Vidéki víkendCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Cserkeszőlő – „Ahol a víz az egészség forrása”

1 perces olvasási idő

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszazugban fekvő település neve ismerősen csenghet azoknak, akik kedvelik a termálvizeket, ám nagyobb népszerűségre csak az utóbbi években tett szert, miután 2010-ben fürdőjét szépen felújították és a kor követelményeinek megfelelő, modern komplexumot alakítottak ki. Aki már járt itt, az egészen biztos, hogy visszatér, aki még nem, azoknak pedig ajánljuk, hogy próbálja ki a Cserkeszőlő településen található Gyógy- és Strandfürdőt.

Cserkeszőlő - „Ahol a víz az egészség forrása”
Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő

A véletlennek köszönhető, hogy felfedezték ezt a természeti kincset

1942-ben a település határában olajat kerestek, ám ehelyett 92 Celsius fokos hévíz tört fel a mélyről. Az akkor értéktelennek vélt kutat lezárták. A lakók 1948-ban kinyitották, de visszazárni már nem tudták. Mivel a forró víz veszélyeztette a közeli szőlős és gyümölcsös kerteket, a helyiek árkok ásásával próbálták elterelni az útját. Az itt dolgozók eközben vették észre, hogy a korábbi derék- és lábfájásuk kezd enyhülni és azok is jobban vannak, akiket eddig reuma vagy ízületi betegség kínzott. Így végül ástak egy medencét is, hogy az abban felgyűlt és kihűlt vízben fürdőzhessenek és gyógyulhassanak. A gyógyító víznek gyorsan terjed a híre, és egyre többen látogattak Cserkeszőlőre. Az első hivatalos strand 1955. május 1-jén nyitott meg 3 medencével.

A Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő napjainkban 

Cserkeszőlő központjában, 5 hektárnyi területen terül el az év minden napján nyitva tartó fürdőkomplexum, aminek vize alkálikloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz.

A Strandfürdő május 1-től szeptember 30-ig teljes kapacitással, 9 különféle szabadtéri medencével várja a vendégeket. Kitűnő családi programot lehet ide szervezni, mert a kicsiktől a nagyokig mindenki találhat kedvére való medencét, ráadásul strandfocira és minigolfozásra is van lehetőség. Érdekessége, hogy Európában csak itt található kétpályás ponyvacsúszda.

Cserkeszőlő - „Ahol a víz az egészség forrása”
Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő

Nem csak nyáron érdemes Cserkeszőlőre látogatni, mert a három szintes Téli fürdő részlege rossz idő esetén is remek program. A gyógyvizes medencék mellett található itt jakuzzi, és a gyerekek kedvence, az élménymedence, valamint bébipancsoló.

A komplexum harmadik része a Gyógyászati Központ, ahol a fürdőkezelések mellett számos más egészségmegőrző szolgáltatás, például masszázs is igénybe vehető. A víz elsősorban mozgásszervi és ízületi megbetegedések kezelésére alkalmas, de javasolják egyes nőgyógyászati problémákra is.

Cserkeszőlő Fürdő – Belépőjegy árak:

BELÉPŐJEGYEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK ÁRLISTÁJA 2020.01.02-től 
 3 éves korig a belépés ingyenes !!!0 Ft
 Felnőtt belépőjegy2400 Ft
 Kedvezményes belépőjegy ( nyugdíjas, diák )1900 Ft
 Reggeli úszójegy (érvényes délelőtt 9:00 óráig)800 Ft
 Délutáni belépőjegy 16.00 órától 
      Délutáni kedvezményes belépőjegy (felnőtt, nyugdíjas, diák; délután 16 órától)
       
1600 Ft


 Családi belépőjegy ( szülők és eltartott gyermekeik részére) 
    2 felnőtt + 1 gyermek5800 Ft
    2 felnőtt + 2 gyermek7000 Ft
    2 felnőtt + 3 gyermek7600 Ft

Mit lehet még csinálni Cserkeszőlőn és környékén?

  1. Cserkeszőlői Csipkeház és Bemutatóterem 

A 2007-ben nyílt bemutatóterem mára már országos hírnévre tett szert. A 2 szinten kiállított vertcsipkéből készített textilek megtekintése mellett előzetes bejelentkezéssel a csipkekészítés is kipróbálható.

Cserkeszőlő - „Ahol a víz az egészség forrása”
Cserkeszőlői Csipkeház és Bemutatóterem 

2. Tiszakürti Arborétum

A látogatás a májusi virágzás és az őszi lombszíneződés idején a leglátványosabb, de aki csak egy kellemes sétára vágyik a természetben, bármikor felkeresheti.

3. Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország 

Cserkeszőlőről autóval körülbelül fél óra alatt elérhető, és a két látványosság együtt akár egy teljes napi programot is kitesz.

Szarvasi Arborétum

4. Tőserdei Kalandpark 

A Lakitelek határában lévő kalandpark a kicsiket egy 13 akadályból álló, a nagyokat pedig egy 16 akadályból álló mászópályával várja, de ez még nem minden, az adrenalinfüggők száguldhatnak a 17 méter csúcsmagasságú, 9 szakaszos csúszópályán is.

Cserkeszőlő - „Ahol a víz az egészség forrása”
Tőserdei Kalandpark 

Szállások Cserkeszőlőn:

Az értékelések alapján a látogatók kedvence: Vica Vendégház

Vica Vendégház

A legolcsóbb ajánlat: Zsófi Vendégház Cserkeszőlő 

Fürdőbelépő is jár mellé: Solaris Apartman Resort Cserkeszőlő 

Solaris Apartman Resort Cserkeszőlő  

Te jártál már itt? Kipróbálnád Cserkeszőlő fürdőjét? Még több szálláshely a településen >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%