Téli tájolóProgramok hétvégére

Hogyan érezd jól magad a hegyekben, ha nem tudsz síelni? – programok és téli panorámás szállások

2 perces olvasási idő

A csapból is a síelés folyik, de nem tudsz azonosulni vele? Sokan vannak így vele, és a jó hír az, hogy a havas hegyvidék nem csak a síelők számára nyújt megannyi lehetőséget és élményt. Ha másmilyen téli sportok vonzanak, vagy egy forró hegyvidéki termálba vágysz, itt találsz hozzá program- és szállásajánlót!

5 programtipp síelés helyett:

1. Alpesi hangulat a hüttében

Azt még a síelők is elismerhetik, hogy a síelés egyik legjobb része, amikor kipirult arccal, elgémberedett kezekkel beülünk a meleg hüttébe egy finom sültkrumplira és sörre. Ezt bárki megteheti: a síelést lespórolok ugyanúgy élvezhetik a jellegzetes hüttés élményt, beleértve a jóízű evést-ivást és a sípályák hangulatát! Nem is feltétlen kell hozzá drágán bérletet venni, sok helyen alkalmi jeggyel is fel lehet menni, de ez helyszínfüggő.

Síelés helyett - téli programok és panorámás szállások a hegyekben
Étterem Eplényben

A magyar sípályák mellől a hütték sem maradhatnak el, keressetek egy hazai síparadicsomot >>

2. Napozás a hegyek ölelésében

A felhők fölött mindig kék az ég – ehhez pedig néha jó magasra kell menni! A hegyekben sokszor szikrázó a napsütés, amit akár a hütte teraszáról is élvezhetnek a síelők és a nem-síelők. Vackoljatok be egy napozóteraszra, élvezzétek a friss levegőt és a ragyogó napsütést!

Télen is lehet napozni

3. Téli túra a hegyekben

Amellett, hogy bármikor szervezhettek spontán téli kirándulást a hegyekbe – elsősorban a Bükköt vagy a Mátrát ajánljuk ehhez –, számos szervezett túra közül is válogathattok, többek közt az osztrák Alpokban vagy a Tátrában. Például részt vehettek egy kiscsoportos, hótalpas túrán, ahol profi vezetővel barangolhattok meseszép téli tájakon. Még különlegesebbre vágytok? Irány egy kutyafogat túra, amire Mátrafüreden is van lehetőség!

Síelés helyett - téli programok és panorámás szállások a hegyekben
Kutyafogat túra

4. Forró termál a hideg télben

Nincs is annál jobb, mikor úgy ázhatunk a forró gyógyvízben, hogy közben csíp a zimankós hideg. Tisztában vannak ezzel a nagyobb síparadicsomok is, nem csoda hát, hogy sok sípálya mellett wellness szállással várják a vendégeket. Nézzetek ki egy wellnesst a hegyekben, és áztassátok ki magatokból a stresszt!

Síelés helyett - téli programok és panorámás szállások a hegyekben
Dézsafürdőzés

Néhány tipp, ha termál- és élményfürdőt kerestek síparadicsomok közelében:

5. Egyéb téli sportok nyomában

Szánkózni nem csak a gyerekek szeretnek, és szerencsére itthon is van választék remek szánkópályákból. A probléma inkább az, hogy akad-e hozzá hó – de sokszor még ez is megoldható hóágyúzással. Ha gyerekkori nosztalgiára és felszabadult mókára vágytok, poroljátok le a szánkót! Szánkózás, hófánkozás, alpesi bob – Ezeken a helyeken szuper téli élmények várnak >>

Síelés helyett - téli programok és panorámás szállások a hegyekben
Hófánkozás

A legjobb kezdőpályák, ha megtanulnátok síelni

Ha szeretnétek megtapasztalni a síelés élményét, sosem késő elkezdeni! Mutatjuk, hol vannak a legjobb terepek teljesen kezdők számára. Magyarországon az összes nagyobb síterep rendelkezik kezdő pályával. Lankás kék-zöld pályák és húzóliftek vannak:

A ti dolgotok csak annyi, hogy kiválasszátok a hozzátok legközelebb esőt!

Ami pedig a külföldi terepeket illeti, elérhető közelségben nagyon jó kezdőpályával rendelkezik például:

1-2 napos téli kikapcsolódás: síelés belföldön és a szomszédos országokban >>

Már csak egy jó hegyvidéki szállás kellene? Íme – szállások gyönyörű kilátással a téli tájra:

Thermal Hotel Visegrád ****superior

Visegrád egyik legjobb hotelének különlegességét egyrészt a termálvize adja, másrészt a szobákból nyíló csodálatos panoráma. Nem is kell ennél több egy téli pihenéshez! Persze a barátságos személyzet, a félpanziós ellátás és az ízléses szobák sem ártanak a népszerűségének.

Yeti Vendégház Vágáshuta

„Segítőkész, kedves házigazda. Jól felszerelt, tiszta ház. Csend, nyugalom. Tökéletes kiindulópont a túrázáshoz, de ha csak elvonulnál a világ zaja elől, akkor is csak ajánlani tudom!” – középkorú pár, 5 nap alapján 

Bükkalja Apartmanház Szilvásvárad

A festői szépségű Szilvásvárad sem maradhat ki a sorból: az egyik legcsendesebb utcában várnak, külön bejáratú és kétszobás saját konyhás apartmanokkal. A tulajok nem laknak a helyszínen.

Kilátó Vendégház Nagymaros

„Képeken is kedves, élőben viszont még hangulatosabb a környezet és a kisház is. A tulajok nagyon kedvesek, a ház konyhája meglepően jól felszerelt.” – baráti társaság 3 nap alapján 

Fehér Sas Panzió Bánkút

Üdv Magyarország egyik legmagasabban fekvő panziójában! 900 méter magasan, a bánkúti sípályák mellett, az erdő ölelésében haraphatjátok a friss levegőt. Túra útvonalak és hegyi kerékpáros ösvények is megtalálhatók a panzió mellett, de már az is fel tud tölteni, ha csak a kertben élvezitek a természet közelségét.

Mátravár Vendégház Parádsasvár

„Frissen felújított lehet a szállás, modern, tiszta, nagyon jól felszerelt konyhával, tágas, nyugodt helyen, nagy kerttel. Szuper!” – család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján 

Tornyos Vendégház Eplény

Gyönyörű, pihentető környezetben vár a szállás: a sípályák és az erdő alatt, egy csendes zsákutca végén. A ház tágas és világos, ráadásul bőséges reggeliben is részetek lehet. 

Botond Apartmanház Mátraszentimre

„Nagyon jó helyen helyezkedik el, sok a közelben a látnivaló, gyönyörű környezetben, csendes, nyugodt helyen található. Közelében van a sí-park! Kellemes erdei sétákra és hosszabb túrákra is alkalmas a szállásról való indulás.” – 6 fős csoport, 3 nap alapján

Ugye, hogy síléc nélkül is lehet élvezni a hegyvidéket télen? Még több szálláshelyet itt találtok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%