CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak

2 perces olvasási idő

Neked is a Balaton a Riviéra? Mit szólnál, ha azt mondanánk: tudunk egy helyet, amely Budapestről alig háromnegyed óra alatt elérhető, rengeteg strand közül válogathatsz, ráadásul bővelkedik egyedülálló látnivalókban is? A megfejtés a Velencei-tó! Összeállításunkban szuper programtippeket és szállásokat gyűjtöttünk össze, hogy megkönnyítsük számodra a nyaralás tervezését a Velencei-tónál.  

Látnivalók a Velencei-tó körül

Gyerekbarát programok

1. Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum – Pákozd

A Pákozdi Pagony a Mészeg-hegy oldalában található, s akár kishajóval is megközelíthető. Fedezzétek fel az interaktív Tájmúzeumot, a közel 15 méter magas Panoráma-kilátót, és látogassátok meg a parkban élő szarvasokat, őzeket, fácánokat, pávákat. A vadasparkban pihenőhelyeket is találtok, az Óriás kalandjátszótér pedig a gyerekek számára lesz nagy élmény.

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum

2. Várpark és Skanzen – Dinnyés

A Velencei-tó közelében, magántulajdonban lévő történelmi emlékpark 2018-ban a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, vármaketteket bemutató tárlata.

A parkban egykori magyar várak kicsinyített, élethű és anyaghű másai állnak, melyek mind a tulajdonos keze munkáját dicsérik. A skanzen egy Árpád-kori települést mutat be palánkvárral és fazekas kiállítással.

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Várpark és Skanzen – Dinnyés

Ha tombol a nyár

3. Strandok a Velencei – tó körül

Ha nyár, akkor strandolás! A Velencei-tó körül is számos remek fürdőhelyet találtok, ahol kisgyerekek, úszók és árnyékban pihenők egyaránt megtalálják a számukra leginkább ideális helyet. A velencei Drótszamár Park és Kempingben még kutyusokat is szívesen látnak. 

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Napsugár Strand, Agárd

Ingyenes szabadstrandok a Velencei-tónál >>

4. Kerékpártúrák a Velencei-tó körül

A nyaralás napjai tökéletes lehetőséget nyújtanak arra is, hogy biciklire pattanva körbetekerjétek a tavat, vagy akár csak egy szakaszát. Arra figyeljetek, hogy a vizes palack, a védősisak és a naptej ne maradjon otthon! 

Erre a linkre kattintva részletes tájékoztatást olvashatsz a Velencei-tó körüli kerékpáros lehetőségekről >>

Kerékpártúra a Velencei-tó körül >>

Kirándulástippek a tó környékén

5. Nadapi szintezési Ősjegy – Nadap

Nadap települése azért különleges, mert itt található az Országos Szintezési Főalappont – a Nadapi ősjegy –, ezt tekintjük viszonyító pontnak Magyarországon a magasság meghatározásához. A szintezési ősjegynek 1888-ban állítottak műemléket, mely egyben annak pontos helyét is jelöli. Ez a terület kedvelt kirándulópont, mely táblákkal jelölt úton könnyen megközelíthető a főútról is. 

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Nadapi szintezési Ősjegy

6. Bence-hegyi kilátó – Velence

Mesés panorámában gyönyörködhettek a Bence-hegyi kilátóból, ahonnan nemcsak a Velencei-tó és környéke látszik tökéletesen, de a Budai-hegység és a Vértes is. A közel 20 méter magas kilátószintre 118 lépcsőfokot kell megmászni, de az élmény megéri a fáradságot. A lépcsőházban a környék élővilágát bemutató kiállítást is megnézhettek.

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Bence-hegyi kilátó, Velence

Programok esős időre

7. Agárdi Gyógy- és Termálfürdő – Agárd

Borús időben az egyik legjobb családi program, ha a napot az Agárdi Termálfürdőben töltitek. Itt többek között családi medencével, szaunavilággal és ingyenes játszóházzal várnak benneteket. Szükség esetén gyógyászati kezeléseket is igénybe vehettek, melyek reumás panaszokra, műtéti fájdalmakra is jó hatással lehetnek.  

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

8. Bory-vár – Székesfehérvár

Koronázóvárosunk páratlan látványossága az alkotója nevét viselő Bory-vár. Bory Jenő felesége iránt érzett szerelmének állított emléket a díszkutakkal, üvegfestményekkel, mozaikokkal, tornyokkal, és klasszikus szobrokkal ékesített vár építése által. A vadregényes és izgalmas épület a gyerekeknek is biztosan tetszeni fog. 

Idén is vár a Velencei-tó – Látnivalók, programok, szállástippek az egész családnak
Bory-vár, Székesfehérvár

Szállástippek a Velencei-tónál

Velence Resort & Spa**** – Velence

A Velencei-tó egyik legnépszerűbb családbarát szálláshelye a Velence Resort & Spa, mely igazi gyerekparadicsom. Több játszóház, sportprogramok, kétszintes élményfürdő, és saját tóparti strand is hozzájárul az élményekkel teli nyaraláshoz. 

Villa Heuréka Agárd

Ha az Agárdi Termál- és Gyógyfürdő közelében keresel szállást családnak, már meg is találtad. A modern, igényes Villa Heuréka babagondozási felszereléssel, játszótérrel, pancsolóval teszi kényelmessé a kisgyerekesek utazását. A kertben még bográcsozni, grillezni és szalonnát sütni is tudtok.

Illaberek Turistaház Sukoró

Csíkos függőszékek és mézbarna zsalugáter teszi barátságossá ezt a vadonatúj gyerekbarát szálláshelyet a Velencei-tó közelében. Párok és családok számára egyaránt kínálnak komfortos szobákat, ha pedig biciklitúrát tervezel, kölcsönözhetsz is kerékpárt

Vital Hotel Nautis Gárdony****+superior

Közvetlenül a Velencei-tó partján, a gárdonyi kikötő és szabadstrand szomszédságában épült fel a Vital Hotel Nautis. A bababarát wellness szállóban gyerekmedencét, fedett pancsolót és játszóteret vehetnek birtokba a kicsik, szüleiket pedig élménymedence, gőzfürdő, sókamra, relax szoba és szolárium is kényezteti.

MeDoRa Park Hotel és Bagolyvárak Gárdony***

Akár egyszemélyes elvonulásra vágysz, akár párosan vagy családdal utaznál, a MeDoRa Parkban már készen áll a vetett ágyad. Pompás elhelyezkedésének köszönhetően közel lesztek a popstrandhoz és a hajóállomáshoz.

A nyári kalandokhoz idén válaszd a Velencei-tavat, foglalj szállást oldalainkon néhány kattintással! >>

Apartmanok a Velencei-tónál >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő