ÍzkalandHegyek-völgyekŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

A 10 legpazarabb étterem Magyarországon, ahová minden borkedvelőnek el kell látogatnia

2 perces olvasási idő

Akárcsak a magyar ételek, úgy a magyar borok is páratlanok. Történelmi borvidékeink zamatos nedűi az egész világon ismertek. Hazánk változatos tájainak és nagyszerű éghajlati adottságainak köszönhetően valamennyi borstílus fellelhető, a könnyed pezsgőktől a testesebb vörösborokon át egészen a nemes édes borokig. Ezt teszik még izgalmasabbá az őshonos szőlőfajták, a világfajták és az ebből készült borok harmóniája. Legnépszerűbb borvidékeink a tokaji, a villányi, a soproni, a szekszárdi, a pannonhalmi, az etyek-budai, az egri, a kiskunsági, a balatonboglári és a badacsonyi.

Nincs is felemelőbb élmény, mint egy kirándulással töltött nap után betérni egy nagyszerű étterembe és a fantasztikus ételek után elfogyasztani egy pohár kiváló bort a nap megkoronázásaképpen. Éppen ezért engedjétek meg, hogy bemutassunk 10 éttermet hazánk népszerű borvidékein, ahol páratlan gasztronómiai élményekben lehet részetek.

 

1.Kisfaludy-ház Étterem – Badacsony

A hely, ahol belefeledkezhet a Balaton szépségébe. A Badacsony legmagasabb pontján található az étterem, ahonnan pazar panoráma nyílik a magyar tengerre. Az épület valaha Kisfaludy Sándor présháza volt, ma már a „Balaton gyönygszemének” tartják. Fogásai a házias ízek jegyében készülnek el, melyek tökéletesen passzolnak a méltán híres badacsonyi borok páratlan zamatához. Érdemes megkóstolni a ház borait, valamint megbontani egy palackkal a Borbély Pincészet, a Laposa Pincészet vagy a Szászi Birtok kiválóságaiból.

Megismerem az éttermet >> 

 

2.GianPiero’s Étterem – Balatonboglár

Évszázados platánfák árnyékában, az étterem mediterrán teraszán élvezhetitek az ínycsiklandó ételeket, alig néhány lépésre a Balaton partjától. A modern konyhaművészet legfinomabb fogásai mellett pizzák, vitamindús saláták és fenséges tésztaételek is fellelhetők a kínálatban, melyek tökéletesen harmonizálnak a ház boraival, a Dél-Balatoni Borvidék IKON és a RÁD-VIN pincészet legjobbjaival.

Megismerem az éttermet >>  

 

3.Venyige Étterem – Soltvadkert

Hamisítatlan házias ízek széles választékával várja vendégeit a Venyige Étterem, mely 1971-ben nyitotta meg kapuit és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A klasszikus magyaros fogások mellé olyan soltvadkerti pincészetek kiváló borait ajánlják, mint az Erdős Borászat, a Font Pincészet, a Galántai Pincészet vagy a Frittman borászat.

Megismerem az éttermet >> 

 

4.Ködmön Csárda – Eger

Történelme egészen 1778-ig nyúlik vissza. Ugyan azóta már számtalanszor újult meg a csárda, ízei azóta is a magyar gasztronómia utánozhatatlan jegyeit hordozzák, melyek tökéletesen passzolnak a kiváló egri borokhoz. Mindezt a semmihez sem hasonlítható magyaros vendégszeretettel koronázzák meg. A csárda rendszeresen szervez borvacsorákat, melynek során az ételek és a hozzá illő borok kóstolása nyújt maradandó élményt. Olyan borászatok kiválóságait kóstolhatják, mint a Juhász Pincészet, a Varsányi Pincészet, a Kovács Nimród pincészet, az St. Andrea szőlőbirtok vagy a Sike Tamás pincészet, hogy csak néhányat említsünk.

