Wellness + HotelekBalcsiCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Ősszel is vár Keszthely és a Balaton-parti Helikon Hotel

1 perces olvasási idő

Tudtátok, hogy Keszthely kétszer volt a világ közepe? Először a késő-római korban, majd másodszor 1739-től tudhatta magáénak ezt a nemes címet. Ekkor történt, hogy a Festetics család beleszeretett a tájba és ezzel új fejezet kezdődött Keszthely életében. A város minden épületével, terével, szállodájával és különleges hangulatával mai napig magán viseli a királyi, nemesi eleganciát, ötvözve a meleg családi otthonra jellemző, szerethető színekkel, ízekkel, illatokkal.

És valaki azt hiszi, hogy Keszthely csak nyáron tartogat látnivalókat és programokat, nagyon téved!

Hunguest Hotel Helikon Keszthely

Keszthely a patinás belvárosával igazi őszi álompihenés helyszíne, ahová családok, párok, állatbarátok sokaságát várja a Hunguest Hotel Helikon – közvetlenül a Balaton partján. A hotel vendégszeretete, a romantikus hangulatú szobák és a partra néző ablakokon beszűrődő napfelkelte látványa elfeledteti a hétköznapok minden gondját.

Érdemes felfedezni a szálloda wellness szolgáltatásait és a sportolási lehetőségeket is: Fitness Club, teniszcentrum salakos pályákkal, 25 méteres sportuszoda, finn-, és infraszauna, szolárium, masszázs, talpreflexzóna-masszázs, mini kosárlabda, kerékpározás, sportanimáció (reggeli és vízi torna, gyalogtúrák), petanque, asztalitenisz, biliárd várja a vendégeket. Higgyétek el, Keszthely legrégebbi, impozáns szállója örök szerelem lesz a pihenésre vágyók számára!

Gyerekkel érkező vendégek is megtalálják itt a számításaikat, hiszen a szálloda az őszi szünetben a családok számára is igazán felüdítő kikapcsolódási lehetőséggel készül. Színes gyermekprogramokkal, hamisíthatatlan retro-élménnyel várják itt a vendégeket a szálloda utolsó nyitott napjaiban. Az ősz egyetlen hosszú hétvégéje (október 20-23. között) pedig kiváló lehetőséget tartogat egy belföldi, családi utazásra. A Balaton őszi látványa, a szálloda gasztronómiai kínálata varázslatos élményekkel gazdagítja a pihenni vágyókat.

A hotelben eltöltött pihentető napok alatt érdemes kisebb kirándulásokat tenni a városban és a Balaton partján. A történelmi város számtalan csodát rejt magában, ezek közül hoztam most néhány igazán csillogó gyöngyszemet, amit mindenképp keressetek fel, ha Keszthelyen jártok.

Szállásfoglalás >>

 

Festetics Kastély

A Festetics család Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd hercegi családja. A horvátországi származású család a 17. századtól élt Magyarországon, 1739-től Keszthelyen. A kastély felépítése után sebészorvost és mestereket hozatnak a városba, gyógyszertárat és uradalmi kórházat létesítettek.

A kulturális élet is ekkor nyitogatta szárnyait, hisz 1817-ben rendezték az első Helikoni ünnepséget, melyen a kor legnagyobb költői és írói vettek részt. A kastély mai formáját 1883-87 között nyerte el, összesen 101 szobával rendelkezett. Kellett is a sok és nagy helyiség, hisz II. Taniszló gróf felesége, Hamilton Douglas Mária hercegnő egész vonatrakományi berendezéssel érkezett. A kastély legimpozánsabb terme a könyvtárterem, aminek állománya meghaladja a 90 ezer kötetet. Ezen kívül számos állandó kiállítás csábítja az érdeklődőket, amelyek közül a 2012-ben megnyílt Pálmaház egzotikus növényeivel emeli a kastély főúri és királyi mivoltát.

Keszthelyi Belvárosi Múzeumok

Állandó jelleggel hon-, népismereti -, és történelmi ismereteket bővítő kiállítás várja az érdeklődőket a városban. De itt található Európa legnagyobb Viselettörténeti Babamúzeuma, és a Történelmi Panoptikum ahol félszáz magyar híresség viaszfiguráik láthatók. A világon egyedülálló Csigaparlament itt nézhető meg, és ha még mindig kevés lenne az élmény, akkor a nemrég megnyílt Játékmúzeum és Tüskevár Panoptikum élménye teszi felejthetetlenné a keszthelyi pihenést.

Afrika Múzeum és Állatkert

Maszáj kunyhó, kafferbivaly, legelésző zebrák, Afrika Múzeum Keszthelyen, egy helyen a balatoni tájban. Az egzotikus állatok mellett egy olyan kép látványa ez, amely minden gyermek és felnőtt kedvence lesz. Az alapító, Dr. Nagy Endre Afrika-kutató és neves vadász (1913-1994) trófea- és néprajzi gyűjteményét mutatják a látogatóknak.

Horrormúzeum

A keszthelyi horrormúzeumban nincs finomkodás, van viszont kibelezés, áramütés, kínzás, ezért csak felnőtteknek ajánlott. A múzeum tulajdonosai előkeresték a legdurvább, de valós kínzási módszereket, néhány történelmi rémtettet és ezekből kiállítást rendeztek. Embert próbáló élmény, még akkor is, ha tudjuk, hogy ezek csak bábok.

Kályhák háza

Az Európában egyedülálló gyűjtemény a magyar kályhás hagyományokat mutatja be a keszthelyi Festetics kastély szomszédságában. A folyamatosan bővülő, jelenleg 70 darabból álló kiállításon kályhák és kemencék makettjei segítik megismerni a különböző tájegységek sütő, főző, fűtő eszközeit. A Kályhák Háza másik helyiségében, a kerámia élménytárban egyedi kerámiákat, dísztárgyakat találunk a műhely munkáiból. Az esztétikai élményeken túl is kínál különlegességet a hely: a fazekasműhelyben folyamatos munka zajlik, amit minden érdeklődő figyelemmel kísérhet.

Móló, pavilonsor

A Pavilonsor előtt áll egy emléktábla, amelyen a keszthelyi olimpikonok neveit olvashatjuk. A Pavilonsor mind a helyiek, mind az ide érkező vendégek számára szinte ikonikus helynek számít Keszthelyen. Éjszakába nyúló beszélgetések, borozások helyszíne a csodás Balaton partján.

 

Bár Keszthelyre a legtöbben nyári úti célként tekintenek, ahogy láthatjátok, ősszel is sok-sok meglepetést tartogat a város. Érdemes felfedezni!

Foglalás a Hunguest Hotel Helikonba >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%