Romantikus kikapcsolódásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongásToplistákVárosnézések

10 romantikus hely, ha valami különlegesre vágysz hétvégén

2 perces olvasási idő

Romantikus típus vagy, és örömmel fedezel fel minden olyan helyet az országban, ahol egy kicsit romantikázhatsz? Éppen ellenkezőleg, pont olyan mérsékelten romantikus hely jár a fejedben, ahol nincsenek rózsaszirmok és hárfazene, mégis kellemes a hangulat? Ha különleges élményre vágysz, és a legkevésbé sem érdekelnek a sablonos programok, ez a 10 romantikus hely mindenképpen fel kell, hogy kerüljön a bakancslistádra!

romantikus hely

10 romantikus hely, ha valami különlegesre vágysz

1. Bor és romantika Eger szívében

Nem titok, hogy Eger minden szempontból remek úti cél, akár wellnessre, városnézésre, vagy borozásra vágytok. Ha igazán romantikus időtöltést terveztek a városban, sétáljatok el az Érsekkertbe, aminek olyan a hangulata, mint a regényekben a titkos találkahelyeknek. 

A várban sétálva elkészíthetitek életetek legjobb közös fotóját az egri panorámával, utána pedig feleleveníthetitek a legvidámabb vagy legemlékezetesebb közös sztorikat egy pohár finom egri bor társaságában. Ugye már érzitek is a testes egri borok aromáját a szátokban? 

A legjobb szállások Egerben >>

SZÁLLÁSTIPP: Imola Hotel Platán Eger ****+superior

2. Lovas élmények Hajdúszoboszló városában

A városba érkezve ne is gondolkodjatok már programban, csapjatok a lovak közé! Na igen, pontosan erre gondolunk, a Bíbor Horse lovardában ugyanis lehetőségetek nyílik a közös lovaglásra, utána pedig a Szilfákalján végigsétálva készítsetek egy fotót a #Hajdúszoboszló tábla mellett. Útközben ehettek egy kellemes kemencés egytálételt a Kemencés csárdában

Foglalj szállást Hajdúszoboszlón >>

romantikus hely
Kemencés csárda

3. Romantikus séta a Hévízi-tó körül 

Csupán néhány órára tudtok megszökni, de mindenképpen romantikáznátok? Sétáljátok körbe a Hévízi-tavat a Dr. Schulhof Vilmos sétányon a platánok, égerek és mocsári ciprusok árnyékában. Hévíz központjától csupán 1,5 km-re még akár borozhattok is egyet az egregyi borospincék egyikében. Néhány óra, friss levegő, ezer élmény – ezt ígéri Hévíz! 

A legjobb szállások Hévízen >>

Hévízi-tó

4. Wellness élményekkel vár Gyula

A Gyulai vár és a mellette fekvő csónakázótó akkor is a legromantikusabb része a városnak, ha sokak számára már sablonosnak tűnik a program. Nyugodtan piknikezzetek a vízparton, és nézzétek, ahogyan szinte percről percre más színű fény világítja meg a vizet. 

romantikus hely
Gyulai vár

Évszaktól függetlenül jó választás lesz a város, mint úti cél, de ha összekötitek a programot egy wellness hétvégével, garantáltan nem feledkeztek majd el erről a közös romantikus kikapcsolódásról. 

Gyula legjobb szállását keresed? >>

SZÁLLÁSTIPP: Komló Hotel Gyula ****

5. Balatoni panoráma és sétarepülés Zalakaros felett

Bár Zalakaros elsősorban a fantasztikus wellness lehetőségekről híres, olyan romantikus programok csábítanak még emellett a városba, amelyek szinte bele sem férnek egy hétvégébe. A Termáltó és Ökoparkban sétáljatok végig a tó déli szélénél induló tanösvényen, amely a fák között egy kacskaringós úton az erdőbe visz benneteket. Igazi felüdülés lesz a zajos hétköznapok után. 

romantikus hely
Sétarepülés a Balaton felett

A Zalakarosi-kilátóból a Kis-Balatonra, és a Balaton-felvidékre nyílik mesés kilátás, de ha igazi kuriózumra vágytok, bevállalhattok egy sétarepülést is a Balaton, Szigliget vára, vagy akár Hévíz felett. 

