Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn

2 perces olvasási idő

A tapasztalt szülők tudják, hogy annak, aki gyerekkel utazik, ritkán pihenés a nyaralás. De miért ne lehetne élményekben gazdag, gyerek- és családbarát a kalandozás úgy, hogy azért a szülőknek és nagyszülőknek is kijut a jóból?! Úti célunk ezúttal a határ menti Bük, ahol a család apraja-nagyja könnyen talál ízlésének megfelelő programot.

Bük – Programok és látnivalók

Lubickolj a lenyűgöző Bükfürdő Thermal & Spa medencéiben

A Bükfürdői gyógy- és termálfürdő évtizedek óta a pihenés és gyógyulás centruma, mely valódi ellazulást és feltöltődést kínál minden életkorban. A gyerekes családok szórakozásáról a gyermek- és tanmedencék, valamint a csúszdák és más szórakoztató elemek gondoskodnak. A szülők és nagyszülők pedig szabadon élvezhetik a pezsgőfürdős és gyógyvizes medencék kényeztetését. Bük azonban ennél sokkal többet tartogat!

A legjobb családi program: mesebeli játszótér extrákkal

A helyiek és a Bükre látogató családok egyaránt vágytak arra, hogy legyen a településnek egy igazán hangulatos játszótere, ahol az apróktól a nagyobbakig mindenki jól érezheti magát. Az felsőbüki Deák park teljes átalakulását hozó Répcementi mesék és mondák világát idéző mesejátszótér koncepciója igazodik a folyópartok és vízi világok titokzatosságához. A csúszda malmot formáz, a rugós hinták háztáji és mezei állatokat idéznek, a szemfüles gyerekek pedig még egy-egy rejtőzködő mezei tündért is észrevehetnek a bokrok között.

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Álomhelyszín egy családi vakációhoz

Kerékpáros kalandozás Bükfürdőn

Nagyszabású településrekonstrukciós folyamat zajlik az egykori Felső Büki uradalomból kifejlődött fürdő- és agrárvárosban, melynek részeként bicikliutak és kerékpáros pihenők épülnek, valamint egy új, 900 négyzetméteres park is kialakításra került. Nemsokára ráadásul impozáns közösségi térként funkcionáló új főtérrel is büszkélkedhet majd a település.

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
A büki Tourinform Iroda bérelhető kétkerekűkkel vár

Ennek a megújulásnak keretében készült el nemrégiben a Büköt Iklanberénnyel összekötő kerékpáros útvonal is, mely gyerekekkel együtt is kényelmesen teljesíthető. Az alig tíz kilométeres táv végén játszótér és a kis Metőc patak várja a kicsiket. Mivel a környékbeli településeken további csodákra számíthatunk, érdemes kerékpárt vinnünk vagy bérelnünk, ha néhány napot Bükön töltünk. Drótszamárháton a vidék bája, a helyiek kedvessége és a természet szépsége élmény az egész családnak.

Tökéletes pihenőhely a Kneipp Park és az Organikus Pont

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
A város kedvenc köztéri látnivalója

Bük egyszerűen verhetetlen, ha testi-lelki kikapcsolódásról van szó! A Kneipp Parkban 500 méteres száraztaposón próbálhatjuk ki a változatos talajtakarók talpmasszírozó hatását, ha pedig elfáradnánk, az Organikus Pont lebegő acélkosaraiban kényeztető relaxáció vár.

Páratlan izgalmak: Kristálytorony Kalandpark

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Ilyen kalandban még tuti nem volt részed!

Ha április 1. és november 1. között Bük felé vezet az utunk, meghódíthatjuk Magyarország egyik legkülönlegesebb kalandparkját is. A Kristálytorony egyedülálló látnivaló hazánkban: kristályos szerkezete miatt nincs előre megszabott útvonal, úgy járhatjuk be az akadályokat, ahogy nekünk a legkényelmesebb. Szenzációsan látványos a közel 1 kilométeres kalandpálya, így feltétlenül iktassuk be a büki útitervbe!

Fedezd fel a legszebb büki épületeket

Egy település karakteréről nem csak a helyiek vendégszeretete, a gasztronómia és a történelem tud mesélni, hanem a műemléki épületek is. A 2019-ben kicsinosított Koczán ház például egy igazi kis kultúrpajta, a Szent Kelemen Plébánia vélhetően már a XII. században is itt állt, az Ökumenikus Kápolna pedig kívül-belül csodálatos.

Íme a legjobb büki szálláshelyek

Családi wellness az Alpok lábánál: Danubius Hotel

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Danubius Hotel

Csak pozitív tapasztalatom van a szálláshellyel kapcsolatban . A személyzet, a tisztaság, az ételek az, hogy mennyire figyelnek a gyerekekre és a szülőkre is, hogy jól érezzék magukat az már felülmúlhatatlan.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Szüless újjá az exkluzív Caramell Premium Resortban

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Testi-lelki gyorstöltés a spa részlegen

„Finom ételek, kényelmes szobák, jó kiszolgálás. Dicséret a szaunamestereknek, nagyon jó és hangulatos szeánszokba volt részünk. Nagyon tetszett minden.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Madárcsicsergős pihenés a Rigótanyán

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Wellness panzió hamisítatlan magyar karakterrel

„A szállás, hangulatos, barátságos, jól megközelíthető, a személyzet kedves, nagyon segítőkész volt. A reggeli finom, bőséges, van választék, sőt még a kívánságomat is teljesítették egyik reggel. Kedves családias környezet, vacsorához éttermek a közelben, akár egy jó kis esti séta keretében. Csak ajánlani tudom.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Rigótanya Relax & Wellness

Egy csipet luxus: Apartman Brigitte

Répcementi csodák Bükön és Bükfürdőn
Brigitte Apartman

„A Brigitte Apartman tökéletes választás volt számunkra egy hosszú hétvégi pihenés eltöltésére. Kényelmes és nagy apartmant kaptunk mindennel felszerelve. A vendéglátónk nagyon kedves és a környékben rengeteg szép hely van. Ajánlom mindenkinek.” – foglalói vélemény a Szallas.hu oldalán.                        

Mindegy, hogy gyerekkel vagy a pároddal indulsz vakációzni, hazánk egyik legszebb fürdővárosa tengernyi élménnyel vár az őszi és téli szezonban is! Kattints és mutatjuk a legtutibb nyugat-magyarországi látnivalókat, hogy kiadós legyen a bakancslistád >>

A „Fenntartható turizmusfejlesztés megvalósítása Bük Városában és Iklanberényben” című, TOP-1.2.1-15-VS1-2019-00010 számú pályázati projekt teljes költségvetése 196.519.183, -Ft.

(Fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%