CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVízparti szállások

Kerékpártúra a Velencei-tó körül – látnivalókkal

1 perces olvasási idő
Kerékpártúra a Velencei-tó körül

Huszonhat négyzetkilométerével a harmadik legnagyobb tavunk a Velencei-tó, amely körül egy igen könnyű, de látványos, programlehetőségekkel teli kerékpártúra tehető. Szálljatok bringára, rakjátok meg ráérősen a 33 kilométert a Velencei-tó körül!

Kerékpártúra Velencei-tó
Kerékpártúra a Velencei-tó körül

A 33 kilométeres úthossz (térkép) kitérők nélkül értendő. Akár duplázhattok is, ha minden elérhető érdekességhez elkerekeztek. Érdemes, mivel a 33 kilométer egy kevésbé edzett kerékpáros számára is alig néhány óra, de a Velencei-tó mindig megér egy hétvégét!

„Ki gépen száll fölébe…”

Szállástippünk a Velencei-tó partján: Sport Hotel Velence***

Főként az aktív turizmust kedvelők fognak örülni a velencei Sport Hotel legújabb csomagajánlatának, amely a „Kerékpárral a tó körül” nevet kapta. A 2020. december 30-ig foglalható csomag tartalmazza a szállást, a reggelit, ingyenes kerékpárbérlést és egy alkalmas fürdőbelépőt a Velence Resort & Spa élményfürdőjébe.

Pattanj biciklire és fedezd fel a Velencei-tó környéki látnivalókat! Ráadásul a szallas.hu oldalán foglalóknak extra kedvezmények járnak a belépők árából:

  • a pákozdi Katonai Emlékpark 20 %,
  • a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark 10%,
  • a kápolnásnyéki Halász Kastély 20% és a
  • Vörösmarty Pince is 20% kedvezménnyel látogatható.

Kár lenne kihagyni!

Látnivalók a Velencei-tó kerékpártúra mentén

Rent a Cruiser Bike Velence Kerékpárkölcsönző

Ha nem akartok bringát cipelni, mert nincs, vagy nincs min, ez a velencei kerékpárkölcsönző örömmel áll rendelkezésre egyedi, cruiser kerékpárjaival a hét minden napján.

Kerékpártúra Velencei-tó

Velencei Vízi Vár, Velence

Több mint fél kilométer hosszú partszakasz számos sportolási lehetőséggel, ahol a gyerkőcök is jól fogják magukat érezni. A strandon öltözőt, értékmegőrzőt, mosdót is találtok.

Irány a víz!

Velence Spa Termál- és Élményfürdő, Velence

Amikor a tó vize még hideg a fürdésre, élvezzétek a fürdő élmény-, valamint termál- és gyógyvizes medencéit, nyáron pedig a saját, füves, kültéri strandját!

Velence Spa Termál- és Élményfürdő

Expedíció Velencei-tó, Gárdony

Ha már aktív a hétvégétek, miért ne lapátolnátok kicsit a tó vizén egy kenutúrán vagy egy sárkányhajóban? „Egyedülálló élményt jelent az ősi halászcsapások, titkos ösvények felfedezése, a tó vízi világának megismerése” – ígérik a szervezők.

Kerékpártúra Velencei-tó
Expedíció Velencei-tó, Gárdony

Gárdonyi Géza Emlékház, Agárd

Itt látta meg a kicsi Ziegler Géza 1863. augusztus 3-án a napvilágot. Keressétek fel a házat, hogy megtudjátok, miért is lett az Agárdon született Zieglerből Gárdonyi és híres író!

Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület

A Dinnyési-fertő a Velencei-tó „Kis-Balatonja”. A majdnem 6 négyzetkilométeres terület egy náddal és kákával borított vizes élőhely, amit szikes rétek és nádasok öveznek. A természetvédelmi területen nagy számban élnek védett orchideák.

7 stílusos falusi szálláshely, ahol otthon érezheted magad>>

Katonai Emlékpark, Pákozd

Rossz érzés, hogy semmi egyébre nem költött történelme során az ember annyit, mint a körülötte lévők, beleértve az embereket is, kiírtására. A hadtörténet azonban történelmünk része. Ismerkedjetek egy nagyon is ismerős magyarországi hadtörténeti epizóddal a Katonai Emlékparkban, Pákozdon!

Katonai Emlékpark, Pákozd

Szeretitek a nem túl megerőltető, de látványos, élményekkel teli kerékpártúrákat? Ha igen, akkor nyeregbe, irány a Velencei-tó! Ásványokban gazdag vize még a kimerült szervezetet is felfrissíti. Mi kell ennél több egy alapos bringatúra után?

A szállás miatt ne aggódjatok, a Szallas.hu több mint 150 szálláshelyet kínál a régióban! >>

(fotó: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%