Hegyek-völgyekBarátokkalProgramok hétvégéreTéli tájoló

Aprócska Ausztria a Mátrában

1 perces olvasási idő

Síelés szempontjából nem vagyunk elkényeztetve itt, a Kárpát-medencében. Nyugati szomszédainknál, Ausztriában jobbnál jobb síparadicsomok várják a téli sportok szerelmeseit, de a keleti határon túl, Romániában is van lehetőség havas programokra (pl. kutyaszán, lovasszán, túrázás stb.)

Magyarországon nem bővelkedünk sípályákban, Dunántúlon az eplényi INTERSPORT Síaréna, Kelet-Magyarországon pedig a mátraszentistváni Sípark bonyolítja a legnagyobb forgalmat idén télen is.

MÁTRASZENTISTVÁNI SÍPARK

Közel 4 km-es pályarendszeren 10 változatos sípálya várja a látogatókat a Mátra szívében.
A mátraszentistváni sípálya tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése.
Magyarország legjobban megvilágított pályarendszere is a Mátrában található, kb. 3 km hosszan lehet napnyugta után csúszni, sőt HócsúszdaPark is használható „éjszakai napsütéssel”. Az Esti síelés péntek/szombat 16:30-tól 21 óráig tart! HócsúszdaPark nyitva tartása péntek/szombat 18:00-ig!
Jelenleg 7 modern sílift szolgálja ki a pályákat: 2 db csákányos sílift, egy tányéros lift, 2 db korongos lift, a síoktató teraszokat 2 db Baby-lift I. (2005) és Baby-lift II. (2006) „köteles” (kézzel megfogható) kislift szolgálja ki, amelyek a gyerekek és kezdők tanuló liftjei. A SíoktatóParkban egy SUNKID Varázsszőnyeg segíti a kicsik és nagyok tanulását.
A síbérletek és napijegyek áráról a www.sipark.hu oldalon olvashattok.

PROGRAMAJÁNLÓ: Hófesztivál 2017 – Családi Sínapok a Mátrában!

A mátraszentistváni Sípark hatodik alkalommal rendezi meg a Hófesztivált, ahol ingyenes koncertek, show- és családi műsorok szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A 3 napos fesztiválon színes programok várják a téli sportok szerelmeseit: a “Téli Varázs sétány” a karácsonyi hangulatot idézi, a Betyárok Tüze havas látványshow minden résztvevőt elvarázsol. A hétvége sztárfellépője Radics Gigi.

Helyszín: Sípark Mátraszentistván
Időpont: 2017. január 26 – 27 -28.

Mátrai szállások a Hófesztivál idejére >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%