Külföldi kalandokRomantikus kikapcsolódás

Ezek a legszebb festői települések az Amalfi-parton

1 perces olvasási idő
Positano, Olaszország

Positano és Vietri su Mare között, az Amalfi-parton összesen tizenhárom település található. A színes házakból álló városok mindegyike hegyvidéken fekszik, a tenger és az ég találkozásánál. Minden városnak megvan a saját bája és karaktere, ezért nehéz kiválasztani a legszebbeket.

De mi most megpróbálkoztunk vele: szerintünk ez az öt legszebb festői város az Amalfi-part mentén!

Positano

Positano az Amalfi-part királynője! Az egyik legszebb olasz kisváros hihetetlen népszerűségnek örvend a turisták körében, nincs olyan pontja, ahol ne készült volna legalább egy fotó az elmúlt évtizedek során.

Positano, Olaszország

Sétálj el a Piazza Mulinitól a Spiaggia Grande-ig, és csodálkozz rá a türkizkék tenger előtt sorakozó sárga és narancssárga csíkos napozóágyak és napernyők látványára! Nézz be a Santa Maria Assunta katedrálisba, tévedj el a bűbájos utcák és színes házak között, majd nap végén ülj be egy étterembe, ahol limoncellót kortyolva gyönyörködhetsz a naplementében.

Positano

Atrani

Atrani a Civita és Aurora nevű dombok között helyezkedik el, festői környezetben! Sétálj a szűk utcácskákon, lépcsőkön és a boltíveken keresztül, igyál egy kávét a Piazza Umberto I. egyik kávézójában és csodálkozz rá a városra!

Atrani, Olaszország

Atrani strandja homokosabb, mint a környező települések partjai, a kék-fehér napernyő pedig különösen fotogén látványt nyújtanak a fehérre meszelt épületek mellett. Az egyik legjobb kilátás a tengerpartra a  rokokó stílusú templom, a Santa Maria Maddelena felé vezető úton nyílik.

Atrani

Conca dei Marini

Csak egy szempillantás és az Amalfi-part kanyargós útjain máris elhagytuk Conca dei Marinit.

Conca dei Marini

Pedig érdemes tenni egy kitérőt az aprócska halászfaluba, amely Amalfi és Furore között található. A legvonzóbb látványossága a Grotta dello Smeraldo barlang, amit Luigi Buoncore, egy helyi tengerész tett népszerű hellyé az 1930-as években. A barlangtúra után érdemes megkóstolni a Sfogliatella Santa Rosa narancsillatú, ricottával töltött sütit, amelyet először a 17. században készítettek a Santa Rosa-kolostorban élő apácák.

Conca dei Marini

Ravello

Magasan a tengerszint felett, a Lattari-hegység mentén fekszik Ravello csodálatos városa. Felfedezését érdemes a Villa Ruffolónál kezdeni, ahonnan mesés fotó készíthető a tengerről.

Villa Ruffolo, Ravello

A Villa Cimbrone kertjének leglátványosabb része, a ravellói szikla peremén kialakított terasz, a Végtelenség terasza. Innen jól belátni a cilentói partszakaszt, és az Amalfi-part közeli településeit (Scala, Maiori, Minori). A terasz párkányát görög mitológiai alakokat ábrázoló mellszobrok díszítik. A város két tere, a Piazza Duomo és a Piazza Fontana Moresca közötti séta során 11. és a 12. századi templomok, romantikus hangulatú villák és csillogó szállodák sorakoznak.

Festői kilátás Ravellóból

Cetara

Cetara, ez az imádnivaló halászfalu Amalfi városától kb. 14 km-re fekszik.

Cetara, Olaszország

A sziklákkal szegélyezett kis öbölben nagy mozgásra ne számítsunk. A nap egyik állandó eseménye, hogy a szardella- és a tonhalhalászok megjavítják hálóikat a mólón, miközben a háttérben a színes halászhajók ringatóznak a vízen. A kikötő mellett, a gyönyörű Collata-öbölben egy kis strand található. Az aragóniai torony pedig arra emlékeztet, hogy a város megmenekült a szaracén kalózok támadásaival szemben.

Kell ennél több a dolce vita-életérzéshez? 🙂


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
71%
Imádom
Imádom
29%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%