CsobbanóhelyekBarátokkalBudapest és környékeCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplisták

5+1 kenutúra a Dunakanyarban – Büfékkel, strandokkal, sütögetéssel (+ szállástippek)

1 perces olvasási idő

Vadregényes szakaszokkal, dunai panorámával és remek strandokkal ajándékozza meg a Dunakanyar azokat, akik evezős programot terveznek a térségben. Készen állsz a vízi kalandra? Mutatjuk, melyik az az 5+1 kenutúra a Dunakanyarban, ahol emlékezetessé teheted az idei nyarat. 

5+1 kenutúra a Dunakanyarban

Az alábbi útvonalakon minden korosztály megtalálhatja a számára szimpatikus távot. Kenut és kajakot több helyen is bérelhetünk a Dunakanyarban, pl. Nagymaroson, Szobon, Verőcén, Visegrádon, Dunabogdányban és Leányfalun is. 

Fontos tudni, hogy a megfelelő vízi biztonság eléréséhez a mentőmellény viselése kötelező!

Hasznos kiegészítők a kenutúrához

  • vízbiztos táska
  • könnyű, sportos öltözet szükséges
  • váltás ruha
  • jól szellőző esőkabát
  • túraszandál vagy vízi cipő 
  • szúnyogriasztó
  • naptej
  • napszemüveg
  • könnyen száradó sapka

Kenutúra Esztergomtól Visegrádig

Bár autóval hamar meg lehet tenni az utat, valójában egy Esztergom – Visegrád kenutúra elég fárasztó, ám annál szebb nappal ajándékoz meg. 

Top szállások Visegrádon >>

A 24 km-es túra erőssége, hogy evezés közben megnézhetjük az esztergomi bazilika, a Helemba-sziget, a Hideglelős-kereszt, a Remete-barlang és a visegrádi Fellegvár eddig kevésbé ismert arcát.

Akárki ül majd velünk egy csónakban, ez a kenutúra a Dunakanyarban még sokáig a toplistás nyári programok között marad. A csoportos kenutúrák nagy előnye, hogy evezés közben még a hangulat is fergeteges, érdemes ezért szervezett eseményekre is nevezni. 

Programtippek Visegrádon >>

Szállástipp: Aquamarina Hotel Visegrád

Evezz Zebegényből Verőcére!

A kb. 15 km-es kenutúra útvonalán a Dunán ringatózva ismerhetjük meg Zebegény, Nagymaros és Verőce legszebb részeit. 

Szállástippek Zebegényben >>

Az egynapos túrát gyerekekkel is ajánljuk, a táv nem hosszú és mivel völgymenetben haladunk, nem is megerőltető. 

Nagymaroson érdemes kikötni egy időre, hogy megkóstoljuk a legjobb helyi hamburgert, ráadásul a parton modern játszótér várja a csemetéket. Verőce strandjánál szintén több büfé és a híres Ybl Miklós támfal vár. 

Látnivalók Verőce környékén >>

Szállástipp: Garden Cottage Zebegény

Mit szólsz egy Szentendrei-sziget körúthoz?

Bármennyire is csalóka, ez a kenutúra a Dunakanyarban nem csak annyi, hogy körbe evezzük gyorsan a szigetet, és már készen is vagyunk. Valójában a Szentendrei-sziget igen nagy, ezért az evezés biztosan egész napos elfoglaltság lesz.

Szállástippek Kisorosziban >>

A szigeten több helyen is ki lehet kötni, de talán leginkább a Kisoroszi Szigetcsúcson, a surányi és a horányi strandon érdemes. 

A strand és a büfék kínálata biztosan marasztal majd egy kicsit, nem beszélve a sziget kevésbé zsúfolt részeinek vadregényes hangulatáról

Programok a környéken >>

Szállástipp: Greenfield Apartman Kisoroszi

Irány Visegrád, csorogj le Szentendréig!

A Szentendre Duna-ágon haladva biztonságos környezetben evezhetünk Magyarország talán legszebb folyószakaszán. Útközben integethetünk a visegrádi Fellegvárnak és a Salamon-toronynak, miközben a vízen ringatózva élvezhetjük a Duna, a Pilis és a Börzsöny látképét

Top szállások Szentendrén >>

Érdemes kikötni egy kis időre Dunabogdány strandján, hogy aztán folytathassuk az utunkat a hangulatos, kisebb forgalmú, keskeny ágon

Elhaladunk Tahitótfalu, Leányfalu, majd néhány kilométer múlva a Pap-sziget mellett, míg végül megérkezünk Szentendre strandjához. A táv, amit megtettünk, 24 km, közepesen nehéz kenutúra a Dunakanyarban. 

Programok és látnivalók Szentendrén >>

Szállástipp: Flower Home Apartman Szentendre

Egynapos vízitúra az Ipolyon

Ipoly Szlovákia és Magyarország határfolyójaként ismert, kevésbé zsúfolt vízitúra helyszín. A Börzsöny mögött kanyargó keskeny folyó vadregényes világa azonnal megszeretteti magát velünk. 

Foglalj szállást a környéken >>

Az Ipolytölgyes és Szob közti 22 kilométeres szakasz nagyon biztonságos, mert a keskeny Ipoly nem hajózható a sok kanyarulat, sziget, a sűrű növényzet, valamint a kavicszátonyok miatt.

Az evezős túra végén csak hab a tortán, hogy az Ipoly és a Duna torkolatánál meg is mártózhatunk a folyóban.

Közeli programok és látnivalók >>

Szállástipp: Erdei Vendégház Márianosztra

Evezős nap Nagymaros – Kisoroszi-Szigetcsúcs partjainál

Aki nem szokott hozzá az evezős programokhoz, annak ideális választás egy Nagymaros – Kisoroszi Szigetcsúcs kenutúra a Dunakanyarban. 

Ez a táv nemigen nevezhető túrának, hiszen roppant kis távolságról van szó, az élmény attól még önmagáért beszél. Akár 5-6 éves gyerekekkel is ajánljuk a táv rövidsége miatt.

Top szállások Nagymaroson >>

Erre az útra érdemes magunkkal hozni néhány plédet, szendvicset és akár labdát is, mert az evezést összeköthetjük egy egész napos pihenéssel, falatozgatással a szigeten. 

Bár Kisorosziban nincs hivatalos szabadstrand, a Szigetcsúcs sütögetéshez, olvasáshoz és a teljes feltöltődéshez tökéletes helyszín. 

Programot tervezel a közelben? >>

Szállástipp: Vadmaros Vendégház Nagymaros

Megtetszett valamelyik kenutúra a Dunakanyarban? Szervezz össze egy vidám csapatot és foglaljatok a Szallas.hu felületén szállást közösen >>

Pazar vízparti sétányok a Dunakanyarban >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
114 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Nyári vakáció

    TOP szállások és programok a VeszprémFest idejére

    3 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Top 10 biciklitúra a Dunakanyarban, minden korosztálynak (+szállástipp)

    2 perces olvasási idő
    Balcsi

    Gyerekbarát nyaralás a Balatonnál – TOP 8 hotel családoknak az északi és a déli parton

    1 perces olvasási idő