Romantikus búvóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégség

Erdőszéli házak Magyarországon, ahol csend és nyugalom vár

1 perces olvasási idő

Lassan-lassan alábbhagy a nyári hőség, vízpart helyett egyre csábítóbb az erdő, a hegyek és a túrázás. Ehhez válogattunk össze nektek erdőszéli házakat.

Erdőszéli házak Magyarországon

Ki foglal szállást erdőszéli házban? Aki túrázni szeret? Aki csendre és nyugalomra vágyik? Aki szereti az erdei állatokat, gombát szed, fára mászik? És még sorolhatnánk a kérdéseket. Gondolkodjatok el ti magatok, hogy ti vajon miért szállnátok meg erdőszéli házban? Addig is, amíg a válaszokon gondolkodtok, hadd ajánáljunk figyelmetekbe 13 remek magyarországi erdőszéli házat!

Erdőszéli házak Magyarországon

13 csodás erdőszéli ház Magyarországon

Ház Az Erdő Szélén Vendégház Nagymaros

A visegrádi kilátás akárhogy is, de a marosi oldalról a legszebb. Ebben a bámulatos panorámában gyönyörködhettek, ha kiveszitek a Házat az Erdő Szélén. Egy faház 5 embernek, családnak, baráti társaságnak. A kertben grill, a mélyben a Duna kanyarog. Vigyetek bakancsot!

Erdőszéli házak Magyarországon

Zöld Kabin Faház Kismaros

„Az erdő mentén elhelyezkedő Zöld Kabin, szeretettel várja természetkedvelő vendégeit Kismaroson, ahol a különleges életérzés mellett, hegyekre nyíló kilátás és egy nem mindennapi atmoszféra tárul elénk.” Ehhez nagyon nem lehet, mit hozzátenni. Hajrá!

Erdőszéli házak Magyarországon

Déjá Vu Garden Faház Zirc

Nyári melegben erdő hűvösében megszállni? Az nagyon pazar. Ezt kínálja a Déjá Vu faház a Bakony közepén. Vagyis két faház hat főnek. Ha esetleg másik évszakban mennétek, sem baj, mert a Kéktúrán mindig kirándulhattok egy jót.

Erdőszéli házak Magyarországon

Gemenci Bagolyvár Vendégház Bogyiszló

Hogy Bogyiszló? Paprika? Van az is, de ha egy olyan erdőszéli ház a vágyatok, ami még vízparton is van, itt foglaljatok szállást! Ha nyolcan vagytok, pont minden helyet el tudtok foglalni ezen a szálláshelyen. Nyugalom vár titeket.

Erdőszéli házak Magyarországon

Pine Cottage Cserszegtomaj

Ez a ház nem a szó legszorosabb értelmében erdőszéli ház, de én nem bánnám, ha innen kell kicsit sétálnom az erdőig. Ti sem fogjátok megbánni! Annyi  csak, hogy október 14-én a Pine Cottage-ban vége a szezonnak.

Erdőszéli házak Magyarországon

Erdei-lak Faházikó Bélapátfalva

Bükki Nemzeti Park, parkosított udvar és egy téliesített faház vár itt titeket egész évben. Találtok ott két kerékpárt azokat is bátran használjátok, de kutyát, macskát, házi görényt vagy csüngő hasú szobasertést ne vigyetek, mert nem fogadják!

Aprócska Faház Bükkszék

Mond valamit a Salvus Víz? Itt tört a felszínre sok-sok évvel ezelőtt. Egertől 22 kilométerre járunk. Három erdőszéli házban 8-an fértek el. Az erdőn innen a Bükkszékfürdő Gyógy- és Strandfürdő vár titeket. A közeli Maconkai viztározóban pecázhattok.

Hilltop Hideout Szentendre

Szerintem Szentendre az ország egyik legbámulatosabb települése. Imádom, na! Ha szállást keresnék, meg sem állnék a Hilltop Hideoutig. Két főnek mesés romantika és az erdő csendje, de mégis közel annyi minden széphez, amit a Duna-parti szerb kisváros kínál.

Erdei Kisház Noszvaj

Nomen est omen. Én szerelmes vagyok ebbe a házba; annyira svéd, hogy szinte újra ott érzem magam. De mégsem kell odáig repülni. Stílusosan svédasztalaos reggelit is kínálnak. Amit Svédországban nem svéd asztalnak hívnak. Ja, tízen fértek itt el. 

nívós szállások

Rejteki Kutatóház Bükkszentkereszt

Ez az erdőszéli ház már annyira erdőszéli, hogy kilométerekre van a legközelebbi település is. Amolyan klasszikus turistaház féle; 47 fő fér el. Háromágyas, négyágyas és kettő 20 ágyas szobát találtok itt. Szerintem egy vándortúra ideális szálláshelye lehet.

Kiskemence Faház Szatta

„Vas megye és Zala megye találkozásánál, erdők által közrefogott, kis lélekszámú mesebeli faluban várja vendégeit egy gerendákból épített, a környezetbe illő és annak lehetőségei szerint minden igényt kielégítő házikó” – ígérik. 

Kikerics Erdei Szálláshely és Turistapihenő Zebegény

„Zebegényben a falu határától 500 méterre az erdőben, egy patak partján fekvő telken áll a 25m2-es tetőteres, teraszos fűthető vendégház” – tudjuk meg. A Börzsöny szinte a ház mögött kezdődik; túrázzatok fel a Julianus barát kilátóba!

Erdei Faház Isaszeg

Igazán takaros erődszéli ház Budapest közelében, a Gödöllői-dombság lankáin „nyugodt, zajmentes helyen”. A Gödöllői-dombság talán a kevésbé ismert tájaink egyike; én szeretem, sokat futok itt. Túrázzatok, bringázzatok és élvezzétek a nyugit!

Törökpatak Faház Kismaros

Közvetlenül a patak partján, egy csendes zsákutcában található ez a gyöngyszem, amely 2019-ben teljeskörű felújításon esett át.

Törökpatak Faház Kismaros

Ló-Beálló Faház Bárdudvarnok

A kis faház egy domb tetejére épült, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az érintetlen természetre, völgyekre, szántókra, erdőkre és a zöldellő kaszálókra. A faház földszinti és emeleti részből áll, amelyek egymástól függetlenek és külön bejárattal rendelkeznek. 

Kis Fakuckó Sóly

Akár a csillagos ég alatt is lehet aludni a sólyi vendégház udvarán, de természetesen kényelmes ágy és berendezett szállás fogadja a vendégeket. A gyerekeknek új játszótér lett kiépítve a nagy diófa árnyéka alatt, ahol homokozni, csúzdázni, hintázni, mászni, rajzolni, gyurmázni, enni és inni is tudnak.

Megvan az a dal, hogy „Erdő szélén áll a bál”? Na, ne a bál álljon, hanem a nyugalmat élvezzétek, ha erdőszéli ház a szálláshelyetek >>

(fotók: szallashu, shuttertock)


Olvass tovább: Erdőszéli házikók, ahol karnyújtásnyira van a természet


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
25%