BalcsiCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

8 kihagyhatatlan látnivaló a Balaton északi partján

2 perces olvasási idő

Ti a Balaton északi, vagy déli part látnivalóit szeretitek jobban? Bármi is a válasz, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy mindkét rész rendelkezik vonzó célpontokkal. Most összeszedtünk 8 kihagyhatatlan látnivalót a Balaton északi partján, ahol az izgalmas bakonybéli űrmúzeumtól a romantikus badacsonyi borvidékig minden van!

látnivaló a Balaton északi part
Balatonfüredi Tagore sétány

8 kihagyhatatlan látnivaló a Balaton északi partján

Szigligeti vár: időutazás és lenyűgöző panoráma

A Szigligeti vár nem csupán a Balaton, hanem egyúttal Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága is. A panoráma egyedülálló; rálátunk például a csodás badacsonyi tájra, a közeli Szent György tanúhegyre és persze a Balatonra is. A várban kézművesvásár, fegyverkiállítás és harcászati bemutató is vár, illetve megtekinthetjük a várkápolnát és a kovácsműhelyet is. Igazi időutazáson vehetünk részt vissza a középkorba!

látnivaló a Balaton északi part

Belépő: felnőtt 800 Ft, gyermek 400 Ft. 

És persze ne feledjétek, hogy ha a környéken foglaltok szállást, akkor a kedvezménykuponnal 10 %-al olcsóbban vehetitek meg a jegyet! A nyitvatartásról itt tájékozódhattok.

Szigligeti szállások >>

Szigligeti programok >>

Bakonybél: természeti kincsek és űrmúzeum

A természetjárók számára kihagyhatatlan úti cél a Balaton északi partján! A Bakony fővárosának is nevezett Zirctől mindössze 17 km-re van Bakonybél, mely egy völgyben található, gyönyörű kis falu. Több mészkőbarlangot is találunk a környéken, illetve bővízű forrásokkal teli erdőket. Fedezzük fel például az Odvaskői-barlangot vagy a festői Gerence patakot! Ha pedig a kirándulás mellett művelődni is szeretnénk, mindenképp látogassunk el a Pannon Csillagdába, ahol lenyűgöző csillagászati és űrkutatási kiállítás vár!

Szállások a környéken >>

Programok a környéken >>

látnivaló a Balaton északi part
Gerence patak völgye a Bakonyban

Tihany és az ezer éves épületek 

A Balaton és az északi part egyik gyöngyszeme Tihany, ahol felsorolni is nehéz, mennyi féle programon vehetünk részt. Műemléknek ott van a sok-sok régi épület, a skanzenek és a kihagyhatatlan Tihanyi Apátság, szezonban pedig rengeteg turistát vonz a tihanyi félszigeten húzódó levendulamező is. Ne felejtsük el meghallgatni a híres tihanyi visszhangot, ha pedig megéheztünk, olyan helyekre ülhetünk be, mint a roppant hangulatos Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem vagy az Echo étterem, ahonnan meseszép panoráma mellett étkezhetünk!

Foglaljatok Tihanyban szállást! >>

Programok Tihanyban >>

látnivaló a Balaton északi part
Tihany egyik hangulatos utcája

Keszthely, a babamúzeum és Festetics-kastély otthona

Keszthelyről sokaknak a Festetics-kastély jut eszébe, és bizony joggal. Ez Magyarország leglátogatottabb kastélya, ahol a gazdagon berendezett termekben 6 állandó kiállítás vár. Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása is itt található, amit a gyerekek is imádnak, de említhetjük még a vadászati múzeumot is, ahol 200 vadfaj trófeáit csodálhatjuk meg. A kastélyt mindenkinek érdemes egyszer megnézni, de azért más is akad még Keszthelyen! Itt találjuk Közép-Európa legnagyobb babamúzeumát is, ahol kerámia- és porcelánbabák sorát csodálhatjuk meg, melyek bemutatják a régi magyar népviseleti ruhákat.

Egyébként a Festetics-kastélyba és a Keszthelyi Babamúzeumba is kedvezményes áron vehettek belépőt, ha a közelben foglaltok szállást!

látnivaló a Balaton északi part
Festetics-kastély

Tipp: Keszthelyen érdemes még a világ nyolcadik csodájaként emlegetett Csigaparlamentet is megtekinteni, ahol több millió éves Pannon-tengeri csigákból épült fel a híres makett, mintegy 14 éven keresztül!