Foglalj szállást Zalakaroson >>

SZÁLLÁSTIPP: Hotel Karos Spa Zalakaros ****+superior

6. Állatkerti kikapcsolódás és túra Szegeden

Ha legszívesebben kéz a kézben sétálnátok órákon át, válasszátok a Szegedi Állatkertet, ahol a hatalmas fás területen több ezer állattal találkozhattok. A zsiráfok, zebrák, kezes tatuk és pápaszemes pingvinfókák csak arra várnak, hogy közelebbről is megismerjenek benneteket. Tipikus első randis romantikus hely, utána már csak egy szegedi halászlé teheti fel a koronát a nap végére. 

A legjobb romantikus program a túrázás számotokra? A Kiskunsági Nemzeti Parkban vezetett túrákon is részt vehettek! 

A legjobb szállások Szegeden >>

romantikus hely
Vezetett túra a Kiskunságban

7. Vízparti élmény és balatoni levegő Siófokon

A Balaton-partnál keresve sem találhattok romantikusabb helyszínt, ráadásul a kacsákkal, hattyúkkal és sirályokkal is pacsizhattok. Siófok nem csak a koncertekhez és a strandoláshoz jó választás, a vízparton sétálva ezer közös élmény jut majd eszetekbe régi nyaralásokról, hajózásokról és strandos palacsintákról. 

Siófoki hajóállomás

A Rózsakert rózsák nélkül is romantikus a lugasokkal, akárcsak a Jókai park, és a Millennium park a hófehér pavilonnal. A hajóállomásnál siófoki emlékérmét is készíthettek magatoknak a nap végén! 

Foglalj szállást Siófokon >>

SZÁLLÁSTIPP: Residence Hotel Balaton Siófok  ****+superior

Residence Hotel Balaton Siófok  ****+superior

8. Zenés éjszakai fürdőzés Harkányban

Ha nem vágytok másra, mint egy igazi zúzós wellness élményre, akkor irány a Harkányi Gyógyfürdő, amelynek már a bejáratánál megérzitek majd azt a tipikus illatot, ami elvezet egészen a medencékig benneteket. Gyógyvíz, élményelemek és csúszdák színesítik majd a programot, ahol biztosan nem unjátok majd meg, hogy kiázik a tenyeretek az órákig tartó pancsolástól! 

Kipróbálnátok a zenés éjszakai fürdőzést? Erre is lehetőségetek nyílik Harkányban! 

Startolj rá Harkány legjobb szállásaira >>

Harkányi Gyógyfürdő

9. Adrenalinbomba száguldás Miskolctapolcán

Ha számotokra egy romantikus hely nem egy tópartot vagy egy várat jelent, hanem inkább az adrenalinbomba élményekre szavaztok, akkor irány Miskolctapolca! A HELL Kart gokartpályán versenyezhettek akár egymás ellen is, de közösen is repeszthettek a gokartokkal, ami csak a csövön kifér! 

A Miskolctapolcai bobpályán pedig igazán romantikus élmény villanyfénynél bobozni a Barlangfürdő és a Csónakázó-tó szomszédságában. Bevállalós pároknak ez lehet a legjobb romantikus program. A romantika mindenkinek mást jelent, ne feledjétek! 

A legjobb szállások Miskolctapolcán >>

HELL Kart gokartpálya

10. Budapest, te csodás! Romantika a fővárosban

Természetesen Budapest sem hiányozhat a listánkról, hiszen a városban számtalan romantikus hely van, ami első randihoz, és visszatérő, közös romantikázásokhoz is remek célpont. 

A vízparti helyszínek közül a Feneketlen-tó, a Városligeti-tó és a Római part, a kirándulós helyek közül pedig az Erzsébet-kilátó és a Normafa egyértelműen telitalálat. Az örök kedvenc pedig egyértelműen a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol a Holnemvolt birodalom is tárt karokkal vár. 

Foglalj szállást Budapesten >>

Városligeti-tó

Most, hogy megtaláltátok a legjobb romantikus helyeket és programokat, nincs más hátra, mint megszervezni egy közös kikapcsolódást Magyarország legszebb tájain. 

A szallas.hu színes kínálatában biztosan megtaláljátok azt a romantikus szállást is, ami tökéletes megfelel majd minden elképzeléseteknek! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
20%
Imádom
Imádom
10%
Vicces
Vicces
10%
Hűha
Hűha
10%
Nem tetszik
Nem tetszik
50%