MaiutazásKülföldi kalandok

Elindult az Emily Párizsban sorozat új évada! Team Gabriel vagy Alfie?

1 perces olvasási idő

Ha te is akkora izgalommal vártad az Emily Párizsban c. sorozat új évadát mint mi, akkor egészen biztos, hogy már végig is nézted egy ültő helyedben! Lássuk, hova érdemes utazni, hogy ti is megtapasztaljátok Emily nem mindennapi kalandjait.

Emily Párizsban

A könnyed, romantikus sorozatbeli főhősnő, Emily, a Latin Negyedben rendezkedik be, ami bővelkedik látnivalókban. A második részben egy rövid kép erejéig megmutatják a Pantheont, amit kár lenne kihagyni, ha Párizsban jártok! Kihagyhatatlan látnivaló és impozáns épület.

Happy Cheer Up GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Séta a Szajna parton és a Pont des Arts

A párizsi Szajna part 1991 óta a világörökség része.  A sorozatban többször feltűnik, ahogy a szereplők, Emily, Gabriel, vagy Camille ezen a szakaszon sétálnak. Csodás kilátás nyílik a távoli Eiffel-toronyra és a Notre Dame-ra, így más perspektívából láthatod a népszerű látnivalókat.

Érdemes végigsétálni a 155 méter hosszú parton és elfogyasztani közben egy croissant-t vagy csodálni az esti fényeket. Nézzetek meg a Szajnán átnyúló 15 híd valamelyikét és szelfizzetek Párizs csodás folyója felett.

via GIPHY

Piknik a Palais Royal kertben

Pár percnyi sétára találod a Louvre-tól a Palais Royalt és a hozzá tartozó hatalmas kertet. A palota a királyi család lakhelyeként szolgált. A nagyközönség számára is nyitva áll, a helyiek is szívesen töltik itt a szabadidejüket.

A gondozott sétányok mellett rózsabokrok virulnak és több ritka növényt is telepítettek ide. Ha a grandiózus szobrok, hangulatos szökőkutak melletti sétában megéhezel, számos éttermet találsz, ahol kényelmesen tudsz falatozni. 

Elindult az Emily Párizsban sorozat új évada! Team Gabriel vagy Alfie?
Palais Royal kert

Mit választ Emily?

Emily-nek a második évad végén nehéz döntést kell hoznia: a chicagói anyacégénél előléptetés várja, de a francia marketingügynökség is marasztalná. Ráadásul a szerelmi élete is éppen a feje tetején áll. Nem szeretnénk spoilerezni, így nem áruljuk el, hogy Emily hogyan döntött, viszont annyi csodás francia helyszínen járt, hogy megmutatjuk a Párizs környéki kedvenceinket is!

I Love It GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Versailles

A sorozat meghatározó jelenetei zajlanak a Versailles-i kastélynál. Egy komplett divatbemutató show-t kapnak a nézők zenével, tánccal és egy csipet pimaszsággal. A második évad végén itt dől el Emily sorsa. De lássuk, mit érdemes megnézni Versailles csodás kastélyánál

Emily In Paris GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Párizstól 20 km-re található a település, ahol egy monumentális kert fogad tele egzotikus és külföldről hozott növényekkel. Sétáljatok körbe és gyönyörködjetek a szebbnél szebb virágokban, növényekben és a 130 kilométer hosszú fasorban.

A kastély látogatható, és nagyszerű termeket rejt, amiket nem érdemes kihagyni. Leghíresebb terme a Tükörterem, ahol 578 db tükör várja, hogy az ablakokon becsillanó napfényben tündököljön.

Elindult az Emily Párizsban sorozat új évada! Team Gabriel vagy Alfie?
Tükörterem Versailles-ban

Csajos kaland Saint-Tropez helyett Tenerifén

A barátnőkkel való utazás nem csak az Emily in Paris sorozat sajátja. Több vígjáték is épült erre a koncepcióra és hát a valódi életben is biztos lehetsz benne, hogy évek múlva is lesznek sztorik, amiket emlegetni fogtok. A francia Riviéra helyett az úti cél legyen a Kanári-szigeteki Tenerife.

Friends Selfie GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Az Atlanti-óceánnak köszönhetően egész évben kellemes időt lehet kifogni, változatos tája miatt pedig különböző habitusú családok, társaságok is megtalálják a számításukat.

Strandolni lehet az álomszép tengerpartok mellett vulkanikus hasadékokban is, amit elöntött a tengervíz. Ha napozni szeretnél, akkor a homokos fövenyt vedd célba, a nyugágyakon kényelmesebb a hűvös koktélt szürcsölni. 

Elindult az Emily Párizsban sorozat új évada! Team Gabriel vagy Alfie?
Vulkanikus medence

Túrázás Anaga földjén, Tenerifén

Az anagai dzsungelszerű erdőn több túraútvonal is átvezet. Ezek között van olyan, ami hét óra alatt járható be, de kezdő kirándulóknak van rövidített, 30 perces változat is.

Attól nem kell tartanod, hogy ez kevesebb élményt fog nyújtani, hiszen a magasból előbújó panoráma, a csavart sárkányfák és érintetlen falvak látványa örök emlék marad. Ezt a rövid túrát Érzékek útjának is nevezik, mert mind az öt érzékszerveden keresztül tapasztalhatod meg az erdő csodáit.

Te is várod már a 4. évadot? Addig is látogass el Párizs csodás városába, járd be Emily kedvenc helyeit és éld át Emily mesés kalandjait >>

(Képek: shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
100%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%