Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Bakancslistás belföldi úti célok Magyarországon

2 perces olvasási idő

Reméljük, hogy hamarosan minden rendbejön és újra mindenki utazhat. A szakértők szerint először a belföldi utazás kerül majd előtérbe, ezért készültünk nektek 12 különleges belföldi bakancslistás úti céllal, amiért idén még megéri útra kelni. Íme 12 bakancslistás úti cél!

Bakancslistás úti célok 2020-ra

Bakancslistás úti célok 2020-ra

1. Víztoronyban kávézás és tevegelés: Siófok

A Balaton fővárosában számtalan élmény vár rátok. Igyatok egy cappuccinót a Siófoki Víztorony és Kávézóban – 45 méter magasan – , majd látogassatok el a Bella Állatparkba, ahol állatsimogatásban, tevegelésben és sétakocsikázásban is részetek lehet. Nyáron pedig sétahajózhattok és motorcsónakozhattok is a Balatonon.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Residence Hotel Balaton Siófok ****+superior

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Residence Hotel Balaton Siófok ****+superior

2. Fürdőváros a Hajdúságban: Hajdúszoboszló

Nem csak hazánk, hanem egész Európa legnagyobb fürdőkomplexumának számít a Hajdúszoboszlón található Hungarospa, mely gyógyvízzel, változó hőmérsékletű medencékkel, csónakázó tóval és aquaparkkal is várja a látogatókat. Ha sikerül elszakadni a vízi élményektől, akkor a Harangházat, a Fordított házat és a Fazekasházat is érdemes közelebbről megvizsgálni. A nosztalgiavonatra is megéri jegyet váltani, a város pedig igazi fesztivállá alakul a nyári éjszakákon. Fedezzétek fel!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Atlantis Hajdúszoboszló ****+superior

Ide utaznak 2020 év elején wellnessezni a magyarok
Hotel Atlantis Hajdúszoboszló ****+superior

3. Az aktív kikapcsolódók álma: Zalakaros 

Zalakaros népszerű üdülővárosa méltán emelkedik ki a hazai turisztikai térképeken. Az itt található fürdőben minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozást, de segway- és vízitúrán is részt vehetnek a lelkes jelentkezők. Természetbolondoknak a Termáltó és Ökopartot, valamint a Csiga-túra Tanösvényt vétek lenne kihagyniuk. Ez még nem volt elég? Akkor sétarepülőzzetek a Balaton felett!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Belenus Thermalhotel Zalakaros ***+superior

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Belenus Thermalhotel Zalakaros ***+superior

4. Gyógyító kalandok: Hévíz

Igazi turistamágnesnek számít az itt található Hévízi tó, melynek nem csak a vize, hanem az iszapja is gyógyító erővel bír. Az ásványi anyagokban gazdag termálvíz kedvező hatást gyakorol a reumás és gyulladásos panaszokra, de számtalan más betegség esetén is jó szolgálatot tesz. A frissítő élmények után tegyetek egy kört a Dr. Schulhof Vilmos sétányon, a tavat körülölelő véderdőben pedig különleges növényfajokkal találkozhattok.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Palace Hotel Hévíz ****

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Palace Hotel Hévíz ****

5. Fesztiválnagyhatalom a Balaton-parton: Zamárdi 

Zamárdi nyáron igazi fesztiválvárossá alakul – itt rendezik meg ugyanis a Strandfesztivált és a Balaton Soundot is -, de számos jó programra van még lehetőség a közelben: paintballozhattok, meglátogathatjátok a Kőhegyi-kilátót és a Zamárdi Kalandparkot is. Mielőtt elmentek, készítsetek fotókat a Balaton szíve szobornál! (Reméljük 2021-ben ismét visszatérhet a fesztiválozó közönség a városba)

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Wellamarin Zamárdi ****+superior

Ide utaznak 2020 év elején wellnessezni a magyarok
Hotel Wellamarin Zamárdi ****+superior

6. Kalandparktól a borhetekig: Balatonfüred

A Balaton Északi Partjának Fővárosában nem csupán a Tagore sétány vár benneteket 2020-ban sem. Nos mi még? Például a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, ahol a Magyar tenger élővilágának megismeréséhez kerülhettek közelebb vagy az Extrém Kalandpark – a 18 méter magas mászótoronnyal. Nézelődőknek pedig a Jókai Mór emlékházat, a Vitorlamúzeumot és a Vaszary Galéria megtekintését ajánljuk. Érdemes a látogatásotokat a Füredi Borhetek idejére időzítenetek! Nyáron pedig jegyet válthattok az Annagora Aquaparkba is.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Marina Balatonfüred ***+superior 

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Hotel Marina Balatonfüred ***+superior

