Tippek utazáshoz

6 utazási applikáció, melyet telepítened kell belföldi utazásodhoz

1 perces olvasási idő

A baráti, és a családi kikapcsolódáshoz egyaránt nagy segítségedre lehet néhány weboldal és utazási alkalmazás, amelyek megkönnyítik az olcsó utazásra, és felejthetetlen kalandokra vágyók életét. Máris mutatjuk, melyik az a 6 utazási applikáció, melyet telepítened kell belföldi utazásodhoz!

Miben segíthetnek az utazási alkalmazások? 

Míg régebben körbeültük a térképet, és úgy böngésztük a kirándulásokhoz, kiruccanásokhoz kiszemelt úti célokat, addig ma már sokkal inkább a telefonunk segítségével gyűjtünk ötleteket. 

6 utazási applikáció, melyet telepítened kell belföldi utazásodhoz
6 utazási applikáció, melyet telepítened kell belföldi utazásodhoz

Miben lehetnek segítségedre ezek az alkalmazások? 

  • Lecsaphatsz a kedvezményes utazási lehetőségekre, lényegesen olcsóbb jegyekre
  • Rábukkanhatsz azokra az éttermekre, amelyek jutányos áron fantasztikus gasztorélményeket tartogatnak számodra
  • Navigálhatnak városnézés közben
  • Megtudhatod, mit érdemes megnézni útközben
  • Remek fotókat készíthetsz
  • Bezsebelheted a legszebb panorámatippeket
  • Tanácsokat kaphatsz, merre érdemes gyerekekkel, kutyával, macskával, aranyhallal utazni

Hasznos appok utazáshoz – Keress rájuk még ma! 

1. MAPS.ME – Offline térképek, navigáció és útmutató

Az utazási applikációk között az egyik legnépszerűbb app, mert gyors, részletes és offline térképeket is használhatsz, lépésről-lépésre navigációval. Használhatod vezetéshez, gyalogláshoz és biciklizéshez, ráadásul olyan útirányokat mutat érdekes helyekhez (POI – points of interest), és túraútvonalakhoz, amelyek más térképekről hiányoznak. Az alkalmazás mutatja, hogy emelkedő vagy lejtő következik-e útközben, illetve keresgélhetsz étterem, kávézó, turista látványosságok, hotel, ATM és tömegközlekedés kategóriában is. 

Keresgélj a Dunakanyar legjobb szálláshelyei között >>

2. Google Photos

Az alkalmazás segítségével korlátlan mennyiségű fotót és videót menthetsz ingyenesen, amelyeket aztán telefonról, táblagépről és számítógépről is elérsz a photos.google.com oldalon. A fotókat a rajtuk lévő helyek és dolgok alapján rendszerezi az alkalmazás, nincs szükség címkézésre sem. A fotókat akár egyetlen koppintással eltávolíthatod az eszköz tárhelyéről, a megosztott albumokkal pedig összegyűjtheted barátaid és családtagjaid fotóit. 

6 utazási applikáció, melyet telepítened kell belföldi utazásodhoz

3. Money Manager

A Money Manager a személyes pénzügyek kezelését ugyanolyan egyszerűvé teszi, mint az élmények gyűjtését! Könnyedén rögzítheted pénzügyi tranzakcióidat, áttekintheted a napi, heti és havi pénzügyi adataidat, de nagy segítségedre lesz a kiadáskövető és költségvetési tervező is. Az alkalmazáson belül nincsenek hirdetések. 

4. Google Maps Go

Az alkalmazás részletes, hangvezérelt GPS-navigációt biztosít, és akkor is használhatod, ha a telefonod kevés memóriával rendelkezik. A navigációt vezetéshez, gyalogláshoz, kerékpározáshoz és motorkerékpározáshoz is használhatod, az útvonal pedig tárolásra kerül, hogy folyamatos navigációt kapj még akkor is, ha megszűnik a hálózati kapcsolat.

5. Országos Kéktúra

Az ingyenes és reklámmentes alkalmazás az egyik legjobb túra applikáció. Nagy kedvenced lesz, ha szeretsz túrázni, és szívesen végigjárnád az Országos Kéktúra útvonalait. Segít megtalálni az OKT pecséthelyeket leírásokkal, fényképekkel, címmel és GPS koordinátákkal. Az alkalmazás a szintkülönbség kiszámolásában is segítséget nyújt túrázás közben, valamint nyilvántarthatod benne azokat a túraútvonalakat, amelyeket teljesítettél már, és amelyek még hátravannak. 

Szállások Galyatető közelében >>

6. Szallas.hu app

A Szallas.hu app az utazási applikációk között igazi színfolt. Rengeteg szállás közül választhatsz, rászűrhetsz az igényeidnek megfelelően a szálláshelyekre, és lefoglalhatod a pihenést úgy, hogy akár a villamoson tartasz hazafelé egy nehéz nap után. Szűrj rá bátran a wellness szálláshelyekre, ár alapján, szállástípusra, ellátás típusra, fizetőeszközre, keresd az akciós szállásokat, és használd a térképes keresést. A kiválasztott szálláshoz térképes navigáció segít odatalálni. 

Reméljük, meghoztuk a kedvet ahhoz, hogy mielőtt telepakolnád a csomagtartót bőröndökkel, megtervezd a legjobb városnéző appok segítségével a legizgalmasabb útvonalakat. Kis hazánkban is számos elképesztő látnivaló és program vár, ideje fejest ugrani az élményekbe!

Ha szállást keresnél egy többnapos kikapcsolódáshoz, a szállás.hu kínálatában garantáltan rátalálsz a számodra tökéletes vendégházra, hotelre, vagy akár erdei kunyhóra!

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%