Site icon Szallas.hu Blog

Hogyan érezd jól magad a hegyekben, ha nem tudsz síelni? – programok és téli panorámás szállások


A csapból is a síelés folyik, de nem tudsz azonosulni vele? Sokan vannak így vele, és a jó hír az, hogy a havas hegyvidék nem csak a síelők számára nyújt megannyi lehetőséget és élményt. Ha másmilyen téli sportok vonzanak, vagy egy forró hegyvidéki termálba vágysz, itt találsz hozzá program- és szállásajánlót!

5 programtipp síelés helyett:

1. Alpesi hangulat a hüttében

Azt még a síelők is elismerhetik, hogy a síelés egyik legjobb része, amikor kipirult arccal, elgémberedett kezekkel beülünk a meleg hüttébe egy finom sültkrumplira és sörre. Ezt bárki megteheti: a síelést lespórolok ugyanúgy élvezhetik a jellegzetes hüttés élményt, beleértve a jóízű evést-ivást és a sípályák hangulatát! Nem is feltétlen kell hozzá drágán bérletet venni, sok helyen alkalmi jeggyel is fel lehet menni, de ez helyszínfüggő.

Étterem Eplényben

A magyar sípályák mellől a hütték sem maradhatnak el, keressetek egy hazai síparadicsomot >>

2. Napozás a hegyek ölelésében

A felhők fölött mindig kék az ég – ehhez pedig néha jó magasra kell menni! A hegyekben sokszor szikrázó a napsütés, amit akár a hütte teraszáról is élvezhetnek a síelők és a nem-síelők. Vackoljatok be egy napozóteraszra, élvezzétek a friss levegőt és a ragyogó napsütést!

Télen is lehet napozni

3. Téli túra a hegyekben

Amellett, hogy bármikor szervezhettek spontán téli kirándulást a hegyekbe – elsősorban a Bükköt vagy a Mátrát ajánljuk ehhez –, számos szervezett túra közül is válogathattok, többek közt az osztrák Alpokban vagy a Tátrában. Például részt vehettek egy kiscsoportos, hótalpas túrán, ahol profi vezetővel barangolhattok meseszép téli tájakon. Még különlegesebbre vágytok? Irány egy kutyafogat túra, amire Mátrafüreden is van lehetőség!

Kutyafogat túra

4. Forró termál a hideg télben

Nincs is annál jobb, mikor úgy ázhatunk a forró gyógyvízben, hogy közben csíp a zimankós hideg. Tisztában vannak ezzel a nagyobb síparadicsomok is, nem csoda hát, hogy sok sípálya mellett wellness szállással várják a vendégeket. Nézzetek ki egy wellnesst a hegyekben, és áztassátok ki magatokból a stresszt!

Dézsafürdőzés

Néhány tipp, ha termál- és élményfürdőt kerestek síparadicsomok közelében:

5. Egyéb téli sportok nyomában

Szánkózni nem csak a gyerekek szeretnek, és szerencsére itthon is van választék remek szánkópályákból. A probléma inkább az, hogy akad-e hozzá hó – de sokszor még ez is megoldható hóágyúzással. Ha gyerekkori nosztalgiára és felszabadult mókára vágytok, poroljátok le a szánkót! Szánkózás, hófánkozás, alpesi bob – Ezeken a helyeken szuper téli élmények várnak >>

Hófánkozás

A legjobb kezdőpályák, ha megtanulnátok síelni

Ha szeretnétek megtapasztalni a síelés élményét, sosem késő elkezdeni! Mutatjuk, hol vannak a legjobb terepek teljesen kezdők számára. Magyarországon az összes nagyobb síterep rendelkezik kezdő pályával. Lankás kék-zöld pályák és húzóliftek vannak:

A ti dolgotok csak annyi, hogy kiválasszátok a hozzátok legközelebb esőt!

Ami pedig a külföldi terepeket illeti, elérhető közelségben nagyon jó kezdőpályával rendelkezik például:

1-2 napos téli kikapcsolódás: síelés belföldön és a szomszédos országokban >>

Már csak egy jó hegyvidéki szállás kellene? Íme – szállások gyönyörű kilátással a téli tájra:

Thermal Hotel Visegrád ****superior

Visegrád egyik legjobb hotelének különlegességét egyrészt a termálvize adja, másrészt a szobákból nyíló csodálatos panoráma. Nem is kell ennél több egy téli pihenéshez! Persze a barátságos személyzet, a félpanziós ellátás és az ízléses szobák sem ártanak a népszerűségének.

Yeti Vendégház Vágáshuta

„Segítőkész, kedves házigazda. Jól felszerelt, tiszta ház. Csend, nyugalom. Tökéletes kiindulópont a túrázáshoz, de ha csak elvonulnál a világ zaja elől, akkor is csak ajánlani tudom!” – középkorú pár, 5 nap alapján 

Bükkalja Apartmanház Szilvásvárad

A festői szépségű Szilvásvárad sem maradhat ki a sorból: az egyik legcsendesebb utcában várnak, külön bejáratú és kétszobás saját konyhás apartmanokkal. A tulajok nem laknak a helyszínen.

Kilátó Vendégház Nagymaros

„Képeken is kedves, élőben viszont még hangulatosabb a környezet és a kisház is. A tulajok nagyon kedvesek, a ház konyhája meglepően jól felszerelt.” – baráti társaság 3 nap alapján 

Fehér Sas Panzió Bánkút

Üdv Magyarország egyik legmagasabban fekvő panziójában! 900 méter magasan, a bánkúti sípályák mellett, az erdő ölelésében haraphatjátok a friss levegőt. Túra útvonalak és hegyi kerékpáros ösvények is megtalálhatók a panzió mellett, de már az is fel tud tölteni, ha csak a kertben élvezitek a természet közelségét.

Mátravár Vendégház Parádsasvár

„Frissen felújított lehet a szállás, modern, tiszta, nagyon jól felszerelt konyhával, tágas, nyugodt helyen, nagy kerttel. Szuper!” – család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján 

Tornyos Vendégház Eplény

Gyönyörű, pihentető környezetben vár a szállás: a sípályák és az erdő alatt, egy csendes zsákutca végén. A ház tágas és világos, ráadásul bőséges reggeliben is részetek lehet. 

Botond Apartmanház Mátraszentimre

„Nagyon jó helyen helyezkedik el, sok a közelben a látnivaló, gyönyörű környezetben, csendes, nyugodt helyen található. Közelében van a sí-park! Kellemes erdei sétákra és hosszabb túrákra is alkalmas a szállásról való indulás.” – 6 fős csoport, 3 nap alapján

Ugye, hogy síléc nélkül is lehet élvezni a hegyvidéket télen? Még több szálláshelyet itt találtok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version