Szállások Keszthelyen >>

Programok Keszthelyen >>

Balatonfüred és a hangulatos Tagore sétány

Tihanyhoz hasonlóan Balatonfüred is az egyik legismertebb város az északi parton, ahol számos látnivaló áll rendelkezésünkre és pezsgő hangulat fogad. A legnépszerűbb látnivaló a híres Tagore sétány, ami a Nobel-díjas hindu költőről kapta a nevét. Őt az 1920-as években ápolták itt szanatóriumban, és a sikeres gyógyulás örömére fát ültetett. Csaknem egy kilométer hosszan sétálhatunk a fasorok között, a vízparton. Csodáljuk meg innen a naplementét, és ügyeljünk rá, hogy a kikötőnél simítsuk meg a Halász és a Révész szobrok csizmáját, mert akkor a legenda szerint még vissza fogunk térni ebbe a csodás városba!

Tagore sétány

Tipp: A balatonfüredi Vitorlamúzeum kicsik és nagyok kedvenc programja, mert roppant interaktívan, izgalmasan mutatja be a vitorlázás történetét, csínját-bínját!

Balatonfüredi szállások >>

Balatonfüredi programok >>

Balatonalmádi és a festői környezet

A dombokkal körülölelt Balatonalmádi egészen közel esik Budapesthez, hiszen a tó észak-keleti részén található. Ha erre járunk, látogassunk el az Öreg parkba, amit több, mint száz éve hoztak létre, és itt találjuk Petőfi, Kossuth és Rákóczi szobrait, illetve a Sóhajok hídját és a híres Örökmécsest is. Emellett mindenképp érdemes bejárni a Vörös Homokkő Tanösvényt, mely egy 6 km-es körtúra, és az említett Öreg parkba is belefut. A túra a nevét a hely jellegzetes kőzetéről, a vörös homokkőről kapta; a város fölé emelkedő Óvári kilátó is ebből épült. A túra mindössze 2 órát vesz igénybe!

A Vörös Homokkő Tanösvényen

Tudtátok? A balatonalmádi Wesselényi strand öt csillagos minősítést kapott 2019-ben! Ezek a legjobb balatoni strandok 2019-ben

Balatonalmádi szállások >>

Balatonalmádi programok >>

Vonyarcvashegy, az aktív kikapcsolódás központja

Ha érdekelnek a sportok, Vonyarcvashegy a legjobb választás! A kiváló minőségű Lidó strandon számos vízisportban kipróbálhatjuk magunkat, például a wakeboard pályán, de a szárazföldi sportok kedvelői is biztosan találnak számukra megfelelő szórakozást. A közelben szállást foglalók a foglaláshoz kapott kuponnal kedvezményesen bérelhetnek elektromos choppert, biciklit, és airwheelt is! És ha már itt vagyunk, tegyünk egy sétát a Vonyarc Marina kikötőben is, ami egy viszonylag új, kulturáltan kiépített, hangulatos kikötő.

Szállások Vonyarcvashegyen >>

Programok Vonyarcvashegyen >>

Lidó strand

Badacsonytomaj és pincészetei

Bortúrára fel! A legminőségibb balatoni borok jó része a Badacsony szőlővidékeiről származik, és ennek megfelelően Badacsonytomajon nagy hagyománya van a klasszikus badacsonyi vendéglátásnak. Számos étteremben fogyaszthatunk hazai ízeket és kiváló borokat, például a Szőlőhegy Bisztróban vagy a Pláne Badacsony nevű borteraszon. A Folly Arborétum és Borászat pedig igazi kuriózum a balatoni látnivalók sorában, különleges cédrusokkal, ciprusokkal, panorámával és persze borkóstolóval vár.

Badacsonyi szállások >>

Badacsonyi programok >>

látnivaló a Balaton északi part
Szőlő a Badacsony tövében

A lista még folytatódhatna olyan felkapott helyekkel, mint mondjuk Csopak vagy éppen Révfülöp, ugyanis szinte minden északi parti város tartogat valami izgalmas látnivalót a Balaton körül. A lényeg, hogy a Balaton nem csak a strandolásról szól – fedezzétek hát fel a Balaton északi part adta lehetőségeit és csodáit!

Még több szállás a Balatonnál >>

g több program a Balatonnál >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
59%
Imádom
Imádom
28%
Vicces
Vicces
3%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
10%