Site icon Szallas.hu Blog

A 15 legjobb erdei búvóhely kirándulások mellé


Készen állsz az erdei kalandra? Nincs más dolgod, mint bekészíteni a hátizsákba egy kockás abroszt és egy bakancsot, a többit bízd csak a természetre! Az alábbi 15 erdei búvóhely segít elfelejteni a hétköznapok fáradalmait.

TOP 15 erdei búvóhely kirándulásokhoz

Mindig is élvezted az erdő közelségét, a madarak csiripelését és a friss levegőt? Összegyűjtöttük a kedvenc erdei kirándulóhelyeinket, és azokat az erdei szállásokat, ahol még a mókusok is imádnak pihengetni.  

1. Tölgyfa Vendégház II. Visegrád

A 2 szobás, 4 férőhelyes vendégház tárt karokkal várja a pihenni vágyókat Visegrád nyaralóövezetében. A kétszintes kertes ház igazi erdei búvóhely, ahonnan mesés kilátás nyílik a Dunára

A közelben érdemes felkeresni a visegrádi várat, a Salamon-tornyot és a Királyi Palotát, emellett bobpálya, canopy és számos kirándulóhely található a város környékén.  

Tovább a szálláshely oldalára >>

2. Börzsöny Vendégház Nagymaros

A Nagymaroson található ház a háborítatlan erdőszélen fekszik, ahol az embert szinte átöleli a természet. A gondozott kertben fedett kiülő és bográcsozó, valamint tárcsás sütőhely található.

Számtalan kirándulási és program lehetőség vár Nagymaroson és a Börzsönyben. A Julianus-kilátó felkeresése mellett a vízparti sétányon is érdemes tenni egy sétát, emellett biciklizésre is van lehetőség a környéken. 

Megnézem a szálláshelyet >>

Nagymarosi barangolás >>

3. Hegyipatak Vendégház Nagyhuta

A vendégház a Zemplénben, hegyvidéki környezetben, a csodálatos Nagyhután, Sátoraljaújhelytől 20 km-re található. Az utca mindkét oldalán patak folyik, így egy kis fahídon átkelve jutunk be a ház udvarára, ahol egy kis szaletli és egy bográcsállvány vár padokkal.

Nagyhuta és Pálháza közelében található az Áfonyás-tó, amely erdővel körülvett környezetben fekszik. A szélén padokat helyeztek el, hogy a kirándulók élvezhessék a hely nyugalmát, és a madarak csiripelését.

Tovább a szálláshelyhez >>

4. Ezererdő Vendégház Egerbakta

Egerbakta csendes, erdővel körülvett kis település a Bükk lábánál. A vendégházban két szoba található, melyek közös bejárattal és konyhával rendelkeznek, így ideális családoknak, baráti társaságoknak.

A vendégház hangulatos erdei búvóhely, kiváló kiindulópont a túrázásokhoz, az egerbaktai tőzegmohos láptavakat 1,5 órás sétával érhetjük el. 

Megnézem a szálláshelyet >>

5. Diófa Vendégház Doboz-Szanazug

A Diófa Vendégház Doboz településen található, Békéscsaba közelében. A helyszínen lehetőség van bográcsozni, grillezni, szalonnát sütni és tárcsán sütni-főzni, a kertben medence várja a pihenni vágyókat.

A közelben fekszik a Pósteleki Szabadidőpark, ahol megtekinthetjük az egykor fényűző Széchenyi-Wenckheim-kastély romjait, a közeli tavat, az állatsimogatót és a mini vadasparkot is. 

Tovább a szálláshely oldalához >>

6. Négy Évszak Vendégház Noszvaj

A Bükk déli oldalán, Eger közelében található Noszvaj-Síkfőkút, az üdülőfaluban romantikus erdei környezetben várja vendégeit az igényesen kialakított, három napraforgós, téliesített vendégház. 

A közelben érdemes megtekinteni a Meseutat, a noszvaji barlanglakásokat, de kirándulhatunk a Kövesdi-kilátó környékén is. 

Szállást foglalok a házban >>

7. Gyere Be Vendégház Drégelypalánk

Az erdei búvóhely a Börzsöny szívében, Budapesttől alig egy órára található. A ház egy közel 1200 nm-es zárt, felszerelt, szaletlivel rendelkező füvesített udvarral, konyhakerttel, bográcsozási és grillezési lehetőséggel várja vendégeit. 

A ház közelében fekszenek Drégelyvár romjai, a hegy tetején húzódó, 444 méter magasan található Drégely várát csak gyalogosan lehet megközelíteni, jól járható turistautakon.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Irány a Nagybörzsöny! >>

8. Gotyárzugoly Vendégház Parádsasvár

Parádsasvár egyik legszebb kilátással rendelkező pontján található a vendégház, ahol derült időben reggeltől estig süt a nap. A házhoz fedett terasz tartozik jakuzzival, a szálláshely felnőttbarát, kisgyermekek kényelmét szolgáló felszerelésekkel nem rendelkezik.

