Tippek utazáshozRomantikus kikapcsolódás

10+1 érv egy kényeztető wellness hétvége mellett

2 perces olvasási idő
Danubius Health Spa Resort Hévíz**** +superior

Wellnessezés. Ezt a szót szinte naponta halljuk és használjuk, jobb esetben pedig van egy emlékezetes sztori, vagy kellemes wellness tapasztalat a tarsolyunkban. Ha pedig még soha nem jártatok wellness hotelben, azt ajánljuk, hogy rögvest pótoljátok a lemaradást, mert hihetetlen élményekhez juthattok egy-egy ilyen kikapcsolódás során. Kételkedtek benne?

Máris van 10+1 érvünk, miért érdemes azonnal lefoglalni egy wellness hétvégét!

 

1. Úszómedence

Bármennyire fontos a sport, a mozgalmas hétköznapokon igen kevés idő jut arra, hogy elmenjünk úszni egyet. Szerencsére sok wellness hotel rendelkezik úszómedencével, így lehetőségünk nyílik hódolni egy kicsit ennek a mozgásformának. Az úszás a test összes izmát megmozgatja, égeti a kalóriákat, csökkenti a stresszt, és tehermentesíti a gerincet.

Aki nem tud úszni, az akár gyaloglásra is használhatja az úszómedencét, eközben is úgy el lehet fáradni, hogy jól fog esni egy kis lazítás, és egy kiadós ebéd.

2. Élménymedencék

Az élménymedencék gondoskodnak róla, hogy minden korosztály egy kicsit gyereknek érezhesse magát egy wellness pihenés alkalmával. Egy gejzír, nyakzuhany, illetve a vízesések, buzgárok és dögönyözők kellemesen kényeztetnek bennünket, de van olyan medence is, ahol kipróbálhatunk egy valódi vadvízi-csatornában, hogy milyen, ha az áramlás körbe-körbe sodor minket a medencén belül.

Hihetetlenül izgalmas és vidám dolog, még a nyugdíjas korú szállóvendégek arcán is gyermeki mosolyt fedezhetünk fel egy ilyen élmény során!

3. Gyógyvizes medencék

A gyógyvizes medencéket nem szabad összekeverni az élménymedencékkel. Bár a víz hőmérséklete mindkét medence esetében jóval melegebb, mint egy klasszikus 21 fokos úszómedence vize, a gyógymedencének a funkciója elsősorban – ahogyan a nevében is benne van – a gyógyítás.

A 32-36 fokos víz rendkívül jó hatással van az izom- és idegbántalmak, epe-, vese- és érbetegségekre, de mielőtt itt fürdenénk, célszerű kikérni a háziorvosunk tanácsát. Gyerekeknek pedig 14 év alatt a legtöbb helyen kifejezetten tilos a medence használata.

4. Kneipp medence

Bár nincs minden wellness hotelben Kneipp medence, érdemes megcélozni, ha mégis találkozunk vele. Ez tulajdonképpen egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent, a medence alján pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak. A terápia kiváló keringési zavarok, feszült izmok és kimerültség esetén, de rendszeres használata javítja az anyagcsere folyamatokat is.

Semmihez nem fogható az a kellemesen masszírozó érzés, ahogyan a köveken egyensúlyozva igyekszünk nem beleesni a kacsaúsztató magasságú vízbe.

Tipp!

Balatonalmádiban, a Hunguest Hotel Bál Resort**** remek Kneipp taposóval rendelkezik, érdemes kipróbálni. Emellett az úszómedence is igen nagy, így a napunkat aktívan indíthatjuk vagy zárhatjuk.

5. Masszázs szolgáltatások

Egy kellemes masszázs rendkívül jó hatással lehet a testi, lelki, de még a szellemi jóllétünkre is. A teljesség igénye nélkül az alábbi masszázsok biztosan elérhetőek a magyarországi wellness szállásokon.

  • algás bőrfeszesítő masszázs,
  • izomlazító masszázs,
  • svéd masszázs,
  • thai masszázs,
  • reflex masszázs,
  • szegment masszázs,
  • Shiatsu masszázs,
  • Abhyanga gyógynövényes masszázs,
  • indiai hátmasszázs,
  • thai masszázs,
  • talpmasszázs,
  • migrén elleni masszázs,
  • “manager” masszázs,
  • stresszoldó masszázs,
  • olajos masszázs (jázmin, pézsma, ámbra, rózsa, borsmenta, szőlőmag olajos, stb.)

