Téli tájolóCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásVárosnézések

Varázslatos Advent Egerben: program- és szállásajánlóval

2 perces olvasási idő

Eger advent idején gyönyörű, ünnepi arcát mutatja, ezért a barokk város minden évben előkelő helyet foglal el a legszebb karácsonyi vásárok listáján. Hangulatos fények, finom illatok, karácsonyi ízek, zenés fellépések és sokszínű programok várnak. Mutatjuk az egri programokat az adventi vásár során, szállásajánlóval együtt.

Eger Advent 2023

Időpont: november 25. és december 24. között

Helyszín: Dobó tér, Eger belvárosa

Egy kis ízelítő a programkínálatból, a teljesség igénye nélkül:

  • November 25-én, 17 órától kigyúlnak a karácsonyi fények és megkezdődik az egri advent, míg este 18 órakor a Malek Andi Soulistic szórakoztatja a közönséget.
  • November 26-án a Szabó Családnak, december 1-jén a Jajának, a Bon bonnak, valamint az Andörkavernek tapsolhattok a színpadon. 
  • December 2-án, délelőtt a csemeték Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertjén ugrándozhatnak, a nap második felében pedig a Ticket zenekar, Aleva Zsófia és Gallusz Niki & Club 54 gondoskodik a felejthetetlen hangulatról. 
  • Az adventi gyertyagyújtás napján, december 3-án először a Magyar Balázs akusztik zenél, amit 19 órától Zséda karácsonyi koncertje követ.
  • December 6-án, Szent Miklós napján a legkisebbek találkozhatnak a Mikulással, meghallgathatnak egy énekkart és megtekinthetik a Babszem Jankó Gyermekszínház előadását is. 
  • December 7-8-9-én sem maradtok fellépők nélkül – szombaton este például Hauber Zsolt x Bonanza Banzai teszi különlegessé az estét. 
  • December 10-én Szekeres Adrien karácsonyi koncertje csendül fel. 
  • December 17-én pedig Rakonczai Imre színesíti meg a karácsonyi hangulatot. 

Tipp! Feltétlen tekintsétek meg az új Betlehemet is, ami a Minorita templom előtt álló karácsonyfa tövében kap helyet!

Gyermekbarát programok az egri adventi vásáron

A Városháza Üvegtermében december 1-től december 23-ig hétvégente igazi Jégpalotába csöppenhetnek a családok sok-sok játékkal, kézműves műhellyel, valamint mesekuckóval. Az arcfestésen, csillámtetováláson, interaktív foglalkozásokon túl ráadásul filmvetítésen is részt vehettek a gyerkőcökkel. 

Sőt, mi több: a nagysikerű körhinta is visszatér idén a karácsonyi vásárra!

Varázslatos Advent Egerben: program- és szállásajánlóval
Körhinta az adventi vásárban, Eger

Milyen finomságok és portékák várnak?:

Idén is bőséggel bespájzolhattok a vásárban, akár magatoknak, akár másnak szánjátok ajándék gyanánt. Lesznek:

  • forralt borok,
  • kürtőskalácsok,
  • kézműves termékek,
  • és termelői finomságok.
Varázslatos Advent Egerben: program- és szállásajánlóval
Advent Egerben

Ha pedig Eger más részén, akár a Szépasszonyvölgyben szeretnétek egy kiadós menüt enni, üljetek be bármelyik belvárosi vendéglőbe – ilyenkor mindegyik ünnepi hangulattal fogad.

Kellemes meleg, finom illatok, karácsonyi díszek és persze ínycsiklandó ételek-italok várnak! Böngésszétek végig, mely éttermekben tudtok kedvezményes áron fogyasztani, ha Egerben foglaltok szálláshelyet >>

Varázslatos Advent Egerben: program- és szállásajánlóval
Kürtöskalács

Nincs még vége az egri programok sorának! Az összes látványosság és programötlet itt található >>

Szállást kerestek Egerben, advent alatt? 10 egri szálláshely, amik között mindenki talál az igényeinek megfelelőt:

Felnőttbarát romantika: Margaréta Garden Panzió & Spa Eger

Csak 12 éves kortól fogad vendégeket a szállás, ami kifejezetten a romantikára vágyó pároknak kedvező választás. A kivilágított jacuzzi, a hangulatos szauna, a bár és a borkóstoló, valamint a házias ízek, illetve a belváros közelsége mind nagyon vonzóvá teszi ezt a szálláshelyet. 

Barátságos fogadtatás: St. Kristóf Panzió Eger***

A vendégértékelések külön kiemelik a tulajdonos vendégszerető, figyelmes hozzáállást, így igazán otthonosan érezhetitek magatokat. Reggelis vagy félpanziós ellátást is kérhettek, és nagy előny, hogy csak 10 perc séta a történelmi belváros.

Az Egri vár tövében: Servita Udvarház Eger

Ennél „egribb” szálláshelyet aligha találni: egy történelmi épületegyüttesben kapott helyet, közvetlenül az Egri vár és a Minaret tövében. Impozáns kertje és remek elhelyezkedése mellett a kulináris élményei és borválasztéka miatt is garantáltan tetszeni fog!

Az újoncok frissességével vár: Premium Vendégház Eger

Az újonnan épült vendégház igényes berendezésében a kényelem és a stílusosság dominál. A kicsiket játszósarok várja, a nagyokat borhűtő, és ha hezitáltok foglaláskor, jó tudni, hogy se előrefizetési, se lemondási díj nincsen!

Nagyobb családok számára: Borbarát Vendégház Eger

Ha nem bánjátok, hogy a szállás nem a belváros kellős közepén van, akkor íme! A kertváros csendjével vár a kétszintes vendégház, ahol akár egy 8 fős család is elfér. A teraszról csodás kilátás nyílik Egerre, negyedóra sétával eléritek a központot is.

Önálló kertes ház: Levendula Apartmanház Eger

A 10 pontra értékelt szállás egy 5 férőhelyes családi ház, ami remek felszereltséggel bír, és 10 perc sétára található a belvárostól. Ráadásul SZÉP kártyával is fizethettek!

Üdítő színfolt: Partner Apartmanház Eger

A belvárosban, mégis csendes helyen található ez a vidám színekkel és kifogástalan tisztasággal rendelkező egri szállás. Összesen 4 apartman áll rendelkezésre, családoknak és pároknak egyaránt ideális hely. 

Meghitt elegancia: 1552 Boutique Hotel Eger ****

Különleges szállásra vágytok? A Dobó tértől 50 méter csupán ez a butikhotel, amelynek minden szobáját egyedi hangulat jellemzi – legyen az a török világ, a Bükk erdeje, vagy a nyüzsgő belváros romantikája. 

Nagypolgári kényelem: Deák Villa 37 Apartments Eger

Éljétek át a nagypolgári életérzést ebben a századelőn épült, felújított villában! Összesen 5 apartman van, melyek tágasak, világosak, és maximálisan felszereltek. A központ és a főbb látnivalók 500 méterre találhatók.

Szaunás pihenés: Bartók Tér Wellness Panzió Eger

A karácsonyi vásár után, ahol kellően átfáztatok, nagyon jól fog esni az infra- és finnszauna perzselő melege, vagy a jacuzziban való ázás. A panzió csak 5 perc sétára található a történelmi belvárostól.

Eger minden évszakban szép, de karácsonykor még gyönyörűbb, így ha ünnepi hangulatra vágytok, itt a helyetek! Irány az adventi vásár és a legjobb téli programok, már csak szállást kell találni hozzá >>

Varázslatos vendégházak Egerben és környékén >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%