Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásTéli tájoló

Aqua Dome – kagyló alakú medencék az Alpok ölelésében

1 perces olvasási idő

Létezik egy hely Ausztriában, ahol a termálfürdő és az Alpok tökéletes harmóniában van egymással. Talán Ti is láttatok már fotót a hegyek által körülölelt Aqua Dome fürdőről, amelynek lebegő medencéi lélegzetelállító látványt nyújtanak minden évszakban. Akár egy festmény!

Mély gleccservölgyek, hatalmas sziklavonulatok, hófödte hegyek hosszan elnyúló romantikája fogad mindenkit Dél-Tirolban.

Sölden városa éjszakai fényárban úszik

Ebben a csodás, titokzatos alpesi tájban maga az Ötzi-Alpok látványa is lenyűgöző, s már a természetben eltöltött rövid idő is fel tudja tölteni a fáradt ember lelkét.

A termálfürdő télen (fotó: austria.info / Alexander Lohmann)

De ha ennél többre vágyunk, érdemes felkeresni az Ötzi-Alpok ölelésében található, lenyűgöző kilátással rendelkező Aqua Dome Termálfürdőt. A különleges épületekből álló wellness komplexum 2004 óta várja vendégeit. Az Aqua Dome Hotel és Termálfürdő látványos építészeti stílusa tökéletes egységet alkot a környezettel. A külsős vendégek számára is igénybe vehető wellness és termál részlege 22.000 m²-es területen várja a kikapcsolódni vágyókat.

Szálláslehetőségek a közelben ⇒

Szaunavilág az Auqa Dome-ban

A komplexum részét képzi a Spa Dome, amely összesen 12 medencével, 7 szaunával, 4 étteremmel, illetve bárral rendelkezik.

A beltéri részlegben két nagy meleg vizes (34 és 36 fokos) medence, a kültéri fürdő úszómedencével és úszófolyosóval biztosítja a sportolni vágyók igényeit. Emellett a megvilágított piramison keresztül juthatunk el a három különleges lebegő óriásteknőhöz, amely óriási élményt biztosít kicsiknek és nagyoknak.

Kilátás a kültéri medencéből

A három futurisztikus medence igazi építészeti remekmű, és tökéletes harmóniát alkot a természettel. A 135 cm mély, 33 – 36° C-os medencék  vize 15 percenként cserélődik, ezzel nem csak a látvány garantált, hanem a mélyről feltörő alpesi termálvíz gyógyító és frissítő hatása is.

 

TIPP: Az Aqua Dome-ban minden pénteken éjszakai, holdfényes fürdőzésre van lehetőség, télen-nyáron szuper program, ne hagyjátok ki!

Éjszakai kaland az Aqua Dome-ban

Belépő a téli időszakban, április 8-ig:

  • 3 órás jegy felnőtteknek 25 Euró, kedvezményes jegy 15 Euró

Cím: AQUA DOME OBERLÄNGENFELD 140 / A-6444 LÄNGENFELD

További információk: www.aqua-dome.at/en/thermal-spa/

Kilátás a relaxszobából

Dél-Tirol megfejthetetlen csoda. Érdemes a természet vonzó csábításának is eleget tenni, s egy kis sétával jól szemügyre venni a helyet, ahol Ötzit megtalálták. Kalandra fel!

Similaun ház, Ötzi lelőhely

A meleg termálvíz öleléséből kiszakadva az Alpok hűs világába csöppenhetünk. Kis hátizsákkal, minimális felszereléssel kapaszkodhattok fel a Similuan házba (3019 méter). Bár a szintemelkedés jelentős, a látvány mindent megér. Ötzinek utolsó útja is erre vezetett. Igaz a rézkor emberének idejében a környezet abszolút más lehetett, mégis egy kicsit átérezhetjük az egykori gleccser völgyének hangulatát. A menedékháztól nyugatra az Ausztriát és Olaszországot elválasztó gerincen ma már jól kiépített és biztosított úton haladhatunk a jégember megtalálási helyéhez. A leírások szerint 1991 szeptember 19-én a nürnbergi Simon házaspár a Schnalstal-gleccserhez igyekezett. Ekkor pillantottak meg egy arccal a föld felé fekvő testet, akiről először azt hitték, hogy egy szerencsétlenül járt alpinista holtteste, de hamar kiderült, hogy a történelem legrégebbi, egy darabban levő gleccsermúmiájára találtak rá.

Szállások Tirolban ⇒

(fotók: shutterstock, austria.info)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%