Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

5 wellnesshotel, ahonnan jót lehet túrázni

1 perces olvasási idő
Hunguest Grandhotel Galya Galyatető****

Összeszedtem egy ötös listát olyan wellnesshotelekből, amit szívesen megnéznék, mert jó helyen vannak a túrázáshoz, és az ilyen szálláshelyeknek vannak más előnyei is.

 

A wellness szállások egészséges életmódot támogató szolgáltatásokat nyújtanak, és túrázás után jól jönne egy fáradt izmokat nyugtató masszázs, esetleg valami vizes program, hogy átmozgassa a karokat, lábakat. Az se hátrány, hogy a hotelekben az egészséges reggelit, ebédet, vacsorát odarakják a vendég elé, és nem kell az erdőben levadászni a mamutot. Vagyis elmenni vízért, elővenni a kaját, meggyújtani a gázfőzőt, aztán jó esetben fél órán belül lesz valami étel.

Lillafüredi Hunguest Hotel Palota

A négycsillagos lillafüredi Palotaszálló Miskolctól nem messze, a Bükkben található. Régen jártam arra párszor, mindig is érdekelt, milyen lenne egy ilyen kastélyban aludni.

A szállóból kiváló kilátás nyílik a Hámori-tóra és a Szinva-patak völgyére. A wellness szolgáltatások közül szívesen kipróbálnám a gőzfürdőt és a masszázst. Túrázás szempontjából nagyon jó helyen található a hotel, sokfelé elindulhatunk innen.

Galyatetői Hunguest Grandhotel Galya****

A Mátrában található Galyatető 957 méter magas, és ezen a hegyen található ez a szálloda. Az épület 1939-ben épült, illeszkedik ebbe a hegyi környezetbe.

A hotel az aktív pihenéshez nyújt szolgáltatásokat, éjszakai fáklyás túrákat szerveznek, és íjászkodni is lehet. Télen síelési lehetőség is van. A wellness részlegen vannak vizes programok, masszázs, szaunák.

Kóspallagi Szent Orbán Erdei Wellness Hotel

A Börzsöny közepén található ez a szálláshely, Kóspallagtól 6 km-re. A farönképület kitűnően illeszkedik a tájba.

A turistautak könnyen elérhetők, különböző nehézségű túrákat lehet tervezni. A wellness részlegen jakuzzi, szauna, gőzkabin várja a fáradt túrázókat. Nyáron szabadtéri strandon lehet lazítani, és gyönyörködni a börzsönyi tájban.

Őszi kirándulóhelyet keresel Budapest környékén? Irány a Börzsöny és a Dunakanyar! >>

Visegrádi Silvanus Konferencia és Sport Hotel****

A hotel Visegrád felett található, nem messze a fellegvártól. Elhelyezkedésének köszönhetően páratlan panoráma nyílik a Dunakanyarra.

Visegrádról könnyen elérhető Dömös és a Rám-szakadék, valamint a Prédikálószék csúcsa a kilátóval. A hotel széleskörű wellness szolgáltatásokat nyújt, többféle masszázsból, kozmetikai kezelésből lehet választani. Mivel Visegrád, Szentendre is közel van, városnézésekhez is jó kiindulópont.

Hotel Lövér Sopron***+superior

A hotel a Soproni Természetvédelmi Terület közepén található. Szubalpin klímájával tökéletes hely a sportolásra, túrázásra.

Wellness szolgáltatásokból nagy választék akad, medence, pezsgőfürdők, szaunák, masszázs, fitnesz terem várja az egészséges életmód kedvelőit. A hotel szervez erdei és városi sétákat.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki az aktív testmozgást össze akarja kapcsolni igazán pihentető dolgokkal, és ha éppen nincs kedv túrázni, akkor is akadnak érdekes programok.

Még több wellnesshotel, ha pihenni szeretnél >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%