Site icon Szallas.hu Blog

Top 8 varázslatos hely, ahova biztos, hogy elmegyünk 2021-ben (is)


A „Hova utazzunk?” kérdés gyakran elhangzik nálunk, hiszen nagyon kedveljük a kalandokat, és szívesen fedezzük fel a legszebb hazai kirándulóhelyeket, városokat, tavakat. A legnépszerűbb 2021-es úti célok közé most is felírtunk párat, ám szinte biztos, hogy a listát hétről hétre bővíteni fogjuk. Az utazás élmény. Miért mondanánk le róla? 

Tatai Fényes Tanösvény

7+1 hely, amit semmiképpen sem hagyunk ki 2021-ben

Irány a Lillafüredi Libegőpark!

A Szinva patak völgyében, a Jávorhegy lábától vezet az 1000 méteres pálya a Jávorhegyi rétre. A 303 méteres magasságból induló felvonó útja nagyjából 15 perc, a csúcsról érdemes célba venni az Oxigén sétakört, vagy a számos túraútvonal egyikét. A Hámori-tó partján található szálláshelyek közül bakancslistás a Hotel Tókert és a Hunguest Hotel Palota Lillafüred.

Foglalj szállást Lillafüreden >>

Lillafüredi Libegőpark

Ismerd meg Sopronban a Sörházdombi-kilátót!

A soproni Sörházdombi-kilátó a Lővérek 300 méter magas dombján helyezkedik el. A kihelyezett fából készült padok és asztalok mellett a kirándulók kényelmesen megpihenhetnek. A 8 szintes építmény tetejéről csodás látvány tárul a látogatók elé a városra, a Fertő-tóra, Soproni-hegység erdőkkel borított lejtőire és Ausztria irányába.

A legjobb szállások Sopronban >>

Sörházdombi-kilátó

Sétahajózás Badacsony legszebb vízparti részén

A hajózás mindig hatalmas élmény, ráadásul egy balatoni sétahajózással egybekötött borkóstolónál aligha találunk izgalmasabb programot a magyar tenger partján. Badacsonytomaj különlegessége, hogy egymást érik a vendéglátóhelyek, ahol ráadásul nem csak a helyi borkülönlegességekkel ismerkedhetünk meg, de tarkíthatjuk a gasztroélményt néhány szelet lilahagymás-zsíros kenyérrel is. 

Foglalj szállást Badacsonyban >>

Badacsony hajóállomás

Mesés panorámával vár Szigliget vára

A Szigligeti várat sokan csak a Balaton váraként emlegetik, a Balaton-felvidék egyik legnépszerűbb célpontja. A Várhegyen álló építményből elképesztően szép kilátás nyílik a Balatonra, a Badacsony-hegyre, a Szent György-hegyre és Csobánc várára. A Kamilla apartmantól ráadásul csak 500m a szigligeti vár. 

A legjobb szállások Szigligeten >>

Szigligeti vár

Fedezd fel a tatai Fényes tanösvényt! 

A Tatai Fényes Tanösvény minden évszakban elképesztően szép élményeket tartogat, a láperdő fái, az 1350 méter hosszú, lápra épített sétány, és a sétány magaslatáról elénk táruló panoráma egyértelműen meggyőz arról, hogy ide vissza kell térni máskor is. A családdal, a barátokkal, vagy akár egyedül is, ha szeretünk fotózni. A vadregényes táj látványa hamar megszeretteti velünk Tata városát.

Szállások Tata környékén >>

Tatai Fényes Tanösvény

Mászd meg a zebegényi Kopasz-hegyet a Kós Károly-kilátóért! 

A Kopasz-hegyen épült kilátót 2015-ben avatták fel, azóta évente több ezer turista fedezi fel magának innen Zebegény panorámáját. A Csóka Árpád által tervezett építmény különlegessége, hogy minden irányból más formáját mutatja meg nekünk. Székelykapuhoz, római őrtoronyhoz és templomhoz is hasonlítják. A kilátóhoz vezető út nem megerőltető, így gyerekekkel is nyugodtan útnak indulhatunk, ők is élvezni fogják a kilátást a Dunára és a Pilisre.

Zebegényi szállást keresel? >>

Zebegényi panoráma

Mór közelében fekszik Csókakő vára

A 479 méter magas Csókakő-hegy oldalában áll a Csókakői vár, ahonnan mesés kilátás nyílik a Kelet-Bakonyra. Az építmény 1691-től üresen áll, 1953-ban műemlékké nyilvánították, majd megkezdték a felújítást, és a vár jelentős része 2014 tavaszára a vár jelentős része újjáépült. A Magyar Vendégháztól 1,2 kilométerre található a vár. 

Csókakő környékén keresel szállást? >>

Csókakői vár

Jártál már a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátóban?

A Hajózástörténeti Látogatóközpont Balatonföldvár egyik legizgalmasabb látnivalója, hiszen a központ egy hajó alakú épületben kapott helyett. A látogatóközpont interaktív kiállítása 400 négyzetméteren mutatja be a balatoni hajózást, és vitorlázást, ám az épület legérdekesebb eleme kétségtelenül a 25 méter magas kilátótorony, ahonnan bámulatos kilátás tárul a szemünk elé. 

Foglalj szállást Balatonföldváron! >>

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

Miként és hova utaztunk 2020-ban?

2020-ban gyakran arra kényszerültünk, hogy szabadtéri programot válasszunk. Ez persze nem volt valódi kényszer, hiszen számos túraútvonalon, tanösvényen, és vízparton jártunk, ahol csodaszép természeti kincsek vártak. A top 10 élmény a következő volt:

  1. A velencei Bence-hegyi kilátó és a mesés panoráma
  2. Siófok és a balatoni hajózás
  3. Séta a Bánki-tó partján
  4. Látogatás a visegrádi Zsitvay-kilátónál
  5. Vízparti séta Nagymaros legszebb részén
  6. Barangolás Eger és Noszvaj környékén
  7. Pécsi városnézés
  8. Szentendre és a bájos macskaköves utcák
  9. Kalandozás a Gödöllői kastély környékén
  10. Kihagyhatatlan történelmi túra Visegrádon
Bánki-tó

A 2021-es évre biztosan tervezünk városnézést, várlátogatást, túrázást és számos gasztroélményt is. A legszebb helyekre mégis általában útközben bukkanunk, ezért előfordul, hogy ha megtetszik valami az autóból, megállunk, és megnézzük magunknak. 

A szallas.hu szálláshelyei között pedig mindig találunk olyan vendégházat vagy hotelt, ahol megszállhatunk egy-egy hosszabb utunkon. Böngéssz a színes kínálatban 2021-ben is! 

(Fotók: szallas.hu)


Exit mobile version