Site icon Szallas.hu Blog

Az élet kraftos oldala – TOP 5 kézműves sörtúra Magyarországon


Lehet őket szeretni, lehet őket utálni, de az szent, hogy a kézműves söröket már semmi sem robbantja ki a piacról. Rögtön adja magát a kérdés: hogyan igazodjunk el a kraft sörök útvesztőjében, ha eddig csak nagyüzemi vonalon mozogtunk? 

Erre a kérdésre nyújt megoldást az alábbi toplista, amelyben a magyar kézműves mezőny legjobb főzdéit gyűjtöttük össze. Ne habozz; válaszd ki, hogy hol kezdődjön a sörkalandod! Mutatjuk a TOP 5 kézműves sörtúrát Magyarországon, ahol száj nem marad szárazon:

Dióhéjban a kézműves sörökről

Tudtad, hogy a világ kedvenc malátából készült itala már az ókori Egyiptomban is tarolt? Aztán ahogy rohantak mellettünk az évezredek, kőbe véstük a sörgyártás szabályait és a folyékony kenyér szép lassan belehalványult a mindennapiságba. Elvégre, ami jó, azon nem kell változtatni – vagy mégis?

Mondj igent a kézműves sörök csábítására 

Így válik a sör egyedi ízélménnyé

A kézműves sörök forradalma kicsivel a rendszerváltás után gyúlt lángra, de igazán csak a 2010-es években hódította meg hazánkat. Egyre több kisüzemi főzde kötelezte el magát a minőség mellett, akik rövid idő alatt bebizonyították, hogy a sör több is lehet, mint egy gyorsgomb az illumináltsághoz.

És most következzen a válogatás, amelyben garantáltan megtalálod a hozzád legjobban illő kézműves sörfőzdét!

1. Szent András Sörfőzde

Békésszentandráson a vízparti panorámát már tényleg csak egy korsó sör tudja szebbé varázsolni. Még jó, hogy itt rejtőzik a Szent András Sörfőzde – a hely, ahol egy húron pendülnek a hagyományok és a kreatív szabadság.

Magyarország egyik legsikeresebb kisüzemi sörfőzdéje jelenleg 26 féle különlegességet gördít eléd az alsó- vagy felső erjesztésű vívmányoktól kezdve az ízbomba gyümölcsös italokig. Ha pedig hézagos a tudásod a gyártási folyamattal kapcsolatban, egy főzdelátogatás alkalmával pótolhatod az elmaradást.

Kézműves sörtúra a Szent Andrásban:

Ha már Békésszentandráson jársz, ide is nézz be:

Még több látnivaló >>

Szállások a közelben

Még több közeli szállás >>

2. FIRST Craft Beer

A Budapesten tanyázó FIRST Craft Beer kompromisszumok nélkül szállítja le neked a tökéletes sörkalandot. A Kurucz testvérpár főzdéje 2016-ban lovagolta meg a kraft mozgalom hullámait, napjainkban már páholyos helyük van a legnagyobbak között

Akkor se maradj otthon, ha még csak ismerkedsz a kézműves műfajjal: bárkiből lehet ünnepelt sörtudós, aki jegyet vált a FIRST Craft Beer főzdelátogatására.

Szuper szállás tippek Budapesten

3. Zip’s brewhouse

Szokták mondani, hogy ne ülj meg egyszerre két lovat. Hát a Zip’s Brewhouse már évek óta minimum öt paripán lovagol egyszerre és nem úgy tűnik, mintha bármikor is kiesnének a nyeregből. A sörfőzés mellett foglalkoznak tapasokkal, desszertekkel, beköltöztek a mályi strandra és még egy éttermük is van, ahol saját magadnak csapolhatod az italokat.

TIPP! Vérprofiktól szeretnéd ellesni a kraft titkait? Olyan képzés után sóvárogsz, ahol szórakozva válhatsz a sörök nagymesterévé? Akkor ott a helyed a Zip’s egyedülálló sörfőzőoktatásán!

Szállások Miskolcon

Még több miskolci szállás >>

4. KARL Mikro-Sörfőzde

Mit szólnál ahhoz, ha te magad rakhatnád össze álmaid sörét? A mecseknádasdi KARL Beer kézműves sörfőzdetúrája felejthetetlen program, hiszen a kényelmes statisztaszerep helyett most aktív résztvevője leszel az eseményeknek. Feszegesd a határokat, dolgoztasd meg a kreatív energiákat és mutasd meg, hogy benned is lakozik egy fantasztik sörmester!

Szállások Mecseknádasdon

Még több szállás a környéken >>

5. ELIXBEER Bio Sörfőzde

Következő állomásunk nincs annyira szem előtt, mint az eddigiek, cserébe azonban van egy igazi aduász a tarsolyában. Ami az ELIXBEER műhelyét elhagyja, az nem csak egy kézműves sör – inkább életelixír. Egy ősi búzafajtából főznek 9 féle sörkülönlegességet. Az eredmény? Annyi antioxidánst és tápanyagot tartalmazó palackok, amelyeknek egészségügyi szempontból is érdemes a fenekére nézni.

Tipp: sörpárlatot és isteni gyulai kolbászt is rejt a pultjuk, így érdemes a kóstoló után jól feltankolni belőlük!

Szállások Gyulán

Még több szállás a közelben >>

Itt is klassz kézműves sörtúrákon vehetsz részt:

Reméljük, kedvet kaptál ahhoz, hogy nyakig merülj a kézműves sörök világában. Innentől már rajtad áll, hogy igent mondasz-e azokra a fergeteges főzdetúrákra, melyekkel hazánk legjobb kisüzemi sörgyárai örvendeztetnek meg. 

Cikkünk arra az esetre, ha még több sörös programot keresnél:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock, instagram)


Exit mobile version