Budapest és környékeWellness + Hotelek

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel

2 perces olvasási idő

A budai oldalt ékesítő Gellért Hotel Magyarország egyik legszebb történelmi szállodája, ahol királynők, hercegek és világhírű filmsztárok hajtották már álomra a fejüket. A szálló 1911 óta íródó története csaknem 40 évvel ezelőtt fonódott össze a Danubius Hotels nevével, ám idén végleg búcsút kell intenünk egyedi, magával ragadó hangulatának.

Mert a Gellért, ahogy eddig ismertük, december 1-jén megszűnik létezni. A nyugdíjazásig azonban még szabadon élvezheted a szálloda szolgáltatásait, sőt, fergeteges kulturális és gasztronómiai programokon is részt vehetsz!

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Mert Gellért nélkül nincs dunai panoráma

A Hotel Gellért hattyúdala: Gellért Grand Finale

Október 21-én lélegzetelállító fényfestéssel vette kezdetét az a 6 hetes visszaszámlálás, amelyet stílszerűen Gellért Grand Finale-nak neveztek el a szervezők. A november végéig tartó búcsúkampány a 4 évtizedes együttműködés legfontosabb értékeit domborítja ki: a festői környezetet, a mesteri gasztronómiát és a kifogástalan szállodai vendéglátást.

Nézzük, milyen programokat kínál a budai legenda nagyszabású fináléja!

Régi-új gasztronómiai élmények a Gellért Sörözőben

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Újra jön a Gellért tekercs mennyei ízkalandja

Október 22. és november 30. között egy klasszikus cukrászkülönlegesség tér vissza a Gellért Söröző étlapjára. A csokoládékrémmel és rumos meggyel bolondított Gellért tekercs mindmáig titkos recept alapján készül, úgyhogy talán ez az utolsó alkalom arra, hogy megkóstold az eredetit!

Ilyen fenséges nosztalgia-fogásokat is választhatsz

  • Libamáj parfé muskotályos aszalék ágyon, pirított kaláccsal
  • Gellért szűzérme karamellizált sült gyökérzöldekkel, ropogós tócsnival
  • Mindez borajánlás kíséretében!

Márton-nap à la Danubius Hotel Gellért

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Libás finomságok és zamatos borok

Ha november, akkor Márton-nap; ha Márton-nap, akkor Gellért Hotel! Ez a képlet idén is játszik, ugyanis november 14-én egy igazán tartalmas Sunday Brunch keretében ünnepelhetjük meg az ősz legizgalmasabb gasztroeseményét. A belépőjegyért cserébe korlátlan étel- és italfogyasztás jár a vendégeknek, a gyerekeknek pedig kézműves foglalkozással kedveskednek.

Kultúrkalandok bűvöletében

Gellért Hotel épületbejárás a Hosszúlépéssel

A hónapban több alkalommal is exkluzív épületbejárásokon vehetsz részt a Hosszúlépés jóvoltából. A 120 perces séta alatt izgalmas, sok esetben meghökkentő történetek nyújtanak betekintést a hotel 100 éves múltjába. Ha ez önmagában még nem lenne elég, olyan titkos zeg-zugokat is felfedezhetsz, ahová a szállóvendégek be sem tehetik a lábukat.

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Tudtad? Ez az impozáns szálloda szecessziós stílusban épült

Grand Finale Party és az utolsó villanyoltás

Ahogy közelít a végső búcsú pillanata, az élménykavalkád is egyre csak fokozódik! A Gellért öreg falai november 27-én adnak majd otthont egy szenzációs hangulatú vacsora partinak, ahol a ház legfinomabb ételei mellett élvezheted a békebeli Budapest romantikáját. Svédasztalok, korlátlan italfogyasztás, Old Boys koncert és jó néhány meglepetés vendég garantálja majd a tartalmas szórakozást.

December 1-jén a grandiózus emlékhónap utolsó felvonása következik; az egész ország által ismert és csodált Danubius Hotel Gellért fényei örökre kihunynak. A villanyoltás egy korszak végét jelenti mind az épület, mind a hazai szállodaipar történetében, ezért kár lenne kihagyni.

