Site icon Szallas.hu Blog

Top 10 magyarországi kastélypark – Sétálj grófok és hercegek nyomában!


Egy kastélypark különleges atmoszférája minden látogatóra nagy hatással lehet, hisz kinek ne jutna eszébe, hogy a gondozott sétányokon, a formára nyírt bukszusok és rejtett fahidacskák között két-háromszáz évvel ezelőtt a magyar történelmet alakító főurak, hercegkisasszonyok andalogtak. Indulj a nyomukba, fedezd fel Magyarország legszebb kastélykertjeit!

1. Festetics-kastély – Keszthely

Keszthely jelképének, a pazar Festetics-kastélynak pompás parkja természetvédelmi terület, különlegességét az angolkert és franciakert kombinációja adja. A kastély további kiállítási helyei, így például a Pálmaház és a Madárház a faóriások, színpompás virágágyások, tavacskák, kutak között sétálva érhetőek el. 

Festetics-kastély – Keszthely

Szállástippünk: Villa Bobek Keszthely

Barátságos hangulatú, modern és kényelmes szállás Keszthelyen családoknak, pároknak a Villa Bobek. Stílusos kertje ugyan nem olyan hatalmas, mint egy kastélypark, ám biztosan téged is levesz a lábadról.

Villa Bobek Keszthely

2. Fertődi Esterházy-kastély – Fertőd

A fényűző fertődi Esterházy – kastély hazánk legnagyobb barokk kastélya, melyet Joseph Haydn is lakhelyéül választott. A 200 hektáros kastélykert legfőbb látványossága Cziráky Margit grófnő lenyűgöző rózsakertje, melyért önmagában is érdemes ide látogatni.

Aktuális látogatói információkat ezen az oldalon találsz >>

Fertődi Esterházy-kastély – Fertőd

Fertődi szálláshely: Hotel Patonai Fertőd***

A város legszebb pontján, az Esterházy – kastéllyal szemközt áll a Hotel Patonai, mely árait tekintve a panzió besorolást célozta meg, minősége azonban szállodai színvonalú. Tágas szobái révén családok számára különösen jó választás.

Hotel Patonai Fertőd***

3. Gödöllői Királyi Kastély – Gödöllő

A Gödöllői Királyi Kastélyt Ferenc József és Erzsébet királyné koronázási ajándékként kapták, s itt rendezték be nyári rezidenciájukat. A kastélypark létesítése óta folyamatosan változott, gazdagodott, a látogatókat ma romantikus tájképi kert fogadja, mely természetvédelmi terület.

Gödöllői Királyi Kastély

Szállásajánlatunk: Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő***+superior

Olyan szállást keresel Gödöllőn, ahová jó visszatérni a térség felfedezése után? Az Erzsébet Királyné Szállodában minden kényelmet megtalálsz a tökéletes pihenéshez, babagondozási kellékei révén pedig családok számára is ideális választás.

Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő***+superior

4. Edelényi Kastélysziget – Edelény

Az edelényi, azaz L’Huillier-Coburg-kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, mely az Európában egyedülálló, rokokó falikép-sorozatáról vált híressé. A kastélyt 5,1 hektáros gyönyörű, korhű park veszi körül, ám igazi különlegessége, hogy egy, a Holt-Bódva által körülölelt szigeten áll.

Edelényi Kastélysziget

Itt szállj meg: Sáppusztai Pálinka és Wellness Panzió Damak

Tökéletes nyugalom és szállodai színvonalú wellness szálláshely vár Sáppusztán egy családias, mégis elegáns panzióban. Akár egyben is kivehető a négy szoba, így zavartalanul pihenhettek. Ha szeretitek a pálinkát, ez a hely nagyon fog tetszeni.

Sáppusztai Pálinka és Wellness Panzió Damak

5. Károlyi-kastély – Fehérvárcsurgó

A klasszicista stílusú fehérvárcsurgói Károlyi-kastély a XVII. század utolsó éveiben épült, ma szálloda és látogatható kastély egyszerre. Az 50 hektáros kastélyparkban történeti kert, a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növények, 100-170 éves őshonos fák, csónakázótó és gloriett várja egész évben a látogatókat.

Károlyi-kastély – Fehérvárcsurgó

Budapest környékén még ezekhez a kastélyokhoz is érdemes ellátogatni:

Szállástippünk: Hajnalka Vendégház Bodajk

Kell-e hangulatosabb szálláshely, mint egy barátságos házikó a Bakonyban, ahol jacuzzi és hatalmas kanapé várja a megfáradt utazót? Akár egy kiadós túra, akár kulturális program van a család háta mögött, ide nagyon jó lesz hazaérkezni.