6. Szaunavilág

A hazai wellness hotelek számos szaunatípust sorakoztatnak fel, így mindenki kedvére kiválaszthatja a számára szimpatikus lehetőséget. Annyi bizonyos, hogy a szaunázás jót tesz a keringésnek, erősíti az immunrendszert, fokozza az anyagcserét, segíti a méreg- és salakanyagok kiürülését a szervezetből. Hazánkban a legnépszerűbbek a finn szauna, az infra szauna, a bio szauna, a gőzkabin, a fény szauna, és a rózsa szauna.

Használat során ügyelni kell arra, hogy ne órákig üljünk bent a helyiségben, és szigorúan be kell tartani a szaunára vonatkozó szabályzat pontjait. Így elkerülhetjük a rosszullétet, és a folyadékpótlásról is gondoskodni fogunk.

 

7. Fitnesz

A wellness hotelekbe általában pihenni érkeznek az emberek, de aki hozzászokott a rendszeres testmozgáshoz, vagy ülőmunkát végez, az biztosan felkeresi majd a szálloda fitnesz részlegét.

A csoportos órák és az edzőterem talán meglepő, de nagyon népszerű a vendégek körében, sokan összekapcsolják az edzéseket az úszással, majd utána szaunáznak egyet. Ugye milyen jól hangzik?

8. Kulináris élmények

Kár tagadni, mi, magyarok szeretünk jókat enni. Egy három, vagy több csillagos szállodában, napjainkban igen bőséges az ételválaszték, így a vegetáriánusok és ételérzékenyek is biztosan találnak kedvükre való finomságokat.

Aki szeret borozni, annak pedig biztosan jó hír, hogy a legtöbb hotel kínosan ügyel arra, hogy a bárjában és az éttermében minőségi borokkal koccinthassanak a szállóvendégek.

Tipp!

Az egri Unicornis Hotel***+superior bárjában felemelő élmény borozgatni egy hosszú, ám annál pihentetőbb nap végén. A rozé jó barátunk, de a vörös- és fehérborok kedvelői sem maradnak itt társaság nélkül!

9. Élőzene

Nagyon kevés olyan nagyobb szálloda van az országban, ahol főszezonban, vagy legalább hétvégéken ne gondoskodnának arról, hogy a vendégek élőzene mellett beszélgethessenek esténként.

Sok helyre (a wellness mellett) a zene miatt látogatnak el az emberek, hiszen van, akinek a tánc ugyanolyan kedves szabadidős foglalatosság, mint az úszás vagy a szaunázás. Egy pohár bor, egy kis jazz, és máris szebb a nap. Nem gondoljátok?

10. Könnyed séták, városnézés

Bizony, egy wellness hétvégébe belefér a kirándulás és a városnézés is. Ha máskor nem, hát délelőtt vagy délután folyamán 1-2 óra elegendő arra, hogy felfedezzük az adott település látványosságait.

Szekszárd belvárosa

Amennyiben félpanziós szolgáltatást veszünk igénybe, délben a helyi éttermek konyháját is letesztelhetjük, ha pedig piac is van a közelben, akkor a kézműves termékekből is szemezgethetünk.

+1 Exkluzív szolgáltatások

Egyes hotelekben olyan extra különlegességekkel is találkozhatunk, mint például a Holt-tengeri lebegés, amely kiváló ízületi problémák, reuma, isiász vagy lumbágó esetén, vagy éppen az Aquakontakt, amely egy jótékony hatású vízi masszázs.

Az ország bármely részén foglalunk magunknak szállást egy wellness hotelben, biztosan rengeteg élményt szerzünk. Emellett nem árt utánanézni annak, hogy az adott szálloda gyerekbarát, felnőttbarát, vagy éppen kutyabarát szállás-e. Mindhárom lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai is, azt már nekünk kell átgondolni, hogy milyen hangulatban szeretnénk eltölteni a pihenésünket. Egy biztos: a fürdőnadrágját és a jókedvét senki ne hagyja otthon!

Még több wellness hotel Magyarországon >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő