Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakáció

5 ok, amiért érdemes télen Barcelonába utazni

1 perces olvasási idő
Casa Batlló

Barcelona az a város, amit egyszerűen nem tudok megunni. Ha nyáron utazom, elsősorban a homokos tengerpartot veszem célba, tavasszal és ősszel inkább a városnézésé a főszerep. És mit lehet csinálni a katalán városban télen?

Tengerpart Barcelonában

Szerencsére Barcelonában nem jellemző a klasszikus téli, zord időjárás, a mai előrejelzések szerint például december 25-én 18 fok lesz a városban. Ha a tengerben ilyenkor már nem is ajánlott megmártózni, azért bőven akad program és látnivaló Barcelonában év végén is.

Lehetetlen minden nevezetességet felsorolni és nem is célom, de mutatok öt (kedvenc) helyet, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell, ha Barcelonában jár.

La Sagrada Familia

Barcelona első számú látnivalója, a Szent Család temploma már kívülről is lenyűgöző látványt nyújt és ez az érzés csak fokozódik, ha belülről is megszemléljük Gaudí alkotását.

Sagrada Familia épülete Barcelonában

A spanyol művész élete fő művének tekintette, 40 évet dolgozott rajta és itt is temették el, miután 73 éves korában elütötte egy villamos. A bazilika az organikus építészet mintájának számít, de sorolják a szecesszióhoz, és a kubizmushoz is. Érdemes körüljárni és minden irányból megcsodálni a bazilikát, de ajánlott felmenni az egyik tornyába is, lenyűgöző látványban lehet részünk.

TIPP: Akár órákig is tarthat a bejutás és sorban állás, ezért tanácsos előre jegyet foglalni. Online vásárolva a belépő 2017-ben 15 Euró, a helyszínen 18 Euró.

Güell Park

Güell Park, Barcelona

Az 1900 és 1914 között épült parkot Antoni Gaudí eredetileg egy modern „luxuslakóparknak” szánta, távol a belváros akkori gyárainak füstjétől. A park nem valósult meg és végül maga Gaudí költözött ide családjával, házában jelenleg a Gaudí-múzeum működik. Az épületek, a sétányok és a lépcsők egy különleges fantáziavilágba röpítenek. Kihagyhatatlan élmény!

A park jelenleg átalakítás alatt áll, az aktuális állapotról tájékozódni a www.parkguell.cat/en/ oldalon lehet.

2017-ben a belépő 8 Euró, online vásárolva 7 Euró.

La Boqueria Piac

A Rambla sétálóutcáján legalább egyszer (de inkább többször) muszáj végigsétálni a barcelonai városnézés alatt és ha már ott vagytok, a Ramblából nyíló La Boqueria Piac is kihagyhatatlan látnivaló.

Óriási kínálat tengeri herkentyűkből (is) a La Boqueria piacon

A piacon minden nap friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, halat vehetünk, ezenkívül tapas, és frissen facsart gyümölcslevek is kaphatók itt, elérhető áron. Európa egyik legjobb, leghangulatosabb piacának tartják, mindenki döntse el maga, hogy igaz-e. Vigyázat, a csarnok vasárnaponként zárva tart!

 

Montjuic

A 185 méter magas, kikötőre néző Montjuic domb számos látványosságot kínál, érdemes megmászni!

Kilátás a Montjuic tetejéről

Itt található a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum (MNAC), a Poble Espanyol (spanyol falu skanzen). A dombon épült fel az 1992-es olimpiai stadion és olimpiai falu, a stadion közelében található Ja ardí Botànic botanikus kert, több mint 2000 növényfajjal és a Jardins de Mossèn Costa i Llobera, ahol több száz különböző kaktuszfaj él. A hegy csúcsán áll a Castell de Montjuic hatalmas, 18. századi erődítménye, amelynek várfaláról csodás kilátás nyílik a városra és a kikötőre. És hogy miként juthatunk fel a Montjuicra? A sportosak sétálhatnak, a kényelmesebbek a helyi buszjáratokat is igénybe vehetik, aki viszont extrém élményre vágyik, ne hagyja ki a régi kikötőből induló libegőt!

 

Casa Batlló

Casa Batlló

A két híres Gaudí épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián található. A Passeig de Gracia 43 alatt áll a Casa Batlló szecessziós háza, amely 1904-1906 között épült Gaudí és Josep Maria Jujol tervezésében. A sugárút már önmagában is elég látnivalót kínál, hiszen elegáns üzletek, éttermek és kávézók sorakoznak is, és tovább emeli a fényét Gaudí színes és átlagosnak egyáltalán mondható alkotása.

***

A lista nem teljes, napestig lehetne folytatni (és fogom is). Ti mivel egészítenétek ki? Nektek mi a kedvenc látnivalótok Barcelonában?

(fotók: shutterstock, pixabay)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%