Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

10 kihagyhatatlan látnivaló a Garda-tónál

2 perces olvasási idő
Malcesine. Garda-tó

Következő utunk Olaszország legnagyobb tavához, az Alpok lábánál fekvő Garda-tóhoz vezet. Hegyek és pálmafák világa ez, ahol tavasztól őszig bódító virágillat és számtalan kulturális-, gasztro és outdoor élmény vár minket. Ha Verona felől közeledünk, szinte a semmiből tárul elénk a hatalmas víztükör látványa, a tó vizén tükröződő hegyek és dús növényzet világa számos történelmi személy, írók és költők otthonául szolgált. Tartsatok velem!

Kilátás a Garda-tónál

Arco

Rögtön egy igen aktív kikapcsolódásra invitállak Titeket, hisz a Sarca-folyó völgyében egy remek kiépített kerékpárút vár mindenkit. Ha szeretnétek igazi olasz csodás tájakat, magas hegyeket, völgyekben húzódó kisebb falvakat, almás ligeteket, farmokat látni, akkor itt a helyetek! Pár éve készült el a Sarche-Dro kerékpárút, és itt végig haladva Pietramurata, Dro és Arco igazi mediterrán hangulata szerintem elvarázsolja az ide érkező vendéget.

Torbole, Garda-tó

Torbole

A Garda- tó partján található a kis halászfalvak szinte már fogalommá váltak. Így van ez Torbole esetében is. A helyiek megélhetését továbbra is részben a halászat biztosítja, és éppen ennek köszönheti a város romantikus hangulatát, színes kis hajócskáit. Kiváló kirándulóhely lehet egy egynapos túrára, vagy ha valaki egy nagyon finomat és jót szeretne enni, itt biztos talál valami különlegességet. Emellett a kisváros főleg a szörfösök számára paradicsom, kedvező fekvése, a jó szél, itt a tó partján is nagy élményt nyújt a sport szerelmeseinek.

Malcesine, Garda-tó

Malcesine

A Garda-tó keleti partvidékének legelragadóbb, legcsodásabb települése Malcesine. A Scaligeri vár lábánál fekvő település kitűnő kirándulóhely minden korosztály számára. Az egykori etruszk település hűen őrzi a veronai és velencei hatást, ami mind építészetében, mind kultúrájában is jelen van. Csak végig kell sétálni a szűk utcákon, és betérni egy remek étterembe. Garantálom, hogy szerelmesek lesztek!

Monte Baldo

Malcesinetől nem messze, akár felvonóval, de kerékpárosan is „megmászható” a Monte Baldo. A felvonó 1752 m magasra visz fel, ahol igazi magashegyi környezet és lélegzetelállító panoráma fogad minket. Innen belátni az egész Garda-tavat. Nem véletlen hogy sok festő, fotográfus, de írók és költők kaptak itt ihletet az alkotáshoz.

Varone-vízesés

Egy igazán szűk szurdok a következő úti célunk, ami különlegessé tesz a Garda-tó környékének egyik legnagyszerűbb természeti látnivalóját, a Varone-vízesést. Vizét a Tenno-tóból eredő Magnone patak táplálja. 1874-ben még Ferenc József császár is ellátogatott ide. A legnagyobb érdekessége, hogy a vízesés vizét korábban levezették, és áramot termeltek a varonei papírgyárak üzemeltetéséhez. Kihagyhatatlan látnivaló!

Riva del Garda, Garda-tó

Riva del Garda

Riva del Garda településen talán először a vár felé venni az irányt, a Roccába. A 12. században épült vár püspöki székhely is volt, de a Habsburgok idején laktanya, ma már számos értékes festmény, középkori térkép és emlék múzeuma. A várból jól látszik az Apponale torony, ami a kikötőt őrzi, és a XIV. században épült Pretorio palota. Macskaköves tereken, keskeny, autómentes utcákon és a tóparti sétányon időzhetünk, miközben egyik történelmi emléktől a másikig sétálunk.

Sirmione csónakjai

Sirmione

Sirmione „kikönyörögte” magának a legelőkelőbb helyet a tó partján. Különleges a fekvése, hisz hosszan a vízbe nyúló félszigeten fekszik. Eddig hódoltunk az aktív sportoknak, az itáliai kultúrának, és történelemnek, de most ezen a helyen az antik világ kerül előtérbe. Egy egyedülálló történelmi emlék, egy római kori villa romjai, a Grotte di Catulló található itt. A kastély állítólag egy nagyon gazdag emberé volt az ókorban, a gazdagság a romokon is látható. A sirmione-i félsziget csúcsán van, ahova gyalog, vagy a helyi turista kisvonattal is ellátogathatunk.

Gardone Riviera

Botanikus kert, ami meghatározza a tó teljes képét, látványát, ami után haza se akartok jönni. Itt a világ legkülönbözőbb növényei gyűltek össze, egy helyen. A Vittoriale degli Italiani rezidencia, Gabriele D’Annunzio költő tulajdona volt, aki nagy szenvedéllyel gondozta, és bővítette a kertet. A költő halála előtt a villát az olasz államnak adományozta.

Gardaland

Gardaland

Olaszország legnagyobb vidámparkja a nyári szezonban éjfélig várja a szórakozni vágyó kicsiket és felnőtteket. A több mint 50-féle attrakcióval, jégszínházzal, állandó show-műsorral itt garantált a szórakozás! Hogy mennyire félelmetes egy attrakció azt színkódok jelzik, kék, zöld, és piros sorrendben, a pirosak a leginkább „adrenalindúsak”. A számos különböző intenzitású játéknak köszönhetően, kisebb és nagyobb gyerekeknek, tiniknek, és felnőtteknek is nagy élményt nyújt a Gardaland Park.

Sigurtá park

A 60 hektáros terület Olaszország egyik legszebb parkja. 1407. május 14-én, Gerolamo Nicolò Contarini megvásárolta a területet. 1941-ben került a Sigurtá család tulajdonába. Igazi oázis, a látványa lebilincselő. Viszont óriási terület, amit ha akarunk, bejárhatunk kölcsönözhető golfautóval vagy biciklivel, de kisvonattal is. A Sigurtá-kertben a mediterrán övezet pompás növényvilágának minden képviselője megtalálható: káprázatos tulipánok, íriszek, rózsák, tavirózsák és őszirózsák otthona, de található itt nagy tölgyfa, 18 virágos tó, gyógynövények kertje, és ellenállhatatlan pázsitszőnyeg. A Rózsák útja, a park közepén elhelyezkedő labirintus mind mind fantasztikus látvánnyal szolgálnak a látogatók számára.

El kell utazni, be kell szippantani a napfény ízét, élvezni a víz tükröződését az arcunkon, enni az édes gyümölcsökből, sétálni a végtelen szőlődűlők között. Dolce far niente – egy kis édes semmitevés. Meg kell tapasztalni az olaszok életigenlését. Például a Garda-tónál.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
58%
Imádom
Imádom
37%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
5%