ÍzkalandBarátokkalRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVárosnézések

Bor, mámor, Eger – programajánló

1 perces olvasási idő
Eger belvárosa, háttérben az egri vár

Idén már a 7. születésnapját ünnepli az Egri Csillag, a bikavér fehér „párja”!

Egri Csillag 2015 (Fotó: Nemes Róbert)

„Az Egri Csillagot, a bikavér fehér párját 2011. február 25-én, a Magyar Tudományos Akadémia épületében mutatta be az Egri Bormíves Céh. A bikavér alapjait 100 évvel ezelőtt, Grőber Jenő házasította, hogy elkészítsen olyan gazdag vörösbort, mely méltó képviselője lehet a borvidéknek. Egy századdal később utódai már a fehér szőlőfajtákban keresték ugyanezt: így született meg az Egri Csillag, aminek 3149 javaslatból választották ki a nevét a 2010-es Bikavérünnepen.” (24.hu)

Eger belvárosa, háttérben az egri vár

A hagyományokhoz híven az Egri Tavaszi Fesztivál nyitónapján, március 15-én 17 órakor a várból ünnepélyes menet indul a Líceumig, ahol Eger város polgármestere megnyitja az új évjáratot szimbolizáló hatalmas „magnum” palack Egri Csillagot. A „fellövésre” – ami egyben az Egri Tavaszi Fesztivál megnyitója is – a belépés a várba ingyenes, a kóstoló pohár ára pedig 3000 Ft, ezért cserébe közel 20 borász fantasztikus borait kóstolhatjátok meg.

Fotó: Nemes Róbert

A tavaszi mámor április 30-ig tart, amit az Egri Csillag Weekend fog zárni, így 45 nap alatt, több mint 90 előadás, kiállítás, koncert, produkció, film, zene, színház, képzőművészet, cirkusz várja a városba látogatókat.

A fesztiválhangulatot a remek fellépők fogják garantálni, jelen lesz többek között Ganxta Zolee és a Kartell, a Halott Pénz, a Szabó Balázs Bandája vagy a Wellhello is, de lesz Slam Poetry, színházi bemutató vagy Nádasdy Ádám irodalmi estje.

Ne hagyjátok ki, felejthetetlen élménnyel lesztek gazdagabbak!

Egri Csillag a Gál Tibor Pincészet előtt (fotó: Nemes Róbert)

Minden info és a részletes program megtalálható az egritavaszifesztival.hu oldalon.

Szállások Egerben >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%