Téli tájolóCsaládi kiruccanás

7 mesébe illő karácsonyi program, amit imádni fogsz idén télen!

1 perces olvasási idő
Advent a Vörösmarty téren

Karácsony táján mindannyian gyerekek lehetünk, ha csak néhány hétre is. Ilyenkor egy Mikulás vonat, egy mézeskalácssütő kihívás és egy ünnepi kastély még azok számára is páratlanul izgalmas, akik az unalmas hétköznapokon biztosan nem pattannának fel egy Rénszarvas Expresszre.

Összegyűjtöttük a legizgalmasabb ünnepi programokat az idei adventre!

M2 Mikulás Expressz

Felnőttek, gyerekek, Mikulás-rajongók! Eljött az idő, hogy felpattanjatok az M2 Mikulás Expressz járatra, amely a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba szállít benneteket! December 7-én, 8-án és 9-én a Mikulás mellett Kovácsovics Fruzsina és zenekara, Süsü a sárkány, és a Tévé Maci várja a gyerekeket, akik egy óriási színező táblára is rajzolhatnak! Az pedig már csak hab a tortán, hogy kipróbálhatják, milyen a Hetedhét kaland híradósának lenni. Ez ám a kaland!

Minden időpont és hasznos információ elérhető ITT

Rénszarvas Expressz

December 2-án és 9-én Rénszarvas Expressz járatok közlekednek a Királyréti Erdei Vasút vonalán. A vonatok a megszokott menetrend szerint közlekednek, előzetes regisztráció nem szükséges, a jegyekre felárat nem kell fizetni. A nap folyamán az összes vonaton jön a Mikulás és a gyerekeknek szaloncukrot osztogat. Tehát: nincs más teendőtök, irány Királyrét! Felnőttek és gyerekek számára is élmény lesz a program!

Menetrend és információ ITT elérhető.

Mikulásjárat és Ünnepi vonatozás a Mátra és Bükk erdeiben

Karácsony és újév közötti időszakban (12.27. és 12.31. között) egy hangulatos ünnepi vonatozás során megcsodálhatjátok, hogy milyen izgalmakat rejt a téli erdő. Talán nem a december a legideálisabb hónap egy kellemes vonatozáshoz, de a karácsony- és vonatimádóknak egyenesen kötelező a részvétel a Mátravasút és a Szilvásváradi Erdei Vasút járatain! A Mátra és a Bükk ebben a hűvös időben sem okozhat csalódást! Minden időpont és hasznos információ elérhető ITT

A Mikulás természetesen a Mikulásjáraton is utazik majd Mátravasúton, Felsőtárkányban, és Szilvásváradon, feltehetőleg december 7-9. között. A vonatok indulásának időpontja még nem végleges, részletes információt ITT találtok.

Szállások a Mátrában >>

Sisi karácsonya – séta a Várkert Bazárban

Decemberben négy héten át, minden szombaton és vasárnap tematikus sétákon és előadásokon vehettek részt a Várkert Bazárban. A túra során megismerhetitek az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazár múltját és jelenét, és Sissi magyar karácsonyainak történetét.

Várkert Bazár

A szakképzett idegenvezetésnek köszönhetően bebarangolhatjátok az épület kevésbé ismert részét, amely a nagyközönség számára eddig nem volt látogatható.

A túra témái:

  • Ybl, az építészlegenda;
  • Sisi, Magyarország szerelmese;
  • A főváros ékszerdoboza

Minden időpont és hasznos információ elérhető ITT

Adventi Kastélynapok Gödöllőn

Ez az igazi karácsonyi program minden korosztály számára felejthetetlenné teszi az adventi készülődést. A Gödöllői Királyi Kastély ünnepi díszbe öltözik december 15-én és 16-án, és elképesztően színes programkínálattal csalogatja a kíváncsi érdeklődőket. A régimódi, meghitt karácsonyokat idézi majd a kézműves vásár, az ajándékkészítés, de természetesen a legkisebbek számára interaktív meseelőadások is lesznek.

Gödöllői kastély télen

Ha lemaradtok az Adventi Kastélynapokon, ne essetek kétségbe, ugyanis december 28-án is tartogat számotokra meglepetést a kastély. Erzsébet királyné karácsonyán megtudhatjátok, hogyan ünnepelték a karácsonyt a királyi család tagjai. A rejtvényfejtés mellett lesz tánctanulás, mesejáték és tárlatvezetés is, illetve ha jelképesen is, de találkozhattok Erzsébet királynéval!

Részletes program ITT elérhető.

A legjobb gödöllői szállásokat itt találod >>

Mézeskalácsváros a Bálnában

2018. december 22. és 2019. február 23. között érdemes felkeresni az ország egyik legcsodálatosabb karácsonyi kihívását. Ez a Mézeskalácsváros.

A Bálnában megnézhetitek Magyarország legnagyobb mézeskalács szobrát, melynek építésében bárki részt vehet, aki elfogadja a karácsonyi társasjáték szabályait. Készítsetek ti is mézeskalács házat, vagy csak lessétek meg, milyen elképesztően kreatív munka egy-egy szépen díszített házacska megkomponálása.

Ez a program kihagyhatatlan, és nagyon értékes fénypontja lehet a hosszú, unalmas téli hónapoknak. Imádni fogjátok!

Részletek ITT elérhetőek.

Fényvillamos Budapesten

Ha láttatok már Fényvillamost Budapesten, akkor tudjátok, milyen szép látvány a téli éjszakában. A villamosok 2018-ban a tavalyi évhez hasonlóan a 2-es villamos mellett a 41, 42, 50, 19, 49, 14, 56, 59, 47, 69 és a 4-6 vonalán közlekednek. Normál jeggyel és bérlettel utazhattok rajtuk.

A karácsonyi időszak alatt közlekedő fényvillamosokon 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít. Sőt, az utastér is ünnepi díszbe öltözik. Mesésen hangzik, nem igaz?

A menetrendet ITT lehet majd naponta követni.

A listának természetesen soha nincs vége. Nap, mint nap egyre több színes karácsonyi esemény sétál szembe velünk. Járjatok nyitott szemmel, és ne mondjatok nemet ezekre az adventi programokra. Nagy kalandban lesz részetek!

Több napot is eltöltenél Budapesten? Itt tudsz válogatni a szállások közül >>

(fotók: shutterstock)

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő