Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

10 káprázatos szépségű vízesés Magyarországon, programajánlóval a közelben

3 perces olvasási idő

Akár egy hangulatos hosszú hétvégét, akár többnapos kikapcsolódást tervezel, mindenképpen írd fel a bakancslistádra azokat a hazai településeket, ahol vizes kalandokat élhetsz át. Ha szeretsz kirándulni, szívesen sétálsz az erdőben, és örömmel szippantasz ilyenkor a friss levegőbe, akkor készülj! Mutatjuk, melyik az a 10 vízesés Magyarországon, ahol garantáltan örök életre szóló élményekhez juthatsz. 

Dömörkapu-vízesés, Szentendre

A Szentendre közelében található Dömörkapu-vízesés remek úti cél családi kiruccanáshoz, mert a környék gyerekekkel is kényelmesen bejárható. Séta közben kisebb barlangok, fahidak és források tarkítják az utat. 

Dömörkapu vízesés
Dömörkapu – Szentendre

A Bölcső-hegy oldalában fakadó számos forrás közül a legbővebb vízhozamú és a legismertebb a Lajos-forrás, amelyhez Szentendre felől kitáblázott út vezet fel. A túrát innen a Dömörkapuig a zöld háromszög jelzésen kell megkezdeni. A közeli Holdvirág-árok és a Vasas-szakadék szintén bakancslistás hely. 

A legjobb szállások Szentendre közelében

Kihagyhatatlan látnivalók a Dömörkapu közelében:

Szentendre Fő tér
Szentendre

Ördögmalom-vízesés, Visegrád

Bár Visegrádon egyértelműen a Fellegvár, a Királyi Palota és a Salamon-torony a legnépszerűbb látnivalók, a város számos érdekességet tartogat még a kirándulók számára. Ilyen csodás természeti kincs például az Ördögmalom-vízesés, amely az Apátkúti-patak völgyében fekszik. Talán nem ez a legnagyobb Magyarországon, de kétségkívül kihagyhatatlan látnivaló a várostól alig 2 km-re.

Ördögmalom vízesés
Ördögmalom vízesés

A vízeséshez gyalogosan is elérhetsz egy óra alatt Visegrád központjából, de a Telgárthy-rétnél is leparkolhatsz, hogy felkeresd az árnyas fák nyújtotta kirándulóhelyeket. Gyerekekkel is nagy élmény bejárni a környéket, ahol jó időben szalonnasütésre, és bográcsozásra is van lehetőség a kijelölt tűzrakóhelyeknél. 

A legjobb szállások Visegrád környékén

Kihagyhatatlan látnivalók az Ördögmalom-vízesés közelében:

Sibrik-domb
Sibrik-dombi kilátó

Rám-szakadék, Dömös

A Rám-szakadék a Dunakanyar egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, a meredek sziklafalak meghódítása nem kis kihívást jelent a kirándulók számára. Éppen ezért nagyobb gyerekekkel indulj csak útnak, hiszen a szakadékban vasláncok, és meredek létrák teszik próbára az állóképességet. 

Rám-szakadék
Rám-szakadék

A Rám-szakadék, és az alázúduló víz látvány gyönyörű, száraz időben páratlan élmény bejárni a környéket. Kutyát semmiképpen ne hozz ide magaddal, ahogyan egy kisbabával sem ideális célpont a szakadék. Ám a közeli Szentfa-kápolnához télen-nyáron érdemes elsétálni.

Dömösön keresel szállást?

Kihagyhatatlan látnivalók a Rám-szakadék közelében:

Esztergomi Bazilika

Ilona-völgyi vízesés, Parádfürdő

Parádfürdőtől 5 km-re található hazánk legmagasabb természetes zuhataga, az Ilona-völgyi vízesés, amely hihetetlenül látványos természeti kincs esős időszakban, illetve hóolvadáskor. A terület a zöld, majd a zöld kör turistajelzésen érhető el, minden évszakban. 

Ilona-völgyi vízesés, Parádfürdő

A környéken érdemes több napot is eltölteni, hiszen remek kirándulóhely, akár kisebb gyerekekkel is

Szálláshelyek Parádfürdő közelében >>

Kihagyhatatlan látnivalók az Ilona-völgyi vízesés közelében:

Domoszlói horgásztó
Domoszlói Horgásztó

Lillafüredi vízesés, Miskolc

Az egyik legszebb vízesés Magyarországon a Lillafüredi-vízesés, amely hazánk legmagasabb vízzuhataga. A vízesés, amelyet a Szinva patak táplál, 20 méter magasból zuhan alá. Nem csak nyáron, de télen, fagyos időben is elképesztő látványt nyújt. A lábánál nyílik az Anna-barlang bejárata, de itt található a Lillafüredi függőkert is. 

Lillafüredi vízesés
Lillafüredi vízesés

Lillafüred gyerekekkel is bakancslistás kirándulóhely, családi kikapcsolódáshoz az egyik legérdekesebb célpont. 

