CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongásToplistákVízparti szállások

Tisza-tavi programok és bakancslistás helyek

1 perces olvasási idő
Aquaglide, Sarud

Ha azt mondom, Kiskörei víztározó, talán sokan fel sem kapják a fejüket. De ha meghallják, hogy Tisza-tó, azonnal eszükbe jut néhány érdekes hely, még akkor, is, ha személyesen soha nem jártak ott. Pedig ugyanarról a helyről van szó, Magyarország második legnagyobb taváról. Így voltam ezzel én is, egészen addig, amíg el nem kezdtem összeállítani a saját bakancslistánkat a környéken. Azt nem is gondoltam, hogy milyen szuper Tisza-tavi programok közül lehet válogatni.

Tisza-tavi programok (TOP-lista)

Tisza-tavi Ökocentrum

Talán a legismertebb a környéken, mégis kihagyhatatlan a Poroszlónál lévő hét hektáros szabadidőpark. Erre a programra érdemes akár egy teljes napot rászánni. Az egyik legnagyobb attrakció a vidraetetés, és az Európában legnagyobb édesvizű akváriumrendszer. Persze emellett még rengeteg más élmény is vár itt ránk, többek között az Ökocentrum kikötőjében egyénileg is csónakba szállhatunk, és felfedezhetjük a Tisza-tavat.

Szállások Poroszlón >>

Tisza-tavi programok
Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Sarudi Élményfalu az adrenalinfüggőknek

Sarud programok egész sorozatát kínálja. Egy biztos, itt keresni kell egy szuper szállást is, mert egy nap alatt tuti nem szabadulunk, ha magával ragad a hely hangulata.

Az Aquaglide Vízijátszóteret azoknak találták ki, akik nem elégednek meg egy szimpla stranddal, hanem ennél kalandosabb fürdőzésre vágynak. Igazi adrenalinbomba!

Tisza-tavi programok
Aquaglide, Sarud

A paintball nálunk már egyébként is bakancslistás, és itt végre lehetőség nyílik kipróbálni a falu harcmezején. Emellett más téren is próbára tehetjük célzóképességünket, van ugyanis airsoft, laser tag, vagy az én egyik kedvencem, íjászat is.

A listának még ezzel sincs vége, mert lehet Sarudon háborítatlan körülmények között vitorlázni, a Huculudvar Lovasközpontban nyeregbe pattanni, vagy az ÖkoPort – Vízibázisnál különböző vízi eszközöket bérelni.

Tisza-tavi programok

Két keréken a Tisza-tó körül

Nagyon szeretünk biciklizni, és ha van rá lehetőség, ezt sosem hagyjuk ki. A Tisza-tó kis köre körülbelül 70 km és ennek nagy része rendes kerékpárút. Ez körülbelül 3 és fél óra alatt teljesíthető. Bringát akár az ÖkoPortnál is lehet bérelni.

TOP5 aktív program a nyári kikapcsolódáshoz

Csónaktúra a Madárrezervátumban

A tavon több hajós programra is be lehet fizetni, de talán az egyik legérdekesebb a szakképzett túravezetők által szervezett ökotúra, ami a Tisza-tó madárvilágát mutatja be.

Tisza-tavi programok
Madárrezervátumi Csónaktúrák – Tiszafüred

Ökoszállások és biohotelek ahol még a fű is zöldebb >>

Tisza-tavi programok: strandolás Abádszalókon

Az abádszalóki Tisza-tó strand az egyik legkedveltebb családi program, mert gyönyörű környezetben kellemes hőmérsékletű vízben lubickolhat a család apraja, nagyja. A Tisza-tó Strand talán a legkedveltebb, nem ingyenes szabadvízi strand a környéken. A Csapcse Beach ezzel szemben egy számos szolgáltatást kínáló magánstég, ahol fürdőzni is lehet akár estébe nyúlóan is. A Tisza-tó szálláskínálatának sokszínűségét a Szallas.hu pedig bőven lefedi >>

Vészforgatókönyv rossz idő esetén

A Tisza-tó az a hely, ahol akkor sem fog unatkozni az ember, ha éppen hűvösebb van, vagy esik az eső. Ha a fenti programok nem töltik ki a nyaralás idejét, érdemes még ellátogatni Sarudon a Tisza-tavi mimiZoo-ba, vagy ha nem bírjuk víz nélkül, akkor Berekfürdő, vagy Tiszafüred termálfürdőjébe.

Tiszafüredi Termálfürdő

Jókat enni a környéken

Ha valahová ellátogatunk, mindig igyekszünk megkóstolni a helyi ételeket, sőt, sokszor térünk haza finom házi szörpökkel, lekvárokkal, vagy kézműves sajtokkal. Éppen ezért felkerült a Tisza-tavi bakancslistánkra egy különleges hely, a poroszlói Aranyosidombi Udvarház, ahol a saját gazdaságban megtermelt finomságokból lehet kóstolni.

+1 ráadás: Tiszalök

Tiszalök távolabb esik, viszont ha már szeretnénk felfedezni a környéket, érdemes rászánni az időt és a kilométereket. Itt található ugyanis a Kis-Tisza Ökocentrum, ami a festői tiszalöki holtágat mutatja be tökéletesen kiegészítve a Tisza-tónál szerzett élményeket. Nem mellesleg kevesebb a turista, és nagyobb a csend, így aki nyugalomra vágyik, annak kitűnő választás. A nyugalom azonban itt nem jelent unalmat, a szórakozásról a Feketeszakáll Kalandpark és Strand gondoskodik.

Indulhat a kaland?

Foglalj a Szallas.hu-n és spórolj a programokon! Tisza-tavi programok akár -10 -30% kedvezménnyel! >>

Ha szállást keresel a Tisza-tó körül, érdemes körülnézni a szallas.hu kínálatában! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%