalóit. Ha Szentbékkállán foglalunk szállást, nem is kell sokat autózni, hiszen a közelben található a Kőtenger, Hegyestű, Szigligeti látványos vára, Tapolcán a Tavasbarlang, és számos balatoni partszakasz is, ahol strandolhatunk. Látnivalók, és kedvezmények >>

Hangulatos szállások >>

Gemenci erdő

Akik a madárcsicsergést kedvelik, azoknak a Gemenci erdő igazi felüdülés lesz, hiszen bármelyik tanösvényét választjuk, madárdalból nem lesz hiány. Mellette pedig érdemes szétnézni a Tolnai-Duna mentén is, szuper kis helyekre bukkanhatunk. Ahhoz hogy a legkönnyebben be tudjuk barangolni Gemenc vidékét, a legpraktikusabb Szekszárdon szállást foglalni, amihez a Szallas.hu bőséges választékot nyújt >>

Programok és kedvezmények Szekszárdon és környékén >>

Ti melyik eldugott kirándulóhelyet keresitek fel legközelebb?


(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Exit mobile version