A legjobb szállások Miskolcon

Kihagyhatatlan látnivalók a Lillafüredi-vízesés közelében:

Lillafüredi Libegőpark

Alsó- és Felső-vízesés, Mátrakeresztes

Ha Mátrakeresztes környékét néztétek ki úti célnak, jó hírünk van, hiszen innen alig 20 perces sétára található az Alsó- és Felső-vízesés. A 4 méter magas vízesésekhez vezető útvonalon olyan vadregényes táj fog majd, amelyet muszáj látnod a saját szemeddel is. Bátran indulj útnak a gyerekekkel, nekik is tetszeni fog a kirándulás annak ellenére, hogy néhol közepes nehézségű emelkedők tarkítják az utat. 

Siroki vár
Siroki vár

Ez a két vízesés Magyarországon nincs benne minden úti könyvben, de garantáljuk, hogy a panoráma meggyőz majd arról, hogy jó helyen jársz! 

Szálláshelyek Mátrakeresztesen és környékén>>

Kihagyhatatlan látnivalók az Alsó- és Felső-vízesés közelében:

Kisnánai Várrom és Népi Műemlék
Kisnánai Várrom és Népi Műemlék

Jegenye-völgyi vízesés, Solymár

Egynapos kikapcsolódásra vágysz, vagy csak egy rövid kirándulást tennél a családdal Budapesten? Fedezd fel a főváros, és környéke természeti kincseit! A Jegenye-völgyi vízesés a Budai-hegységben található, a zuhatagot a Paprikás-patak táplálja. 

Jegenye-völgyi vízesés (Forrás:wikipédia)

Szállást keresel Budapesten?

Babakocsival is nyugodtan útnak indulhatsz, útközben pedig a Rózsika-forrás, és a közeli Szarka-vár is tárt karokkal vár. Ne hagyd ki az élményt. 

Erzsébet-kilátó
Erzsébet-kilátó

Kihagyhatatlan látnivalók Solymár közelében:

Hármashatár-hegy

Római-fürdő vízesés – Bakony

Már régóta szerepel a bakancslistádon a Bakony felfedezése? Kíváncsi vagy a Gaja-szurdok sziklái között megbújó Római-fürdő vízesésre? A Bakonynánához közel eső vízesést több kisebb vízesés alkotja, ami csodás látványt nyújt, de a közelben akár a Szerelem-, és a Vadalmás-forrás mellett is piknikezhetsz a családdal.

Római-fürdő, Bakony

LEGENDA: Ha gyerekekkel utazol, elmesélheted nekik a Savanyú Jóska-barlang történetét, a környéken rejtették el ugyanis annak idején a betyárok a kincseiket. Bár a kutatók nem találtak rá a kincsekre, de biztos lehetsz benne, hogy a gyerekeket ez nem tartja majd vissza a keresgéléstől.

Kihagyhatatlan látnivalók Bakonynána közelében:

Zirci Arborétum

Fátyol-vízesés, Szilvásvárad

Szilvásvárad az egyik legnépszerűbb hazai úti cél, a Szalajka-völgyben található Fátyol-vízesés pedig a 19 méteres magasságával kedvelt kirándulóhely. A teraszokon hömpölygő vízáradat 28 lépcsőfokon zubog keresztül. Csodás látvány, minden korosztálynak ajánljuk a megtekintését. Családi kiruccanáshoz ideális célpont. 

Szilvásvárad, Fátyol vízesés
Fátyolvízesés, Szilvásvárad

Kihagyhatatlan látnivalók Szilvásvárad közelében:

Szalajka-völgy
Szalajka-völgy

Ferde-vízesés, más néven Tündér-lépcső, Mecsek

Tudtad, hogy Magyarország legromantikusabb szurdoka a Mecsekben található? Itt találod a Ferde-vízesést, más néven Tündér-sziklát, amelyet egy könnyű, kényelmes erdei sétával elérhetsz. Az ösvényeken sétálva számos természeti kincs mellett haladsz majd el, a környék látványosságai egyértelműen bakancslistásak! 

Érdekesség! A vízesés elnevezése nem véletlen, ugyanis a kibillent mészkőréteg miatt a patak valóban ferdén csorog lefelé. 

Ferde-vízesés

Kihagyhatatlan látnivalók a Tündér-lépcső közelében:

Pécsi Állatkert

Kedvet kaptál ahhoz, hogy felkeresd az ország legszebb vízeséseit? Tervezd meg az utazást a családdal, járj utána, mit érdemes mindenképpen megnézni a környéken, és milyen kulináris élményekhez juthatsz.

A szállás.hu kínálatában pedig garantáltan megtalálod majd azt a szálláshelyet, amely ideális lesz, akár nagyobb társasággal, akár csak ketten utaztok! 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
81%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
2%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%