7. Varázstorony, termálfürdő és borkóstolók: Eger

Észak-Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja Eger. Nem csupán az itt található vár, hanem a Dobó tér, az Érseki Palota, a Bazilika és az Egri Termál- és Strandfürdő miatt is. Ha mélyebbre ásnátok, akkor vegyétek igénybe a városjáró kisvonatot, hobbi csillagászoknak pedig a Varázstorony fog tetszeni. A Szépasszonyvölgyben járva a legfinomabb borokba kóstolhattok bele, napközben pedig a legendásan népszerű Egri Road Beatles Múzeumot nézzétek meg!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Eger & Park ****

szallasguru.hu tavaszi shopping napok
Hotel Eger & Park ****

8. Föld alatti és föld feletti élmények: Tapolca

A tapolcai-medence bazalthegyeinek gyűrűjében bújik meg a város, mely több különleges élménnyel is várja a látogatókat. Az egyik a Tavasbarlang és a hozzá kapcsolódó Látogatóközpont, ahol megismerhetitek a karsztvidékek csodás világát, a felnőttek kipróbálhatják a kőtapogatót, a gyerekek pedig a kúszóbarlangot fedezhetik fel, utána következhet a 15 perces csónakázás a föld gyomrában. Ha még több kalandra vágytok, akkor a Malom-tó körül tegyetek egy sétát vagy kiránduljatok  a Szent György-hegyen található Bazaltorgonákhoz.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Gabriella Tapolca ***

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Hotel Gabriella Tapolca ***

9. A Balaton-felvidék gyöngyszeme: Kővágóörs

A Káli medence déli kapujában, a Balatontól mindössze pár kilométerre található Kővágóörs, mely egyszerre sarkall majd kirándulásra, ejtőzésre és kulináris kalandokra is. Fedezzétek fel a környék látnivalóit: túrázzatok a szentbékkállai kőtengernél, lépjetek be egy működő gazdaságba a salföldi major és állatsimogatóba és másszátok meg a Révfülöp fölé magasodó Fülöp-hegyet, melynek tetején a Millenniumi kilátó elképesztő panorámája vár majd rátok! 

Itt szálljatok meg, ha mentek: Káli Home Boutique Villa Kővágóörs 

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Hotel Gabriella Tapolca ***

10. Természetjárás után vár az aquapark a föld alatt: Demjén

Észak-Magyarországon, Egertől nem messze található Demjén település, ahol nem csupán a természetjárók, hanem a wellness szerelmesei is kiélhetik magukat. Túrázásra a Remetelakot, a Kőhodályt ajánljuk, de a Hegyeskő tetőt megmászva elképesztő kilátásban lehet részetek a Termál Völgyre. Ha pedig itt tartunk, akkor ideje elmerülni a wellness élményekben is: mártózzatok meg a demjéni Termáltóban vagy a vízicsúszdákért látogassátok meg a Cascade Barlangfürdőt!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Cascade Resort Spa & Conference Demjén ****

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Hotel Cascade Resort Spa & Conference Demjén ****

11. Lombkoronasétánytól a hagymafürdőig: Makó

A Dél-Alföldön, Csongrád megyében, a Maros partján fekszik a Hagyma Fővárosa, Makó. A város sokszínű programajánlatában passzív és aktív kikapcsolódási lehetőségeket is bőven találunk. Egy lustálkodósabb, wellnesses naphoz remekül passzol a Makovecz Imre tervei alapján készített Hagymatikum Gyógyfürdő felkeresése, ahol különleges szaunaélmények és 18 medence gondoskodik róla, hogy jól érezzétek magatokat. Azoknak, akik a mozgalmasabb programokat szeretik, jó szívvel ajánljuk a Maros Kalandparkot, ahol a mászófalat és a csúszópályát is kipróbálhatják. Természetkedvelőknek pedig jó és nem mindennapi program a Lombkoronasétány, melynek végén a bátrabbak a különleges csúszdát is kipróbálhatják.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Gesztenye Apartman Makó

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Gesztenye Apartman Makó

12. Egy kis falusi turizmus az Őrség szívében: Szalafő

Azok, akik békére és csendre vágynak, semmiképp ne hagyják le az Őrségi Nemzeti Parkban található Szalafőt a 2020-as bakancslistájukról. Kirándulásra és pihenésre itt biztosan számtalan lehetőségetek lesz. Keressétek fel a Pityerszeri Skanzen különleges szabadtéri néprajzi múzeumát is!

Bakancslistás úti célok 2020-ra
Skanzen Szalafőn

Itt szálljatok meg, ha mentek: Őrségi Szalma Vendégház Szalafő 

Őrségi Szalma Vendégház Szalafő 

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%