Aki szívesen felfedezné a környéket, annak érdemes felkeresni Mátrafüreden a Kozmáry-kilátót, ahonnan mesés kilátás nyílik Mátrafüredre, a Mátra gerincére, a Kékes-tetőre, a Sár-hegyre és Gyöngyösre.

Szállást foglalok a házban >>

9. Csacska Macska Vendégház Szanda

A romantikus hangulatú, jakuzzis erdei búvóhely Budapesttől 70 kilométerre található, a 2 személyes kisház csendes, vidéki környezetben, az erdő szomszédságában fekszik. A parasztház vintage bútorokkal és letisztult stílussal várja vendégeit. 

A ház az aktív kikapcsolódást keresőknek ideális választás, a közelben tökéletes úti cél Szanda várának romja, az egykori bujáki vár, és a Sasbérci-kilátó. 

Megnézem a szálláshelyet >>

10. Sasfészek Vendégház Nagybörzsöny

A 2 szobás, 8 férőhelyes vendégház a bájos hangulatú Nagybörzsönyben található. Az udvaron kialakítottak egy grillteraszt, mellette pedig egy tűzrakóhely van, ahol szalonnasütésre, és bográcsozásra is van lehetőség.  

A környéken számos kirándulóhely várja a turistákat, akik kipróbálhatják, milyen élmény zötykölődni a Nagybörzsönyi Kisvasúttal

Szállást foglalok >>

11. Gereblyekő Vendégház Arka

Arka a Zempléni-hegység észak-nyugati részén fekszik, hegyekkel teljesen körülvett területen. A 4 szobás, 10 férőhelyes vendégház wellness szolgáltatásokkal várja a pihenni vágyókat nyugodt, csendes környezetben.

A Kéktúra útvonalán megközelíthető a Boldogkői és a Regéci vár, a közelben található még a Péchy-Zichy kastély és a Füzéri vár is.

Megnézem a szálláshelyet >>

12. Ház a Pilisben Pilisszentlászló

Pilisszentlászló szélén található a télen-nyáron jól megközelíthető, hangulatos ház, öt perces sétára az erdőtől. Az első teraszon több mint 100 éves fenyőfákban gyönyörködhetünk, a hátsó kertben szalonnasütésre is van lehetőség. 

A háztól gyalogosan is könnyen és gyorsan megközelíthetőek a közkedvelt túraútvonalak, például a Prédikálószék, a Dömörkapu, vagy éppen a Spartacus-ösvény felé. 

Tovább a szálláshely oldalára >>

13. Zugoly Erdei Ház Dömös

A Zugoly Erdei Ház a Dunakanyar kedvelt településén, Dömösön, a központtól negyedóra sétára, az erdő szélén található, ahol nyugodtan élvezhetjük a természet közelségét. Az állatbarát házikó a dömösi prépostsági romoktól 2.1 km-re fekszik.

A környéken túrázásra, lovaglásra, hajókázásra és horgászatra is van lehetőség, városnézéshez pedig ideális úti cél Visegrád, Esztergom és Zebegény is.  

Szállást foglalok >>

14. Vidéki Vendégház Szögliget

A két különálló épületből álló vidéki ház közös udvarral, kerti bútorokkal, pavilonnal és pezsgőfürdővel várja vendégeit. Torna vára csupán 21.1 km, Pista bácsi tájháza pedig 200 méterre fekszik. 

A környéken található Szádvár, az aggteleki Vörös-tó, a Baradla-barlang és a Rudabányai-tó, amely azúrkék vizéről és vörös árnyalatú sziklafalairól híres. 

Megnézem a szálláshelyet >>

15. Orgona Ház Szécsény

Benczúrfalva erdőkkel körülvett völgyében fekszik a házikó, amelynek környezete rabul ejt minden arra járót. A szálláshely ideális erdei búvóhely, remek választás a kikapcsolódni vágyók számára, nincs WiFi és térerő sem mindig, a ház az utcai forgalomtól mentes helyen, az erdő mellett található. 

Az aktív pihenésre vágyók horgászhatnak, lovagolhatnak, és akár biciklizhetnek is a közelben. Aki túrázni szeretne, annak izgalmas célpont Hollókő, Herencsény, Felsőtold és Nógrádszakál. Utóbbi rejti a Páris patak szurdokvölgyét, amelyet Palóc Grand Canyon néven is emlegetnek. 

Szállást foglalok a házban >>

Rabul ejtette a szíved valamelyik erdei búvóhely? Nézz körül nálunk, és foglalj szállást még ma a Szallas.hu oldalán >>

Még több erdei szálláshely >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version