Site icon Szallas.hu Blog

TOP 20 csodakertes apartman – madárcsicsergés, virágillat és a nyugalom garantált


Gondoltátok volna, hogy egy buja és növényekben gazdag kert pozitív hatással lehet az ember lelkiállapotára? A zöld színek, a természet hangjai és a növények illata mind-mind nyugtatólag hathatnak ránk. Ez pedig mindenképpen egy jó indok arra, hogy ha utazni készülünk, akkor olyan szállást foglaljunk, amelynek kertje is van. Ebben a cikkben most összeszedtünk számotokra 20 olyan kertes apartmant, amelyben a madárcsicsergés, a virágillat és a nyugalom garantált

1. Benu House Apartman, Kisapáti

A Szent György-hegy lábánál, gyümölcsfákkal körülölelve találjátok a stílusosan berendezett, aprócska Benu House apartmant. A pazar kilátás garantált, hiszen innen bármerre nézhettek, hegyet fogtok látni. Reggelizzetek simogató napsütésben a teraszon, gyönyörködjetek a tágas kertben, aztán csobbanjatok egyet a fűthető dézsájukban!

Szent György – hegy, a Balaton panorámája >>

2. Oázis Vendégház, Aszófő

Az Oázis Vendégházban nemcsak a zöld színek lehetnek rátok relaxáló hatással, hanem a vízcsobogás is. A kerten folyik ugyanis keresztül a Séd patak. Heveredjetek le mellé egy pohár borral a kezetekben, és élvezzétek a madárcsicsergős nyugalmat!

3. Boglárka Apartman, Tihany

A Boglárka Apartman mintha csak egy virágkertészet lenne. A figyelmesen gondozott udvar telis-tele van szebbnél szebb virágokkal és örökzöldekkel, melyek mellett jól megfér a trambulin vagy a hinta is. Így ez a szállás a gyerekkel érkezők számára is tökéletes választás lehet. 

4. Flóra Apartman, Parádsasvár

Karnyújtásnyira a természettől, egy 150 éves erdő szélén, a patak partján állnak a Flóra apartmanok. A hatalmas, parkosított kerttel rendelkező szállást nagyobb társaságoknak kifejezetten ajánljuk. A családoknak pedig az elképesztő, udvari játszótér miatt lehet vonzó ez a szállás.

5. Erdei Vendégház, Sümeg

Az Erdei Vendégház nem kisebb, mint 1800 négyzetméteres telken áll, így a hatalmas udvar kifejezést bátran használhatjuk ezzel a szállással kapcsolatban. Leanderek, muskátlik és gyümölcsfák között pihenhettek, ha itt éjszakáztok.

Mennyei kiállítás a Sümegi vár tövében: játékos felfedezés a Püspöki Palotában >>

6. Vadlány Vendégház, Nagygörbő

Egy picike zalai falu szívében bújik meg a Vadlány Vendégház. Idilli környezetben, erdővel, patakkal, forrással határolt hatalmas, parkosított kertben egy összedőlni készülő pajtából álmodták meg ezt a bájos vendégházat a tulajdonosai. Ha madárdalra, mókusokra, csendre, tiszta levegőre, forrásvízre és sok-sok zöldre vágytok, akkor irány a Vadlány Vendégház!

7. Égrenyíló Vendégház, Bezeréd

Egy kedves zalai portán áll az Égrenyíló Vendégház. Takaros udvarral, friss levegővel és madárcsicsergéssel szolgálja ez a szálláshely a pihenni vágyókat. Ha a bűbájos kert nem lenne még elég, akkor akár a falut körülvevő szőlőhegyről is legurulhattok. 

8. Kokas-Dombi Vendégház, Nemeshetés

Egy több száz éves, icipici zsákfalu gyöngyszeme a Kokas-Dombi Vendégház. A gyönyörű fekvésű településen található szállás kertjében bográcsozási és grillezési lehetőség, nyugágyak, játszótér, hinta és rajztábla csalogatja a házon kívüli időtöltésre a nagyobb és a kisebb vendégeket.

9. Tó Vendégház, Pölöske

A Pölöskei Öregtó Horgászház egy hatalmas, gyönyörű, 200 hektáros területen fekszik, ahol óriási sétákat tehettek. A természetvédelmi terület fenntartható használatának jegyében az épület szinte teljes egészében megújuló energiával üzemel. Az apartmanban megszálló vendégek számára ingyenes csónak- és stéghasználatot biztosítanak, valamint az udvari élménykonyhát is birtokba vehetik.

10. Tulipán Ház, Szentendre

A programokban és látnivalókban gazdag Szentendre egész évben szuper választás, ha kirándulni szeretnétek. A város zöldövezetében található háznak 20 négyzetméteres fedett terasza van, ami a gyönyörű, örökzöld növényekkel körbeölelt, teljesen zárt, privát kerthez kapcsolódik, ahol grillező és kerti pad is vár benneteket. 

