Családi kiruccanásBudapest és környékeProgramok hétvégére

Színes léggömbvilág Budapesten – Irány a Lufiland

1 perces olvasási idő

Van egy hely Budapesten, ami több annál, hogy levegőnek nézd! A BOK csarnokban található Lufilandben egy nap alatt bejárhatod a világot anélkül, hogy kitennéd a lábad Budapestről! Lépj be a határtalan kreativitás színes világába, és barangold körbe a Föld világhírű építményeinek és ikonikus állatainak lufiból megformázott másait!

Félmillió lufi négyezer négyzetméteren

2024-ben egy igazi szuperprodukció érkezett az országba. Az augusztus 18-ig látogatható Lufiland egy holland művész, Guido Verhoef világhírű lufimester képzeletének szüleménye, aki a Föld ikonikus épületeit és látványosságiat lufiba öntve szerette volna megmutatni a nagyközönségnek. A holland művész nagyszabású elképzelése számos profi lufidizájner, valamint 150 önkéntes segítségével valósulhatott meg egy gigantikus kiállítás keretei között a budapesti BOK csarnokban.

Színes léggömbvilág Budapesten - Irány a Lufiland
Lufiland, Budapest

A négyezer négyzetméternyi kiállításon olyan kultikus épületeket fedezhetsz fel környezetbarát, lebomló lufiból felépítve, mint az Eiffel-torony, az amerikai Szabadság-szobor, a pisai ferde torony vagy akár a budapesti Lánchíd. 

A hely a család apraja-nagyjának élvezetes programot ígér. Az egyes földrészeket izgalmas labirintusokon keresztül közelíthetitek meg, amit a gyerekek biztosan imádni fognak. Ahogyan az úgynevezett „fun zone”-t is, ahol a legkisebbek hatalmas játékarénában óriási lufikkal labdázhatnak, vagy az animátorok segítségével különböző figurákat hajtogathatnak luftballonból. De a labdamedence vagy a lufifalon hagyott búcsúüzenet is nagy buli lehet számukra.

Színes léggömbvilág Budapesten - Irány a Lufiland

És hogy még több kalandban lehessen részetek, az út elején egy útlevelet is kapni fogtok, benne térképekkel és rövid információkkal a kiállítás látványosságairól, így az élmény mellett egy kis plusz tudásra is szert tehettek. Ha pedig összegyűjtitek az egyes állomásokon a pecséteket, akkor akár egy ajándék lufival is gazdagabbak lehettek.

TIPP: a kiállításra érdemes pulóverrel is készülni, hiszen a lufik miatt a csarnok hőmérsékletét hűvösebben tartják.

A csodavilágba érdemes előre megváltani a jegyeteket, mert a nyári hónapokban sokan keresik fel. A sávos belépés segíti a gyerekekkel való gördülékeny bejutást, de a kiállításon annyi időt tölthettek, amennyit csak szeretnétek.

Színes léggömbvilág Budapesten - Irány a Lufiland

Ha megcsodálnátok a földkerekség világhírű építményeinek lufiból felépített másait, akkor induljatok Budapestre! A kiruccanáshoz íme néhány csodaszép, fővárosi szállás:

1. Impulso Fashion Hotel Budapest ****

A Budapest belvárosában található vadonatúj Impulso Fashion Hotel tágas, jól felszerelt szobáiban közel lesztek minden látnivalóhoz.

2. Lion’s Garden Hotel Budapest ****

A Városliget, a Hősök tere és Andrássy út is egy könnyű sétával elérhető a Lion’s Garden elegáns és ízléses hotel szobáiból. Kellemes wellnessrészleg és hangulatos kerthelyiség is gondoskodik a zavartalan pihenésről.

3. Marmara Hotel Budapest ****

Az egzotikus kelet varázslatos világába csöppenhettek bele, ha a főváros szívében található Hotel Marmara 98 szobájának valamelyikébe foglaltok szállást.

4. Vagabond Corvin Apartment Budapest

Modern bútorokkal, hangulatosan berendezett, légkondicionált, napfényes apartmanokkal, terasszal és kertre néző kilátással várja vendégeit Budapest szívében a Vagabond Corvin.

5. Trendy Deluxe Apartments Budapest

Letisztult, elegáns egy- illetve háromszobás apartmanokból indulhattok a város felfedezésére, ha a Trendy Deluxe belvárosi apartmanjaiban foglaltok szállást.

6. Camille Apartmanhouse Budapest

Budán egy négyszintes épületben 17 bájosan berendezett lakóegység közül választhattok szállást a Camille Apartmanhouseban.

Nyári programok Budapesten kicsiknek és nagyoknak >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%