Megismerem az éttermet >> 

 

5.Labirintus Étterem – Szentendre

A Dunakanyar kapujában helyezkedik el az ódon Szentendre, melynek szívében található a Labirintus Étterem. Igazi felüdülést jelent a nyári hőségben elbújni hangulatos pincehelyiségében, ahol a tradicionális magyar konyhaművészet legkiválóbb fogásai mellett közel 220 féle bor közül is válogathattok, melyek között az Etyek-Budai borvidék zamatos nedűit is felfedezhetitek. Ugyanitt tekinthetitek meg a Nemzeti Bormúzeumot, melynek célja, hogy a hazai és külföldi látogatók egyaránt megismerhessék országunk borkultúráját a kezdetektől egészen napjainkig. Részt vehettek borkóstolón, illetve a 22 magyar bortermelő tájegység, közel 150 pincészetének 4000 palackjából vásárolhattok is a Bor-Shopban.

Megismerem az éttermet >> 

 

6.Borbirodalom Étterem & Udvarház – Pannonhalma

A hely, ahol életre kelnek az ízek. Ahol nem csak kiváló ételeket, hanem olyan páratlan borokat is megkóstolhattok, mint az Irsai Olivér, a Pannonhalmi Rajnai Rizling vagy a Pannonhalmi Sauvignon Blanc. Konyhája magas színvonalat képvisel, így az ételek nem csak ízletesek, de természetesek is. Olyan finomságok találhatók meg étlapján, mint a házi kecskesajt, grillezve, friss salátaágyon, pazar sajtok sajttálon, gyömbéres kacsamell friss salátán, de érdemes megkóstolni a ház specialitását is, a  Pannonhalmi pincepörköltet. A fogásokat úgy álmodták meg, hogy azok tökéletesen passzoljanak a ház boraihoz.

Megismerem az éttermet >> 

7.Bodri Bor & Halásztanya – Szekszárd

Igazi csárda hangulattal várja vendégeit, mely egy 200 éves pincéből és egy feldolgozóból lett kialakítva. Fő specialitásai közé tartoznak a különböző paprikás halételek, a halászlé, melyek kiválóan harmonizálnak a  szekszárdi borokkal, a kadarkával vagy a szintén fűszeres ízvilágú, zamatos kékfrankossal. Kínálatának fókuszában a ponty áll, de megkóstolhatjátok a csuka- és harcsapörköltet, valamint néhány tradicionális fogást. A Bodri Pincészet kínálatában leginkább vörösborok vannak túlsúlyban, de éppúgy megtalálhatók a fehérborok is, melyek kiválóan illenek a nem paprikás halételekhez is.

Megismerem az éttermet >> 

 

8.Fülemüle Csárda – Villány

Ha bor, akkor Villány! És ha igazán jó ételek, akkor Fülemüle Csárda! Sváb és bajor hangulata magával ragadó, mely az ételek és pazar borok mellett igazi élménnyé varázsolja az itt eltöltött pillanatokat. Étlapja szezonálisan alakul, az ételek hozzávalóit helyi termelőktől szerzik be, így minden fogás természetes, friss és vitamindús. Borkínálatában számos villányi pincészet bora megtalálható, így mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet.

Megismerem az éttermet >> 

 

9.Gambrinus Ház – Sopron

Sopron szívében található a Gambrinus Ház, mely a magyar és a cseh konyhaművészet finomságaival, valamint a soproni borvidék legjobb boraival kápráztat el minket. Borlapján olyan kiválóságok képviseltetik magukat, mint a Sterlik pince Zöld Veltelini, a Gangl Sauvignon Blanc, az Iváncsics Merlot Rosé, a Sterlik „Pirkadat”, a Jandl Missio, a Pfneiszl „Újra együtt” vagy a Vincellér Késői Zenit, mely egy igazi desszertbor.


Megismerem az éttermet >> 

 

10.Tokaj Taverna- Tokaj

Egyszerű, de nagyszerű! Ez a Tokaj Taverna. Olyan mennyei sült halak közül válogathattok kedvetekre, mint a keszeg, a hekk, a süllő, a pisztráng és az afrikai harcsafilé, melyek mindig frissen készülnek el. Ezek mellé friss kenyeret, sült krumplit és ecetes almapaprikát kínálnak. Ha desszertre vágynátok, akkor sem kell másik helyet keresnetek, hiszen ízletes palacsinták is kaphatók. Az étkezés megkoronázásaképpen elengedhetetlen egy pohár páratlan tokaji bor, amiből 19 féle is vár Benneteket. Ezen felül érdemes megkóstolni a különleges receptúra alapján készülő borkocsonyát is.

Megismerem az éttermet >> 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%