Site icon Szallas.hu Blog

Utazz napijeggyel a Dunakanyarban és spórolj!



Egy napijegy és az összes látnivaló? A Dunakanyar hazánk egyik legcsodálatosabb régiója, mely számtalan történelmi emlékkel és természeti szépséggel várja a kirándulókat. Sokszor azonban fejtörést okoz, melyik látványosságot is célozzuk meg. Szerencsére már nem kell választanod, mivel a MAHART Passnave, a MÁV és a Volánbusz együttműködésének köszönhetően egyetlen napijegy megváltásával nyáron az egész Dunakanyart bejárhatod. Mutatjuk is, hogyan! 

Kombinált napijegy a Dunakanyar felfedezéséhez

Ha vérbeli bakancsos turista vagy, aki szeret kötetlenül kalandozni, akkor vedd igénybe a kombinált Dunakanyari napijegyet! Ennek óriási előnye, hogy egyetlen jegy megváltásával adott napon nemcsak egy MAHART körjáraton utazhatsz, hanem a MÁV, a Volánbusz és a HÉV bizonyos vonalain is. 

A kombinált napijegy 26 éves korig 1999 Ft/fő, 26 éves kortól pedig 2499 Ft/fő. Ezt a jegytípust a MÁV-START pénztáraiban, a MÁV mobiltelefonos applikációjában és egyes MÁV jegykiadó automatákból lehet megvásárolni. 

Részleteket a kombinált napijegyről itt olvashatsz >>

Sétahajózás a Dunakanyarban

A MAHART Passnave által működtetett sétahajó járatok mindegyike a Dunakanyar legszebb településeit köti össze. A hétfő kivétel minden nap közlekedő hajójáratokra egyetlen napijegy megvásárlásával aznap korlátlanul fel- és leszállhatsz a járat bármelyik megállójában, így a család apraja-nagyja fejenként 1500 forintból egész nap hajózhat. 

Korlátozott számban 1000 forintos külön jegy megváltásával kerékpárt is a fedélzetre vihetsz, ám ennél is jobb, hogy kutyusod is veled tarthat. Pórázzal, szájkosárral, szintén 1000 forintos jeggyel részese lehet a nagy vízi kalandnak.

A Dunakanyar körjáratok menetrendjét itt találod >>

1. Visegrádi körjárat

Ez a járat a Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Nagymaros – Visegrád útvonalon közlekedik májustól október végéig. A nyári időszakban kétóránként indulnak a hajók a Visegrádi Hajóállomásról, mely a 11-es főútról közelíthető meg autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Autósok a 11-es főút mentén parkolhatnak. A buszmegálló közvetlenül a kikötőnél található, így könnyen elérhető.   

Visegrádi körjárat

2. Szentendrei körjárat

Ha Budapesthez közeli hajókirándulást keresel a Dunakanyarban, a Szentendrei körjáratot éred el legegyszerűbben. A Szentendre – Leányfalu – Tahitótfalu – Visegrád – Tahitótfalu – Leányfalu – Szentendre útvonalon közlekedő hajók júniustól szeptemberig hétvégenként szállítják a kirándulókat.

Ha autóval szeretnéd megközelíteni a szentendrei hajóállomást, a Duna-korzó fizetős parkolóhelyeit veheted igénybe. Gyalogosan, busszal, vonattal és HÉV-vel is eljuthatsz Szentendrére; ebben az esetben nagyjából 10 perces sétát kell megtenned a hajóállomásig. 

Szentendrei körjárat

3. Esztergomi körjárat

Ha a Dunakanyar egyik legpompásabb városából indulnál hajókázásra, júniustól szeptemberig, hétvégenként szállhatsz fel az Esztergom – Szob – Zebegény – Szob – Esztergom körjáratra. Ez a járat naponta két alkalommal, egy délelőtti és egy délutáni időpontban közlekedik.

A hajóállomást autóval a Mária Valéria hídról lekanyarodva érheted el, a Nagy-Duna sétányon ingyenes a parkolás. Ha busszal érkeznél, a legközelebbi megállót a 11-es főút mentén találod. Innen körülbelül 10 perces sétát kell megtenned a hajóállomásig

Esztergomi körjárat

4. Váci körjárat

Vác számos izgalmas programot kínál a látogatóknak, ezek között is előkelő helyen áll a hajókirándulás. A Vác – Verőce – Visegrád – Verőce – Vác útvonalon júniustól szeptember végéig utazhatunk hétvégenként.