11. Schotti Vendégház, Zebegény

A varázslatos szépségű Zebegényben, az erdő szélén csábítja pihenésre a turistákat a Schotti Vendégház. A zárt kertben, a háztól távolabb kisebb baráti összejövetel tartására alkalmas felszerelt „nyári konyha” is a vendégek kikapcsolódását biztosítja. A gyönyörű, ápolt, zöld fűben pedig akár mezítláb is focizhattok.

12. Mézes Vendégház és Apartman, Kehidakustány 

Egy akácerdő szomszédságában, madárfüttyre ébredhettek, ha a kehidakustányi Mézes Apartmanok valamelyikét választjátok pihenésetek helyszínéül. A 1200 négyzetméteres udvaron pingpongasztal, napozóágy, a domboldalon pedig egy gyümölcsös található, és mindezeket csak megkoronázza a pazar kilátás a tájra.

13. Hajnal Apartman, Sopron

Sopron kertvárosi részén, a Sánc-hegy és a Kolostor-erdő ölelésében 500 négyzetméteres díszkerttel kínál szállást a Hajnal Apartman. Vacsorázzatok a virágokkal, cserjékkel körülvett filagóriában, vagy nyújtózzatok el a kerti székek valamelyikében, és élvezzétek a napsütést!

Sopron – a szabadság, a hűség és a kékfrankos városa az Alpok lábánál >>

14. Kismélyvölgyi Vendégház, Pécs

A Kismélyvölgyi „kézműves” Vendégház a Mecseki Parkerdő szomszédságában, a hegyoldal egyik déli, zöldellő völgyében található, az Orfű-Abaliget irányába átvezető autó-, kerékpár- és turistautak mentén. A 2000 négyzetméteres kerten nemcsak egy patak folyik keresztül, hanem még egy tavat is találhattok benne. A szállásra háziállatot is lehet vinni, de érdemes figyelembe venni, hogy a telek nincs teljesen körbekerítve. 

15. Gergő-Ádám Tanya Apartmanok, Debrecen

A Debrecen Erdőspuszta tiszta, ózondús levegőjének csendjében található tanya nagyobb baráti társaságok számára is tökéletes választás. A csodás kertben nemcsak a 120 éves borospincétől, hanem a 30 fő befogadására képes, fedett pihenőtől is jókedvetek lehet.

10 csodálatos hely Debrecenben – Ezért látogass el az év turisztikai településére! >>

16. Pipacsos Vendégház, Gyula

Sziklakerti növények és örökzöldek között pihenhettek, ha a Pipacsos Vendégházat választjátok. A Gyulán található, mesebeli kis kuckó szuper kiindulópontja lehet egy erdei túrának vagy egy gombászással, esetleg horgászással töltött délutánnak. 

17. Somhegyi Vadászház, Bakonybél

A Somhegyen, a Bakony szívében található vadászházat erdők veszik körül, így kert helyett szinte a Bakony rengetegébe  léphettek ki, ha itt éjszakáztok. A ház mögötti kertrészen lovakkal, kutyusokkal és cicákkal is találkozhattok.

18. Aranyhal Vendégház, Sukoró

Dobjátok be a fürdőruhát, és irány a Velencei-tó északi partján található Aranyhal Vendégház! A kétszintes ház körül gondosan ápolt kert bútorokkal, medencével és bográcsozási, grillezési lehetőségekkel kínál gondtalan kikapcsolódást.

Tavaszváró élmények a Velencei-tó körül >>

19. Rénus Családi Vendégház, Gárdony

A Velencei-tónál egy másik vendégház is elképesztően buja kerttel várja látogatóit. A Rénus Családi Vendégház 4 szobájában összesen 8 főt tudnak vendégül látni. A vendégház hatalmas fái nemcsak a szuper játszóteret árnyékolják, hanem az egész kertet védik a széltől. 

Kerékpártúra a Velencei-tó körül – látnivalókkal >>

20. Tulipános Porta és Vendégház, Dinnyés

Dinnyés legcsendesebb utcájában, a Dinnyési Fertő és a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Területek varázslatos világának ölelésében várja vendégeit a Tulipános Porta. A kedves parasztház körül jó időben csak úgy zsong a kert. Tollasozzatok itt egy nagyot a fűben, vagy igyatok meg egy kávét az öreg diófa árnyékában!

Ha még ennél is több kertes szállást szeretnétek látni, akkor böngésszétek a Szallas.hu pazar kínálatát! >>

15 vidéki vendégház a kerti sütögetés szerelmeseinek >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version