HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációTengerparti szállások

10 + 1 csodálatos tengerpart Horvátországban, amit látnod kell

2 perces olvasási idő
10 csodálatos tengerpart Horvátországban

Ha választanunk kellene egyetlen okot, amiért szeretjük Horvátországot, a legtöbben minden bizonnyal a meseszép tengerpartjait említenénk. Válogatásunkban olyan fürdőhelyeket és csodálatos partszakaszokat gyűjtöttünk össze, melyeket mindenképp látnod kell! És, hogy még könnyebb legyen az ideális nyaralás megtervezése, 11 mesés szálláshellyel is kiegészítettük a bakancslistát. Íme számos csodálatos tengerpart Horvátországban.

10 csodálatos tengerpart Horvátországban
Peljesac-félsziget

10 + 1 csodálatos tengerpart Horvátországban, amit látnod kell

1. Plaza Sveti Ivan – Cres-sziget

A híres Sveti Ivan strand nem más, mint egy különleges, eldugott tengeröböl Cres szigetén, Lubenice közelében, melyet csak gyalogosan közelíthetünk meg. A türkizkék víz a fehér kavicsos tengerparttal és a környező hegyekkel csodaszép látványt nyújt, és mivel kissé elzártabb, soha nincs tömeg. 

Szállásajánlatunk Lubenice közelében: Hacienda Babina Miholašćica

A Hacienda Babina Miholašćica egy modern apartmanház családoknak, társaságoknak a tengerpart közelében. A hegyekre panorámás nyaralóban még jacuzzi is található.

10 csodálatos tengerpart Horvátországban
Hacienda Babina Miholašćica

2. Stiniva-öböl – Vis-sziget

Ha nem sajnálsz egy kis fáradságot a páratlan látványért cserében, írd fel a listádra a Stiniva – öblöt, melyet szintén nem lehet autóval elérni. Gyalogosan érkezőknek nagyjából 100 métert kell ereszkedniük néhol meredek lejtőn, hogy itt fürdőzhessenek. A tenger felől is épp hogy be lehet ide hajózni. De az élmény abszolút megéri.  Igazán páratlan élményt nyújtó tengerpart Horvátországban.

Apartman a Stiniva-öböl közelében: Apartman Danica Rukavac

Ha 4 fős családnak keresel állatbarát szálláshelyet Horvátországban, az Apartman Danica Rukavac remek választás lesz. Kutyát és cicát is szívesen látnak a Stiniva-öbölhöz közeli apartmanban.

10 csodálatos tengerpart Horvátországban
Apartman Danica Rukavac

3. Aranyszarv-part – Brač-sziget

Az egyik legkülönlegesebb és legismertebb tengerpart Horvátországban az Aranyszarv – part, mely háromszög alakban nyúlik a tengerbe. A Bol közelében található aprókavicsos part hátterében a Brač-sziget hegyvonulata magasodik.

Itt foglalj, ha az Aranyszarvon szeretnél strandolni: Kuca za Odmor Ivo Bol

A Kuca za Odmor Ivo Bol vendégeként a tenger csodás látványában is gyönyörködhetsz a kerti medencében hűsölve. Családok, baráti társaságok számára kitűnő, önálló kiadó nyaralóház a tengerpart közelében.

10 csodálatos tengerpart Horvátországban
Kuca za Odmor Ivo Bol

4. Bijeca strand – Medulin

Isztria egyetlen homokos tengerpartja a Pulától délkeletre fekvő Bijeca, amely Medulin büszkesége. Az 1 km hosszú partszakasz Európa szerte híres, főszezonban szinte mindig zsúfolt. A vízben sokáig be lehet sétálni, mivel lassan mélyül, de szigetszerű zátonyok és vízi játszótér is található itt. 

Ha szállást keresel Medulinban, ezt ajánljuk: Apartmani Brajdine Medulin

Kényelmes és tágas szálláshelyet kínál az Apartmani Brajdine Medulin egy horvátországi nyaraláshoz. A modern apartman erkélyén élvezhetitek a balzsamos nyári estéket.

10 csodálatos tengerpart Horvátországban
Apartmani Brajdine Medulin

5. Plaza Mala Kolumbarica – Kamenjak-félsziget

Adrenalinfüggőknek kötelező látványosság a Kolumbarica-öböl, mely Isztria legdélebbi részén, a Kamenjak-félszigeten található. Itt óriási sziklafalak szegélyezik a tengerpartot, melyről a vízbe ugorhatnak a kalandvágyó strandolók. A partot legegyszerűbben kerékpárral érhetjük el, autónkat a közeli Premantura faluban tudjuk letenni. 

Itt szállj meg a Kolumbarica-öböl közelében: Punta Blu Aparthotel Premantura****

Akár előszezonban is nyaralhatsz Horvátországban a Punta Blu Aparthotel Premantura vendégeként. A bababarát négycsillagos szálláshely a tengerparthoz közel kínál nagyszerű pihenési lehetőséget.

10 csodálatos tengerpart Horvátországban
Punta Blu Aparthotel Premantura****

6. Punta Rata – Brela

Makarska közelében fekszik a világ egyik legszebb kavicsos strandja, Punta Rata. Itt található a fenyőfákkal benőtt Kamen Brela nevű kis sziklasziget is, mely a Makarska riviéra egyik jelképe lett. 

