Site icon Szallas.hu Blog

Újra Libegők Éjszakája! – Egy nap, amikor éjszakába nyúlóan libegőzhetünk


A Libegők Éjszakája különleges őszindító program, ahol most nemcsak a magasba szállhattok, de akár a naplementét és az éjszakai fényeket is megnézhetitek! 2022. szeptember 10-én, 4 elképesztő helyszínen fantasztikus magasságból csodálhatjátok meg a naplementét és az éjszakai panorámát.

A budapesti Zugligeti Libegő mellett a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban, az eplényi Síaréna Vibe Parkban, és a lillafüredi Libegőparkban is kipróbálhatjátok az éjszakába nyúló libegőzés élményét. Éljétek át személyesen, milyen érzés a csillagos ég alatt, holdfényben átlibegni az ország legszebb tájai felett!

Eplényi Síaréna Vibe Park

Libegők Éjszakája helyszínek és programok

1. Zugligeti Libegő, Budapest

A budapesti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át, így az ország egyik legrégebbi és legismertebb libegőjéről van szó, ami igazi budapesti látványosság. 1040 méter hosszú drótkötél út vezet fel a János-hegyre, mellyel 262 méteres szintkülönbséget szárnyalhatunk át.

Az alsó szakaszon a zugligeti utcák és kertek fölött repülhettek, a felső szakaszon már a János-hegy meredek lejtői és fái fölött. A libegőzés közben megcsodálhatjátok a Remetefej-sziklát, ami egy dolomit-breccsából álló sziklatorony. A felső végállomás közelében található az Erzsébet-kilátó, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra, amit most éjszakai pompájában is megnézhettek így.

A János-hegyi Erzsébet-kilátó önmagában is megér egy kirándulást, mivel csodás kilátást nyújt mind a Budai-hegyekre, mind a városra. A felvonóval lefelé ereszkedve pedig méterről méterre bontakozik ki előttünk a főváros lenyűgöző panorámája.

Erzsébet-kilátó

Szállások a közelben >>

2. Sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark

2022 nyarán átadták a felújított Magas-hegyi Libegőt a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban, ami már csatlakozott is a Libegők Éjszakájához.

A Zempléni-hegység rengeteg szépséget rejteget, nézzétek meg a programajánlónkat, és töltsetek el több napot is ezen a gyönyörű vidéken >>

Sátoraljaújhelyi szálláskínálatunk >>

3. Eplényi Libegő, Eplényi Kalandhegy (Síaréna Vibe Park)

A Libegők Éjszakáján Eplényben nem csak pazar panoráma, de még egy kalandos szarvasbőgés túra is vár. Eplény télen síparadicsomnak, nyáron szuper libegő- és kalandparknak ad otthont.

A Bakony szívében működő négyüléses lift, gyönyörű erdei, madárcsicsergős útvonalon szállítja a kirándulókat. A körülbelül 20 perces út során legyetek résen, mert jó eséllyel észrevehettek egy-egy muflont, őzet vagy nyulat! A hegytetőn található Ámos-hegyi kilátóról lenyűgöző panoráma fogad, és ha lefelé a felvonó helyett sétálni szeretnétek (természetesen nem este), választhatjátok a Kalandösvényt is.

Szállások a közelben >>

4. Lillafüredi Libegő, Lillafüredi Libegőpark

A pár éve átadott lillafüredi libegő legfőbb jellemzője a lenyűgöző, festői környezet. A libegők 1080 méter hosszú úton szállítják a vendégeket a Bükki Nemzeti Parkon keresztül a 606 méter magas Jávorhegyre.

A felvonó útja így körülbelül 12 percig tart és egyszerre csaknem 200 ember szállítására alkalmas. Ezalatt bőven kigyönyörködhetjük magunkat a meseszép Szinva patak völgyében, illetve a Natura 2000 védelem alatt álló természeti kincsekben. A Libegők Éjszakája alkalmával most van lehetőség a fellegekben járni.

A csúcsról többféle kirándulóösvényen is elindulhatunk. A Rollerösvény például a sportos, aktív túrázóknak ajánlott, ahol tereprollerekkel ereszkedhetünk le a hegyről. Ezzel szemben az Oxigén elnevezésű tematikus túraútvonal könnyed, ismeretterjesztő sétát kínál. Ezen a 7 km-es túrán megismerhetjük a Bükk gazdag növény- és állatvilágát, valamint a Szent István- és Hajnalka-forrást is. Környezetbarát, csendes felvonó, jó levegő, nyugodt erdei környezet vár itt. Érdemes meglátogatni!

Világhírű lillafüredi látnivalók >>

Szállások a közelben >>

Akik rendszeresen részt vesznek ezeken az eseményeken, már megszokhatták, hogy az esemény résztvevői között szerepel a mátrafüredi Oxigén Adrenalin Parkban lévő sástói libegő is, de ők szeptemberben nem vesznek részt a programon. Ettől függetlenül, ha bármikor a környéken jártok, próbáljátok ki, mert hatalmas élmény!

Oxygen Adrenalin Park, Gyöngyös

Szállások a közelben >>

(Fotók: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version