9.8

Bakancslistás programok balatonfüredi nyaraláshoz

1 perces olvasási idő

Nem csak nyári csobbanást, de tavaszi és kora nyári kirándulásokat, családi pihenést vagy aktív kikapcsolódást is érdemes tervezni a Balaton mellé. Például a csodás Balatonfüredre, ami a magyar tenger szépségén túl színes kulturális programokkal és vonzó természetközeli látnivalókkal szerez örömet minden korosztálynak.

Az érdekességek felfedezéséhez különösen jó adottságokkal rendelkezik a Danubius Hotel Annabella a Tagore-sétány közvetlen közelében. A legendás hotel előtti zöld park, a közeli saját strand, a kikötő és a rózsaliget kihagyhatatlan látnivalók füredi pihenésünk idején, ám érdemes egy kicsit kimozdulni és felfedezni a környéket is.

Fedezd fel Balatonfüred rejtett szépségeit!

Bakancslistás programok a Balaton mellett.
Balatonfüredi ivócsarnok

Ha már megcsodáltad a vitorlásokat a kéklő tavon és elkészültek a legjobb szelfik Ötvös Csöpi szobránál, nevezz be egy körre a Liliput kisvonattal! A Vitorlás térről induló népszerű városnéző körjárat elvisz Füred legismertebb helyszíneire, többek között a Piros és Kerek templomokhoz, az Anna-bál helyszínére, a Vásárcsarnokhoz és az Aquaparkhoz is.

Feltétlenül kóstold meg a Szívkórháznál a Kossuth savanyúvíz-forrás természetes ásványvizét, majd sétálj egy jót a Kiserdő ősfái között. Ha nagyobb gyalogtúrára vágysz, irány a Koloska-völgy, ahol gyönyörű erdei környezetben vár az ingyenesen látogatható Vadaspark és a Jókai kilátó. A nemrég felújított Lóczy-barlang is megér egy látogatást, a föld mélyén sétálva évezredek történetébe kapsz betekintést a látványos mészkőrétegek segítségével.

Pattanj bringára a Balatonnál is!

Bakancslistás programok a Balaton mellett.

Akár gyerekekkel is bevállalhatsz egy kellemes kerékpártúrát a Balaton mentén. Szinte mindegy, merre indultok. Ha Tihany felé veszitek az irányt, betekerhettek a páratlanul szép Sajkodi-öbölbe is, de a Tihanyi Apátság megtekintése, a felülről a Balatonra nyíló panoráma is lenyűgöző látnivaló. Üljetek ki a Rege cukrászda teraszára és gyönyörködjetek a magyar tenger látványában!

Gyerekekkel ne hagyjátok ki a tihanyi Kalandsziget adrenalinfokozó élményét se!  Itt természetes erdei környezetben, a fák lombkorona szintjén mintegy 60 akadály – például mászófa, óriás lecsúszó pálya – várja a bátor családokat.

Ha a Danubius Hotel Annabellától a másik irányba indultok el a bringákkal, meg se álljatok a kenesei magaspartig, itt tekereg ugyanis a balatoni bringakörút egyik legszebb szakasza. A meredek, szinte állandóan mozgásban lévő löszfalas partoldalon különleges fauna és flóra él, amit a Tátorján tanösvény is megmutat. Azonban a magaspartról nyíló balatoni panoráma a leginkább vonzó ebben a kirándulásban, amit a Soóshegyi kilátóból is megcsodálhattok.

Lazíts egy hajó fedélzetén a Balatonon!

Bakancslistás programok a Balaton mellett.

A Balatonfüredről menetrend szerint induló sétahajókkal a nap bármely szakában tehetsz egy kellemes kirándulást a lágyan ringató hullámokon. Válthatsz jegyet naplementés hajókázásra vagy borkóstolóval egybekötött hajózásra is, de lehet célpont Tihany, Badacsony vagy a déli part csodás városa, Siófok is. Szánj rá néhány órát Siófokra, tekintsd meg a szárnyait kitáró madárra emlékeztető Makovecz templomot, a 45 méter magas víztornyot, aminek tetejére panorámalift repít fel.

A Millennium park és a Jókai park sétára hív, szobrokat, szökőkutat és japánkertet mutat. A természet szerelmeseinek a 9 km hosszú Töreki tavak tanösvényt ajánljuk. A 10 tóból álló halastó rendszer környéke az európai madárfajok vonulási útjában található, így a tavasszal és ősszel különleges madarakat is megfigyelhetsz.

Száguldj a balatoni bobpályán!

Bakancslistás programok a Balaton mellett.

Balatonfüredről csak egy ugrás Balatonfűzfő, ahol akár egy egész napot eltölthettek a Balatoni Bob Szabadidőparkban. A 20 000 m² alapterületen fekvő bobpálya annyi kalandot ígér, amennyit el sem tudtok képzelni!

A két szuper (összesen 1,5 kilométer hosszú!) bobpálya köré épült szabadidős és kirándulási helyszín a bobozáson kívül számos más szórakozási lehetőséget is nyújt, többek között kilátótornyot, kalandparkot és erdei játszóteret. 360 fokos kanyarok várnak a Panorámapályán, 15 méter hosszú alagútban suhansz az Alagútpályán, és életreszóló élmények várnak.

Autóval ajánljuk: Dörgicse és Vászoly

Bakancslistás programok a Balaton mellett.
 Dörgicsei romtemplom 

Meseszép vidékeket járhatunk be Balatonfüredről indulva autóval is. A Balatonakali irányából megközelíthető, festői fekvésű Dörgicse hét templomáról nevezetes, ebből három gyönyörű Árpád-korból ránk maradt rom. A szomszédos település, Vászoly híres a sajtmanufaktúrájáról, valamint a Szent Jakab zarándokút magyarországi szakasza is áthalad itt.

A temető mellett fekvő Árpád-kori templomromon kívül egy klasszicista stílusban épült római katolikus templom szintén megtekinthető a faluban, ahol egy kisebb tó is található, és felfrissülhetünk a Szent Jakab forrás vizéből.

Kihagyhatatlan progamokhoz egy kihagyhatatlan szállás: Danubius Hotel Annabella

Balatonfüred és környéke számos izgalmas lehetőséget tartogat, a gyalogos kirándulásoktól a szabadidős parkokon át a hajózás élményéig. A kisebb-nagyobb felfedezések közben jól megválasztott szállásunk mindig biztos pont. A Danubius Hotel Annabella nem csak kényelmes szállással, jó megközelíthetőséggel, bőséges félpanziós étkezéssel, de wellness részleggel – belső úszómedence, kültéri medence és szauna – is segíti pihenésünket a kirándulások után.

(Fotók: Danubius Hotel Annabella, Szallas.hu)

.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%

Szálláshely értékelése

9.8
Szállás szakértőnk és a vendég értékelések alapján ilyennek találjuk
10.0

Megközelíthetőség

9.7

Wellness

10.0

Kiváló programok a közelben

9.5

Animátorok képzettsége

Előnyök

  • +Gyönyörű wellness részleg
  • +Kiváló gyerekprogramok
  • +Tapasztalt, kedves személyzet

Hátrányok

  • -Nem ajánljuk, ha nem szeretnél a család minden tagjának a kedvére tenni.
Megnézem