ToplistákCsaládi kiruccanásNyári vakáció

TOP5 aktív program a nyári kikapcsolódáshoz

2 perces olvasási idő
Balaton Ballooning

Ha örök fiatalként szeretitek az aktív szabadidős tevékenységeket, akkor ezen a nyáron sem fogtok unatkozni!

Most 6 kiváló hazai programot hoztunk nektek földön, vízen, levegőben, amelyek során könnyen felfedezhetitek vizeink növény és állatvilágát, több ezer méter magasból csodálhatjátok meg a magyar tájat, megismerhetitek településeink múltját vagy hegyeink titkaiba vethetitek be magatokat. Indulhatunk?

 

Fun Extreme Canopy és Kalandpark – Visegrád

Nincs is jobb, mint aktívan eltölteni a szabadidőt! Az extrém spotok kipróbálásához irány Visegrád, ahol megépült az ország első Canopy pályája.

Fun Extreme Canopy és Kalandpark – Visegrád

Egy igazán adrenalinfokozó szabadidős tevékenység vár itt ránk, hiszen a lombok felett száguldozhatunk. A kalandparkban az 1 km hosszú pályán 4-10 fős csoportok vehetnek részt a programon. 44 elem 2 szinten várja az ügyességüket próbára tevő vendégeket. A mókuspályát már 110 cm magasságtól élvezhetik a gyerekek. De nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is jól fogják érezni magukat, hiszen a felnőtt részen izgalmas és nehéz feladatokat találnak a résztvevők.

A szallas.hu-n foglalóknak 10% kedvezmény jár a jegy árából >>

Vezetett túrák a Pilisben – Kesztölc

Barlangok, csodálatos kilátópontok birodalmába kalauzolunk titeket, ahol érdekes népszokásokkal, értékes emberekkel, és gyönyörű tájjal ismerkedhettek meg. A Virágzó Kesztölc Egyesület a falu és a környék hagyományait ápolja, őrzi, és most szakavatott túravezetőivel be is mutatja az érdeklődőknek.

Vezetett túrák a Pilisben

Többféle táv közül lehet választani, így a majdnem kétórás túrák során megismerkedhetünk a kis zsákfalu borkultúrájával is, hiszen a településen több mint 300 pince van és természetesen a túrák végén a jól megérdemelt pihenés alkalmával finom borokat is kóstolhattok. A kesztölcei, vezetett túrák alkalmával bepillanthattok a tájházba, megnézhetitek az 1800-ban épült templomot, és megismerkedhettek a kesztölci löszös mélyút falába illesztett két kis Mária-szoborral, melyek évtizedeken keresztül zarándokok célpontjai voltak.

A hosszabb, közel négyórás vezetett túrán, az erdőn keresztül elsétálhattok Klastrompusztába, ahol az első magyar szerzetesrendet, a Pálos Rendet alapították. A történelmi és romantikus sétán megismerkedhettek a környék csodálatos növényvilágával, szedhettek gyógynövényeket, vagy gombászhattok is. S hogy fokozzuk az élményt, egy félnapos túrán is részt vehettek, ahol a Pilis legszebb kilátásait látogathatjátok végig.

20 % kedvezmény a részvételi díj árából >>

Maros Kalandpart – Makó

Makón, a Maros folyó árterében található a Maros-parti strandon és a kalandparkban igazi, nyári élményeket gyűjthettek. A strandon röplabda- és tengópályákat is találtok, s átadták az úszóműves csónakkikötőt és csónakházat, s sólyapálya is létesült. A valódi vonzerőt azonban kétség kívül a kalandpark és a Maroson átívelő canopy-pálya jelenti.

Maros kalandpark

A 19 játékelemet tartalmazó gyermekpálya a talajhoz közelebb, a 25 játékelemből összeálló felnőtt változat 3-4 méter magasságban található. A kalandpálya biztonságos használatára szakképzett felügyelők vigyáznak, így a szülők is nyugodtan szórakozhatnak. A Maros partján vár a makói lombkorona sétány.

Minden korcsoport részére 20 % kedvezmény jár >>

Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában – Tiszafüred

A Tisza-tó hazánk egyik legjelentősebb ökoturisztikai látnivalója, s számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy a páratlan vízi és szárazföldi élővilágot felfedezzük.

Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában – Tiszafüred

Ehhez a vendégek rendelkezésére áll a sokféle vízi- és szárazföldi, hajós-, kerékpáros-, és gyalogos túraútvonal illetve a Tisza-tó turisztikai kínálata, ahol ökotúrák, speciális madármegfigyelő túrák, vízi sportolási lehetőségek, színes rendezvények, valamint további számos látnivaló egészíti ki a túraélményt egész évben. S a teljes kikapcsolódás érdekében szakvezetett túra keretén belül ismerhetitek meg a növényvilágot, a növények tájjellegű hasznosítását, a népi felhasználásuk területeit. Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított területre érve megcsodálhatjátok a több mint 200 madárfajnak otthont adó madárrezervátumot is. Akik már jártak itt, azok visszavágynak, akik pedig még nem voltak azoknak ajánljuk ezt az igazán nagy kalandot Magyarország második legnagyobb taván.

A szallas.hu oldalon foglalóknak 10 vagy 15 % kedvezmény jár >>

Tokaji Séták – Tokaj

Látogassátok meg a szőke Tiszát Tokajnál, és ha már itt vagytok, akkor tegyetek egy nagy városi sétát a helyi idegenvezetők segítségével!

Tokaji séták

Ha Tokajban vagy környékén tervezitek eltölteni a szabadidőtöket, akkor a város számtalan látnivalóval, érdekességgel és természetesen finom borokkal vár titeket. Páratlan természeti szépséggel is találkozhattok, hisz itt ahol a Bodrog és a „szőke” Tisza találkozik, a folyótorkolat szinte nekiszorítja a települést a Tokaji-hegynek és egyben „ketté is vágja” azt. S attól függően, hogy milyen érdeklődésű és vérmérsékletűek vagytok, egyedül, barátokkal vagy családdal indultok el, különböző városi túra közül válogathattok. Ezeken a tematikus városnéző túrákon irodalmi- illetve kávézós sétákat és természetesen borkóstolóval záródó sétára is benevezhettek.

A felnőtt sétajegyek árából 10 % kedvezmény jár >>

+ 1 Balaton Ballooning – Hévíz

Egy fantasztikus programot hoztunk most nektek, amely során a világ egyik legtapasztaltabb balloncégével, Európa egyik legnagyobb ballonján utazva fedezhetitek fel a Nyugat-Balaton feletti régiót, a Balatont, a tanúhegyeket, a Kis-Balatont, a Hévízi tavat és a lankás zalai dombokat.

Balaton Ballooning

Április 1. és október 31. között heti 3-4 alkalommal 18 személyes hőlégballonnal utazva csodálhatjátok meg hazánk egyik legszebb táját. A sétarepüléseket többnyire este szervezik, késő délután indulnak, napnyugta előtt landolnak. Az 1 órás repülés során 1000-1500 m magasságig megy fel a ballon, de a repült távolságot és irányt a szél határozza meg. Fantasztikus élmény a természeti elemekre hagyatkozni, miközben biztonságban tekinthetünk le hazánk egyik legszebb tájára.

Minden jegytípus árából 15 % kedvezmény >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%