Autósok a Liszt Ferenc sétányon díjmentesen parkolhatnak. Akik gyalogosan érkeznének a kikötőbe, az autóbusz állomástól 10 perces, a vasútállomástól pedig 15 perces sétát tervezzenek.

Váci körjárat

Fedezd fel a Dunakanyar rejtett kincseit >>

A legjobb éttermek a Dunakanyarban, melyek útba esnek 

1. Renaissance Étterem – Visegrád

Cím: Visegrád, Fő út 11.

A 11-es út mellett található a visegrádi Renaissance Étterem, mely Mátyás király uralkodásának idejébe repíti vissza az érkezőt. A lovagtermekre emlékeztető étterem különleges, reneszánsz stílusú belső kialakításával, kosztümjeivel, az agyagedényekben tálalt finomságokkal igazi történelmi utazásra invitál. Nyári időben az ebédet elkölthetjük a dunai panorámát nyújtó teraszon is.  

2. Mjam Étterem – Szentendre

Cím: Szentendre, Városház tér 2.

Kalózok helyett a Karib – tenger ízei várnak a szentendrei Mjam Étteremben, melynek tulajdonosa, Oscar Heyliger maga is karibi származású. Ha a Dunakanyarban kirándulsz, ki ne hagyd ezt a kulináris élményt!

A ház specialitása a halkolbász, de mindenképp érdemes megkóstolni a tom khat, a Karib Zarzuelát és a burgundi raguval megbolondított bélszínt is. A trópusi hangulatot fokozzák a hatalmas fügefák, melyek árnyékában fogyaszthatjuk el a különleges finomságokat. 

3. Halászkert Étterem Vác

Cím: Vác, Liszt Ferenc sétány 9.

Ha a Dunakanyar sétahajói közül a Vácra tartó járattal utazunk és alaposan megéhezünk, nem kell aggódnunk a finom ebéd miatt. A Duna-parti sétányon, néhány méterre a hajókikötőtől található a nagy múltú Halászkert Étterem, melynek hatalmas teraszán feltölthetjük kimerült energiaraktárainkat az étterem ínyencségeinek köszönhetően. Ajánlott megkóstolni a váci halászlevet, mely a környék legjobbja. 

4. Helyben Kávézó és Kávélabor – Zebegény

Cím: Zebegény, Ország út 2. 

Hogy hol találsz kitűnő specialty kávézót a Dunakanyarban? Hát Helyben! Pontosabban Zebegényben. A kávézó azonban nem csak pompás feketét kínál. Isteni süteményeket, croissant-okat és szendvicseket is rendelhetsz, méghozzá abban a jóleső tudatban, hogy amit fogyasztasz, az mind helybeli termelők portékáiból készül, fenntartható módon.

A reformtáplálkozás híveit adalékanyag mentes, hazai készítésű vegán jégkrémek is várják, melyek csakis zamatos gyümölcsöt, területszelektált csokoládét, gondosan válogatott magvakat és növényi tejet tartalmaznak. 

5. Prímás Pince Esztergom

Mesés helyen, az Esztergomi Bazilika mellett szállhatsz alá a Prímás Pince termeibe. Az étterem a Bazilika alatti pincerendszerben kapott helyet, így a látogatás önmagában is exkluzív élményt nyújt. A pompás fogások és desszertek teszik tökéletessé az itt eltöltött néhány órát. A Prímás Pince az egyik legnépszerűbb étterem a Dunakanyarban, így ha napijeggyel kirándulsz az esztergomi sétahajó járaton, nem foghatsz mellé, ha itt ebédelsz.

Kedvenc szállásaink a Dunakanyarban

1. Thermal Hotel Visegrád****+superior

2. Skanzen Hotel Szentendre**

3. Duna P’Art Panzió Verőce

4. Grand Hotel Esztergom****+superior

Ilyen egyszerű még sosem volt a Dunakanyar felfedezése, mint most! Barangold be te is ezt a szépséges tájat napijeggyel, foglalj hozzá szállást oldalainkon!

(Képek: Szallas.hu, Primaspince.hu, Shutterstock.hu, Gajdos Kinga)


Exit mobile version