Hajnalka Vendégház Bodajk

6. Luby – kastély – Nagyar

A páratlan szépségű Luby – kastély 1877-79 között épült, s egyik legkülönlegesebb látnivalója Magyarország legnagyobb zenélő rózsakertje. A szebbnél szebb virágtövek hol ágyásokban nőnek, hol pedig felfuttatva kápráztatják a szemet; akár át is sétálhatunk alattuk.

Luby – kastély – Nagyar

Szállástippünk: Nyugodt Hajlék Vendégház Kömörő

Meszelt falú tornácos parasztház, ablakában rozmaring és muskátli, és ahol béke és nyugalom vesz körül. Ha ilyen falusi vendégházat keresel családi vagy baráti pihenéshez, Kömörőn megtalálod!

Nyugodt Hajlék Vendégház Kömörő

7. Károlyi – kastély – Füzérradvány

A kastély elődje már a XVI. században állt, ma múzeumként működik. Az épületet körülvevő gyönyörű ősfás angolpark 1975 óta természetvédelmi terület, melyet a felújított kilátótorony tetejéről is megcsodálhatunk. A történeti kert sétányaival, a patakon átívelő hidakkal, halastóval és számos növényfajjal bűvöli el a sétálókat.

Károlyi – kastély – Füzérradvány

Itt foglalj szállást: Dombtető Vendégház Sátoraljaújhely

A Zempléni-hegység fenséges látványában gyönyörködhetsz minden nap a Dombtető Vendégház teraszán üldögélve. A frissen felújított, korszerű nyaralóban akár 8 fős társaság is üdülhet együtt.

Dombtető Vendégház Sátoraljaújhely

8. Széchenyi – kastély – Nagycenk

A nagycenki kastély a klasszicista építészet egyik legszebb alkotása, ahol a XIX. század közepén már gázvilágítás volt. Az épületben ma a Széchenyi István Emlékmúzeum tárlata tekinthető meg. A kastélykertet növényritkaságok, formára nyírt bukszusok és sövénylabirintus teszik izgalmassá.

Széchenyi – kastély – Nagycenk

Szállásajánlatunk Nagycenk közelében: Pro Village – Franciska Major Vendégház Sopronkövesd

Ha kutyusod nélkül nem tudod elképzelni az üdülést, már meg is találtad azt a szállást, ahol mindannyian remekül érzitek majd magatokat. A Franciska Majorban agility pálya és kutyaúsztató is található. A kétlábú vendégeket kedves kis házak várják, melyek egy szív alakú tó körül állnak.

Pro Village – Franciska Major Vendégház Sopronkövesd

9.  Andrássy-kastély – Tiszadob

A tiszadobi Andrássy – kastély a hagyomány szerint Erzsébet királyné tiszteletére épült, s a Loire – menti francia várkastélyok ihlették. Mögötte egy angolkert, csodaszép rózsalugasok és egy bukszus-labirintus is található, melyet a vállalkozó kedvű látogatók bebarangolhatnak. 

Andrássy-kastély, Tiszadob

Az Andrássy-kastély közelében itt foglalj: Nádas Fogadó Tiszadob

A Nádas Fogadó Tiszadob történeti központjában található, a holtágtól 150 méterre.  A szálláshely ideális családok és párok számára egyaránt, mivel a szobákat az eltérő igényeket figyelembe véve alakították ki. 

Nádas Fogadó Tiszadob

10. Wenckheim – kastély – Szabadkígyós

Három évig tartó nagyszabású felújítás után 2022. március 20-án újra megnyitotta kapuit a páratlan szépségű Wenckheim-kastély, mely Békés megye legújabb ékköve lett. A kastély előtt bukszusokból és tiszafákból álló franciakert, körülötte pedig vadregényes angolkert terül el mesterséges tóval és hidacskákkal. 

Wenckheim – kastély – Szabadkígyós

Szállásajánlatunk a környéken: Fenyves Wellness Hotel Békéscsaba***

Szépséges erdő veszi körül a Békéscsaba kertvárosi részén elhelyezkedő wellness szállodát. A gyönyörű természeti környezet önmagában is pihentető, melyet megkoronáznak a hotel remek wellness részlege, és a kényelmes, tágas szobák.

Fenyves Wellness Hotel Békéscsaba***

+ 1 Tipp: Festetics-kastély és angolpark Dég környékén:

A tavaszi napsütés sétára csábít. Járd be hazánk legszebb kastélykertjeit és kirándulásaidhoz foglalj szállást oldalunkon!

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version