Budapest és környékeBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásVárosnézések

A főváros nyáron sokkal szabadabb – Nyári programok Budapesten kicsiknek és nagyoknak

1 perces olvasási idő

Most, hogy itt a nyár, végre teret kapnak (szó szerint) a szabadtéri programok is! Ha szeretnétek a főváros szabadabb arcát megismerni kinti sétákkal, fesztiválokkal, hajózással, akkor íme a kedvenc nyári programjaink Budapesten, amit nem érdemes kihagyni!

A legjobb nyári programok Budapesten

Városnéző hajókázás borkóstolóval

Ha kettesben vágytok egy romantikus, nyári programra, ez klassz választás! Kellemes nyári szellőben, a Duna habjait szelve gyönyörködhettek a város legszebb látnivalóiban, miközben finom nedűket kóstolhattok. Több alkalommal is sor kerül a programra, a ti dolgotok csak annyi, hogy válasszatok egy dátumot. A sétahajózás körülbelül másfél órát vesz igénybe.

Budapest nyáron sokkal szabadabb – Programok kicsiknek és nagyoknak
Hajókázás a Dunán

Városnéző hajókirándulás Budapest szívében >>

Vagabond SOHO Apartman Budapest

Városmajori nyári fesztivál

Ez tipikusan az a program Budapesten, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt nyújt érdekes és szórakoztató előadást, legyen az Halász Judit koncertje vagy épp Kovács András Péter fellépése. Több, mint 70 produkcióval várnak, a gyerekprogramoktól és filmvetítésektől kezdve a látványos táncelőadásokon át a prózai előadásig. Az ősfás park tökéletes helyszín egy nyári, szabadtéri lazuláshoz.

  • Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad
  • Dátum: 2023. júniustól szeptemberig
Budapest nyáron sokkal szabadabb – Programok kicsiknek és nagyoknak
Városliget nyári fesztivál

Green Garden Plus Apartman Budapest

Margitszigeti nyári fesztivál

Minden hétvégén valamilyen izgalmas programmal kecsegtet a Margitsziget; a világsztároktól kezdve a hazai előadókig idén is sok mindenki megfordul a színpadon. Lesznek koncertek, filmvetítések, balettelőadások, meg még sok más nyalánkság. Ha pedig inkább a nyüzsgés perifériáján lazítanátok, akkor piknikezzetek egyet a fűben, sétáljatok el a sziget végén megbújó japánkertbe, vagy nézzétek meg a népszerű zenélő szökőkutat

Budapest nyáron sokkal szabadabb – Programok kicsiknek és nagyoknak
Margitszigeti nyári fesztivál

Simon Apartman Budapest

Gourmet Fesztivál

Ha szeretitek a hasatokat, irány az egyik legnagyobb hazai gasztro-fesztivál! A gasztronómiai programok és kiállítások mellett természetesen lesznek kóstolók is, mégpedig a legjobb séfek, borászok, cukrászok, sör- és pálinkafőzők kínálatából. Inspirálódjatok új receptekkel, élvezzétek az ízeket és a szabadtéri nyüzsgést, találkozzatok sztárséfekkel! A belépőt online tudjátok megvásárolni.

  • Helyszín: Millenáris park
  • Dátum: 2023. június 2-4.
Budapest nyáron sokkal szabadabb – Programok kicsiknek és nagyoknak
Millenáris park

The Pearl of Buda Apartman Budapest

Múzeumok Éjszakája

Ha nyár, akkor múzeumok éjszakája, aminek egyedi hangulatát egyszer mindenkinek érdemes megtapasztalnia. Rendhagyó tárlatvezetések, különleges kiállítások és izgalmas éjszakai kalandok várnak, de a pontos részletekre csak később derül fény.

Dátum: 2023. június 24.

Budapest nyáron sokkal szabadabb – Programok kicsiknek és nagyoknak
A Magyar Nemzeti Múzeum biztosan részt vesz a Múzeumok Éjszakáján

Feketerigó Apartman Budapest

Ha egy kiállításra mész el idén, ez legyen az – Salvador Dalí Budapesten >>

Nyárindító családi nap a Várkert Bazárban

Kezdjétek a nyarat egy gyerekbarát kavalkáddal Budapest egyik legszebb részén! A családi napon sokszínű programokkal szórakoztatják a kölyköket, úgy mint interaktív játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, sőt, baba-mama jóga is lesz. A belépés regisztrációhoz kötött.

Dátum: 2023. június 11.

Akácia Apartman Budapest

SUP Fesztivál a Dunán

Biztosan láttatok már olyan víz- és sportrajongókat, akik állva eveznek – ez lenne a SUP, vagyis a standing up paddle. Ha az aktív kikapcsolódás vonz és vágytok valami extrémre, csatlakozzatok és vegyetek részt egy jó hangulatú evezésen, ahol a város ikonikus látnivalóit is új szemszögből láthatjátok meg, miközben keresztüleveztek Budapesten!

Dátum: 2023. június. 17. 

Budapest nyáron sokkal szabadabb – Programok kicsiknek és nagyoknak
SUP: egyre népszerűbb sport

Trendy Deluxe Apartments Budapest

Kalandok a Bókay-kertben

A Bókay Kalandpark Budapest legnagyobb kalandparkja, ahol a felnőttek számára éppúgy elrepül az idő, mint a gyerkőcöknek. Mellesleg az egész Bókay-kert remek hely családi kiruccanáshoz, mivel rengeteg sportlehetőséggel várnak, van például tenisz-, gördeszka- és focipálya, strand, játszótér, valamint nyáron szabadtéri filmvetítéseknek is otthont ad. 

Bókay Kalandpark

Aquaworld Resort Budapest

További szabadtéri programok Budapesten a nyárra, ha kifogytatok az ötletekből: 

Mókaliget – Íme Budapest első mókus- és madárparkja >>

Ezek a programok Budapesten csupán ízelítőül szolgálnak, rengeteg lehetőség vár még! Fedezzétek fel a fővárost nyáron is, a szállásra pedig ne legyen gondotok >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%