Panorámás nyaraló társaságoknak: Ház Családok Részére Medencével Brela

Akár tízen is nyaralhattok együtt a Ház Családok Részére Medencével szálláshelyen, mely tengerre néző teraszával biztosan elvarázsol majd. A terméskő épület saját medencével is vár.

Ház Családok Részére Medencével Brela

7. Omiš

Akár strandolni szeretsz, akár a táj szépségeit megbámulni, Omiš tökéletes úti cél horvátországi nyaraláshoz. A fenséges szürke sziklák, a barátságos városka és a Cetina folyó kékje, amint belevegyül a tenger vizébe, páratlan látványt nyújtanak. A finomhomokos tengerpart, mely a Makarska riviéra legészakibb pontja, remek helyszín a pihenésre, strandolásra.

Az egyik legjobb szálláshely Omišban: Apartmani Bubalo Omiš

A varázslatos környezet, a wellness élmények és a gyerekkerékpár kölcsönzési lehetőség mind amellett szólnak, hogy horvátországi nyaraláshoz az Apartmani Bubalo Omiš a legjobb hely a környéken. 

Apartmani Bubalo Omiš

8. Mala Stiniva – Hvar-sziget

Drvenikből kompjárattal juthatunk át Hvar szigetére, amely szintén népszerű nyaralóhely. A sziget sok kicsi, csodás öböllel és stranddal rendelkezik, az egyik legszebb a Jelsa-hoz közeli Mala Stiniva. A tenger kékje, a dús zöld növényzet és a barátságos házak üdítő látványt nyújtanak.

Szállás a tenger közelében: Apartmani Vibo Jelsa

Ki ne szeretné reggeli kávéja mellett a tenger szépségét bámulni? Te ezt megteheted, ha az Apartmani Vibo Jelsa szobái közül foglalsz. Családok, párok, egyéni utazók egyaránt kényelmes szállást találnak itt.

Apartmani Vibo Jelsa

9. Vela Plaza – Baška, Krk-sziget

Kristálytiszta víz, kavicsos part, óriási hegyek lenyűgöző látványa vár Baška városában, a Vela Plazan, mely Nagy Partot jelent. A közel 2 km hosszú tengerpart szépen kiépített egészen a kikötőig, így strandolás után kényelmes sétákat is tehettek itt. 

Szállásajánlatunk a Nagy Part mellett: Apartmani Hrabrić Baška

Ha minden vágyad, hogy családoddal a Nagy Strandhoz közel pihenhess, foglalj az Apartman Hrabrić Baška-ban. Kényelmes és tiszta lakrészek várnak négy fős családokat vagy párokat.  

Apartmani Hrabrić Baška

10. Soline-öböl – Krk-sziget

Igazi különlegesség a horvátországi strandok között a Soline – öböl, mivel itt egyedülálló módon gyógyiszapban gazdag a víz. Az iszap tapasztalatok szerint jó hatással van az ízületi és bőrproblémákra, de akkor is remek program egy óriási iszapfürdőzés, ha csak a buli kedvéért próbáljuk ki. Gyerekekkel nyaralóknak jó hír, hogy a víz itt lassan mélyül, így lubickolásra, parti játékra is ideális ez a tengerpart Horvátországban.

Soline öbléhez közel ezt a szállást ajánljuk: Apartmani Nevenka Čižići

Kényelmes és modern szálláshely közel a tengerhez és a városközponthoz egyaránt: ez az Apartmani Nevenka Čižići. Számodra is ilyen egy tökéletes horvátországi szálláshely?  

Apartmani Nevenka Čižići

+1 Plaza Ručiča – Metajna, Pag-sziget

A Metajnahoz közeli Ručiča parton holdbéli táj fogad, köszönhetően a környező szürke domboknak. A parton kavicsos és homokos szakaszok egyaránt találhatóak. Leginkább gyalogosan lehet ide eljutni, autónkat a közeli parkolóban hagyhatjuk.

Vízparti szállás Pag szigeten: Szobák A Tenger Mellett Metajna, Pag – 206 Metajna

Állatbarát szálláshelyet keresel Horvátország egyik legszebb pontján? A Szobák a Tenger Mellett Metajnában nemcsak a családodat, de a kis kedvenceiteket is szívesen látják. Állatbarát szálláshely és tengerpart Horvátországban.

Szobák A Tenger Mellett Metajna, Pag – 206 Metajna

Reméljük, sikerült meghozunk a kedved, hogy végigböngészd horvátországi szállásaink kínálatát. Ha megtaláltad a legjobbat, egyszerűen le is foglalhatod a szallas.hu oldalán vagy applikációnkban >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy megkönnyítsük a választást idén nyárra, a szezon szuper ajánlatait egy csokorba gyűjtöttük, így a pezsgő nagyvárositól, az eldugott tengerparti bungallókon át, a családi apartmanig mindent megtaláltok a listánkon. 25 adriai nyaralóhely, amiből nem lesz nehéz kiválasztani az ideális szállást a nyárra >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%