Site icon Szallas.hu Blog

Balaton környéki kilátók – Gyönyörködj a 10 legszebb balatoni panorámában az északi és a déli parton!


A Balaton szépségét nem csak a vízparton állva csodálhatjuk meg, sőt. Páratlan látványban lehet részed, ha megmászod a közel negyven, Balaton környéki kilátó egyikét, ahonnan letekintve madártávlatból gyönyörködhetsz a csillogó víztükör, a hegyek és falvak látképében. Cikkünkben 10 kilátóhelyet mutatunk be az északi és a déli partról.

Balatoni kilátók a déli parton

1. Gömbkilátó – Balatonboglár

A 165 méter magasan álló Xantus János Gömbkilátó az 1970-es évek végén épült a Várdomb tetején. Az egyik leghíresebb balatoni kilátó, mely esti kivilágításának köszönhetően az északi partról is látható.

Gömbkilátó – Balatonboglár

Balatonboglári szállás: Atlantika Apartman Balatonboglár
A Gömbkilátó közelében találod az Atlantika Apartmant, mely családok, társaságok számára kitűnő kiadó nyaraló. Két bababarát apartmant is kínál, s mivel az épület egyben is kivehető, nagy társaságnak ideális.

Atlantika Apartman Balatonboglár

2. Sipos-hegyi kilátó – Fonyód

Az 1987-ben elkészült postai mikrohullámú átjátszó épülete a kirándulók egyik kedvenc célpontja Fonyódon. A kilátóból a Balatont teljes egészében láthatjuk, így igazán egyedülálló élményben lehet részünk.

Sipos-hegyi kilátó – Fonyód

Szállástippünk: Lakeside Apartman Fonyód
Igényes szállás Fonyódon családoknak a Lakeside Apartman, mely nemcsak modern berendezésével, de panorámás teraszával is vonzó. Csodás kilátás nyílik innen a Balatonra, az apartmanház ráadásul saját stéggel is rendelkezik. 

Lakeside Apartman Fonyód

3. Kőhegyi Kilátó – Zamárdi

Egy régi présház helyére épült a Kőhegyi Kilátó, melyet hangulatos szőlőskertek között érhetünk el, gyalogosan vagy autóval. A 220 méter magasan álló balatoni kilátóból Tihany és Badacsony látványában is gyönyörködhetünk.

Kőhegyi Kilátó – Zamárdi

Itt foglalj: Villa My Lake Zamárdi
Közvetlenül a vízparton áll a minden igényt kielégítő Villa My Lake Zamárdi. A szálláshely saját stranddal és a tóra panorámás szaunával is rendelkezik, így remek wellness vendégház a déli parton.

Villa My Lake Zamárdi

4. Magaspart – Balatonvilágos

Az egyik leghíresebb balatoni kilátó a balatonvilágosi Magaspart. A szépen parkosított kilátópontról szemünk elé tárul a Balaton teljes keleti medencéje.  

Magaspart – Balatonvilágos

Szállástippünk: Lavender Terasz Balatonvilágos
Bájos, egyedi hangulatú panzió a déli parton a Lavender Terasz, melynek étterme is különleges fogásokat kínál. Szállodai színvonalú szobáik párok és családok számára egyaránt kényelmes pihenést biztosítanak.

Lavender Terasz Balatonvilágos

5. Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó – Balatonföldvár

A legmagasabb Balaton környéki kilátó Földváron található a Hajózástörténeti Látogatóközpontban. A 25 méter magas építmény tetejéről nemcsak a Balaton, de Somogy megye dimbes – dombos tája is látható.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó – Balatonföldvár

Szállásajánlatunk: Főnix Hotel Balatonföldvár****
Négycsillagos wellness szálloda vár a hangulatos Balatonföldváron, közel a vízparthoz. A bababarát hotel egy igényesen felújított villaépületben kapott helyet.

Főnix Hotel Balatonföldvár****

Balatoni kilátók az északi parton 

6. Szépkilátó – Balatongyörök

Az északi part egyik legkedveltebb kilátópontja a balatongyöröki Szépkilátó, melyet autóval is könnyen megközelíthetünk. Innen körbetekintve a Tapolcai – medence, a Szent György-hegy és Fonyód is látható.

Szépkilátó – Balatongyörök

Itt szállj meg: Villa Mangó Apartman Balatongyörök
Exkluzív szálláshely a györöki strandon a Villa Mangó Apartman, mely a tóra panorámás szobákat kínál. Bizonyos időszakokban a Hotel Panorámában felhasználható ingyenes fürdőbelépővel kedveskednek vendégeiknek.

Villa Mangó Apartman Balatongyörök

7. Jókai Kilátó – Balatonfüred

Ha legközelebb Balatonfüreden jársz, keresd fel a Tamás – hegyen magasodó Jókai kilátót is! Csodálatos látvány lesz a jutalmad, hisz szemed elé tárul a Tihanyi – félsziget és egész Balatonfüred.

Jókai Kilátó – Balatonfüred

Itt foglalj szállást: Danubius Hotel Annabella Balatonfüred***+superior
Ha Balatonfüred szívében szeretnél pihenni, s örülnél, ha wellness élmények tennék fel a koronát pihenésedre, a Hotel Annabellát válaszd! A bababarát szálloda közvetlenül a vízparton áll, a gyerekeket animációs programok is várják.

Danubius Hotel Annabella Balatonfüred***+superior

8. Soós-hegyi kilátó – Balatonkenese

Szinte az egész Balatonra ráláthatsz a balatonkenesei Soós-hegyi kilátóból, melyet könnyű megközelíteni. Ha gyalogtúrával kötnéd egybe felkeresését, a városközpontból induló Tátorján – tanösvény kitűnő útvonalat kínál. 

Soós-hegyi kilátó – Balatonkenese

Szállásajánlatunk: Elvira Vendégház Balatonkenese
Barátságos, hívogató nyaraló az Elvira Vendégház Balatonkenesén, mely ideális hely családok számára. A vendéglátók babagondozási kellékekkel is megkönnyítik vendégeik pihenését.

Elvira Vendégház Balatonkenese

9. Őrtorony kilátó – Tihany

Az Apáti-hegyen áll az Őrtorony – kilátó, mely ideális úti célod lehet, ha Tihanyban túrázol. A tetején állva lábad előtt hevernek a Tihanyi-félsziget szépségei, s persze a Balatont is láthatod.

Őrtorony kilátó – Tihany

Szállástippünk: FaDóra Apartmanház Tihany
A Belső – tó közelében, tágas és kényelmes lakrészekkel várja a felüdülésre vágyókat a FaDóra Apartmanház. Kitűnően felszerelt apartmanokba térhetünk ide haza egy élményekben gazdag nap végén.

FaDóra Apartmanház Tihany

10. Kitaibel Pál – kilátó – Vonyarcvashegy

A 225 méter magas Vas-hegyen áll a Kitaibel Pál – kilátó, mely egyik állomása a Keszthelyi – hegység kilátóit összekötő turistaútnak. A kilátó tövében pihenőpadok és asztalok adnak lehetőséget a pihenésre.

Ezt a szálláshelyet ajánljuk: Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy****+superior
Wellness szolgáltatásokkal, borospincével és gyermekjátékokkal is csábítja leendő vendégeit a Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegyen. Panorámás éttermében minden étkezés különleges élmény.

Akár az északi, akár a déli parton jársz, egy Balaton környéki kilátóból madártávlatból csodálhatod meg a tavat. Foglalj hozzá szállást is oldalainkon!

(Képek: szallas.hu)


Exit mobile version