Vidéki vendégségRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

5 mesés szálláshely az Őrségben

1 perces olvasási idő
Műemlék lakóház Szalafőn (fotó: wikipédia)

Az Őrség az a szeglete Magyarországnak, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni! A falvak hagyományos építészeti stílusa, a különleges látnivalók és a kitűnő éttermek, szálláshelyek garantáltan leveszik a lábukról az ide látogató vendégeket. Az Őrségben egész évben találunk kedvünkre való programot (pl. fazekastalálkozó, tökfesztivál stb.), de aki csak pihenésre és nyugalomra vágyik, szintén jó helyen van ezen a vidéken!

Érdekesség: A Nyugat-Magyarországon található Őrség nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére.

Műemlék lakóház Szalafőn (fotó: wikipédia)

És hogy hol érdemes megszállni? Vendégházak, kulcsos házak és fogadók várják a vendégeket Őriszentpétertől Szalafőig, érdemes körülnézni és válogatni a legszebbek közül.

A vendégértékelések alapján a következő helyeket ajánljuk a szallas.hu oldaláról:

Tündérkert Vendégház – Viszák

Vendégházunk az Őrség szívében, Viszákon egy csendes nyugodt helyen található. A stílusosan felújított parasztház emlékeztet a régmúlt építészeti hagyományaira, viszont a modern kor minden követelményének megfelel.

Tündérkert Vendégház – Viszák

Szeretettel várunk minden pihenni vágyót, legyen az aktív, túrázással töltött szabadidő, vagy elvonulásos pihenős kikapcsolódás. Háziasszonyunk, Judit mindenben segít, hogy megismerhesd az Őrséget, kipróbálhasd finom ételeinket, barátokkal eltöltsetek néhány napot.

Foglalás >>

Őrségi Porta Vendégház – Magyarszombatfa

Vendégházunk, az Őrségi Porta egy több mint 100 éves hagyományos boronafalú őrségi parasztház újjáépítésével született, annak méreteit megtartva, de a mai kor igényihez igazított kialakítással.

Őrségi Porta Vendéghz, Magyarszombatfa

Az épületben 2 db háromágyas szobát alakítottunk ki, melyekhez önálló zuhanyzó-wc helyiség tartozik. Az épületben van egy közösen használható, teljesen felszerelt konyha-étkező helyiség, melyhez fedett terasz kapcsolódik.
Számukra fontos a környezettudatosság ezért a melegvizet napkollektorral, a fűtéshez és világításhoz szükséges elektromos áramot napelemmel állítjuk elő.

Foglalás >>

Csavargó Tanya – Szalafő

A Csavargó Tanya Szalafőn, a Papszeren található, 1905- ben épült boronaház. 2010-11- ben teljesen fel lett újítva, igazodva a mai kor elvárásaihoz.

Csavargó Tanya, Szalafő

A jól felszerelt vendégházunk alkalmas családok, kisebb baráti társaságok elszállásolására is.
Két db 3 ágyas szobával, konyhával, étkező- nappalival, fürdővel és fedett terasszal rendelkezik. A kertben grillezési, bográcsozási lehetőség van.
Foglalás >>

Vargánya Vendégház – Őriszentpéter

Őriszentpéteren várja a pihenni vágyókat a Vargánya Vendégház. A házat dédszüleim építették, részben nyári konyha, részben ól volt. Az épület felújítása 2014 tavaszán fejeződött be, így már egy modern, a 21. századi igényeknek megfelelő, csodaszép családias kisház várja a vendégeket.

A Vargánya Vendégházban egyszerű, természetes környezettel igyekszünk vendégeink kellemes pihenését szolgálni. A vendégház elosztása: alsó szint: tágas nappali kanapéágyakkal, ebédlővel, konyhával. A galérián található hálószobában „családi ágy” található, két felnőtt és 2-3 gyermek részére.

Foglalás >>

Gatter Fogadó – Szalafő

Az őrségi szálláshelyek közül kiemelkedő GATTER FOGADÓ a szalafői szállások között egyedülállóan alkalmas 52 fő elhelyezésére.


A 100 éves fűrészüzemből átalakított épületben még ma is látható a régi fűrészgép (Gatter) és az akkor használatos szerszámok, ami ritkaság számba megy az őrségi vendégházak között. Akár családokról, baráti társaságokról, iskolai osztályokról vagy valamilyen sport egyesületről van szó, nagyméretű ebédlőnk és társalgónk kiváló lehetőséget nyújt a közös étkezésekre, programokra, szórakozásra. Fedett zárható garázs-sorunk és a 250 éves tölgyfa (mely Őrség egyik legöregebb fája) különlegesség teszi a hatalmas kertet, ahol egyébként kemence, grill sütő és bográcsozási lehetőség is van. Az őrségi falusi turizmus keretein belül sajt- és tökmagolaj készítés, kópickötés és szövés is megtekinthető a helyi mestereknél. A Pityerszeri Néprajzi Műemlékegyüttestől csupán pár kilométerre vagyunk. Fogadónknál kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.
Ha olyan olcsó őrségi szállást keres, mely egyben színvonalas is, itt jó helyen jár.

Foglalás >>

 

Látnivalók az Őrségben >>

 

 

 

 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%