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Éjszakai fényjáték a Duna felett

Lesd meg, milyen látnivalók és programok várnak még Budapesten >>

Budapesti szálláshelyek a Gellért Hotel közelében

Most, hogy a program már adott, ideje felkutatni a tökéletes budapesti szállást! Ajánlónkban ezúttal 6 olyan belvárosi szálláshelyet gyűjtöttünk össze, amelyek közel vannak a Gellérthez, és még a Szallas.hu foglalói szerint is legalább 9,5-ös minősítést érdemelnek.

1. Patinás elegancia, utánozhatatlan hangulat

Első jelöltünkön nem kellett sokat gondolkodni. November végéig még szabadon foglalhatsz szobát a négycsillagos Hotel Gellértben, ahol széleskörű szolgáltatások és kedves személyzet gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról. Ha odavagy a múltidéző szállásokért és a fürdős wellnesst sem veted meg, semmiképp ne maradj le róla!

2. A Three Corner tuti levesz majd a lábadról

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Hívogató, stílusos szobák

Teljesen érthető, ha egy kiadós épületséta vagy a Gellért menü végig kóstolása után inkább a modern kényelmet szomjazod. A Three Corner Hotel Art a belváros szívében rejtőzik, a belsőépítészeti megoldásai zseniálisak, és még az otthonosság érzetéről sem kell lemondanunk. Arról nem is beszélve, hogy csoda svédasztalos reggeli jár a foglalás mellé.

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
Terülj, terülj, asztalkám

3. Mintha egy másik világba lépnél: IntercityHotel

A Baross téren magasló IntercityHotel egy fiatalos szálloda a Keleti pályaudvartól alig 100 lépésnyire. Enteriőrje ügyesen vegyíti a természeti képeket egy bohókás színpalettával, amitől egyszerre válik vidám és letisztult pihenőhellyé. Saját étterméhez bár is tartozik, a szobáknak kitűnő a hangszigetelése, ráadásul ha a Szallas.hu-n keresztül foglalsz, több mint 70 programkupon üti a markod!

4. Relaxra hangolva a T62 Hotelben

Búcsú egy budai legendától: nosztalgikus programokkal vár a Gellért Hotel
A festmények Frida Kahlo stílusát idézik

A T62 Hotel akár a művészlelkek mentsváraként is reklámozhatná magát. Merész, vibráló hangulatvilág uralja minden szegletét, így olyan inspiráló környezettel várja a vendégeket, amely még a legmakacsabb alkotói válságra is gyógyírt jelenthet. Persze az sem mellékes, hogy sétatávolságra van a Szent István Bazilika, az Operaház, valamint a Hősök tere is.

Garantált a nagyvárosi feeling

5. Álompihenéssel csábít az Ambra Hotel

Olyan szálláshelyet keresel, ahol csend és béke uralkodik, de azért a nyüzsgő budapesti vérkeringésből sem esel ki? Akkor a Gozsdu közelében álló Ambra Hotel instant szerelem lesz! Standard és Superior szobák közül válogathatsz, az árak tartalmazzák a reggelit és délutánonként még ingyenes kávé- és teafogyasztást is kínálnak.

 6. 12Revay, ha fontos a pazar kilátás

Végül, de nem utolsó sorban következzen egy olyan szálláshely, ahol ébredés után egyből mesebeli panoráma dobogtatja meg a szíved. A 2015 őszén megnyitott 12Revay 3 olyan  tetőtéri apartmannal is büszkélkedhet, ahonnan tökéletes rálátás nyílik a Bazilikára. Nyilván nem ez a hotel egyetlen erőssége: stílusa modern, a szobák patyolattiszták, a szolgáltatások sorát pedig ingyenes wifi és 24 órás recepció gazdagítja.

Kedvet kaptál egy budapesti kiruccanáshoz? Éld át még egyszer utoljára a Gellért Szálló nosztalgiáját, aztán vedd nyakadba a főváros legkalandosabb kirándulóhelyeit >>

(Fotók: Szallas.hu, Shutterstock, Hinka Zsolt, Danubius Hotels)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%